Zdrowa tortilla na śniadanie? Dlaczego nie!

... , należy podsmażyć cebulkę na boczku, a następnie dodać 2 większe ziemniaki pokrojone w cieniutkie talarki. Całość duszona jest w tłuszczu, po czym na patelni lądują jeszcze 3 lub 4 wymieszane i osolone ... minut do zmięknięcia składników, cały ...

dawno temu

Sposoby na niejadka

... z wodą, która nie została wchłonięta. Dusić 5 min pod przykryciem. Wrzucić pokrojonego ugotowanego brokuła, dusić ok 3 min. Doprawić solą, pieprzem. Ugotować soczewicę. Szklankę surowej ugotować ... 150g serka twarogowego o niskiej zawartości ...

dawno temu

Walentynkowa kolacja przy świecach

... cynamonu, oraz tyle samo cukru, co soli. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy około 7 – 8 minut. W garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i wrzucamy do niej nasze bakłażany. Trzymamy je na ogniu ... . Pojemnik, w którym marynowało się mięso ...

dawno temu

Najlepsze tureckie dania

... przyrządzane z ryżem lub w oparciu o ryż to tzw. pilawy. Mogą być przygotowywane z warzywami lub z mięsem. Najchętniej jednak Turcy podają je z pomidorami lub z duszoną w rosole jagnięciną ... z dodatkiem pistacji. Najpopularniejszym z warzyw ...

dawno temu

Dieta dla zestresowanych

... z cytryną lub limonką.Obiad - Cielęcina duszona - 120g cielęciny, ½ woreczka kaszy gryczanej, Ćwikła (2 kopiate łyżki) lub 2 buraki gotowane tarte.Podwieczorek 2 Kromki pieczywa orkiszowego ... z tłuszczem. Odłożyć na ciepły talerz i ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... cielęcinę do miski. Do tłuszczu dodać cebulę i zeszklić, po czym dodać czosnek i razem dusić przez około 5 minut. Dodać liście szałwii i resztę odłożonej mąki, wymieszać. Dodać wino i doprowadzić ... do wrzenia. Teraz należy dodać mięso i ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... „łapać kolor” wrzucamy liście szczawiu, ser i wlewamy śmietankę. Całość przyprószamy solą i pieprzem i dusimy aż do zredukowania płynu. Należy bardzo uważać i umiejętnie manipulować wielkością ... . Zmniejszamy wtedy gaz i dusimy go we własnym ...

dawno temu

„Dzień pod znakiem królika”, praca zbiorowa

... Świeć Panie mocno nad jego duszą. To przedziwna opowieść o pogrzebie Gery’ego Malone’a – Irlandczyka, który żył jak pił, a pił zacnie, i zawsze można było na nim polegać. Cóż z tego, skoro Malone umarł ... oryginalna przeróbka znanej modlitwy: ...

dawno temu

Ciekawe pomysły, co zrobić z cukinią

... elementem wielu potraw, zarówno w wersji surowej, jak też pieczonej, duszonej, smażonej i gotowanej. Może służyć do sporządzania marynat, zup, wielu dań, sałatek, surówek, a nawet deserów i napojów ... z oliwek, wrzuć grzyby, cebulę i podsmaż, ...

dawno temu

Dorośli z ADHD

... , że przeszkadzałaś koleżankom w nauce, itd. Za to byłam duszą towarzystwa, prowodyrem. To ja wymyślałam zabawy, to ja biegałam po osiedlu, a za mną czereda dzieciaków. Ale jak coś złego się stało ... , to matki od razu szły do moich rodziców na ...

dawno temu

Placki ziemniaczane

... i pieprzu, następnie dusimy, aż mięso będzie miękkie. Kolejnym krokiem niech będzie oczyszczenie papryki z nasion, pokrojenie jej w paseczki i dodanie do mięsa. Powstały sos nadal dusimy, wedle upodobań ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pescowegetarianizm – na czym polega ta dieta?

... mięsa ssaków: wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu, dziczyzny itd. Spożywają jednak inne produkty odzwierzęce, takie jak: jaja, masło, mleko, sery, miód, jogurty. Jedzą też wszystkie gatunki ryb ...

dawno temu

Łatwa dieta niełączenia

... to możliwe, produktów z 3 Grupy. Zacznijmy od podzielenia żywności na 4 główne kategorie: 1 GRUPA PRODUKTY WYSOKOBIAŁKOWE mięso białe i czerwone: drób, wieprzowina, wołowina i cielęcina, baranina ...

dawno temu

Żona muzułmanina

... alkoholu inie jadła przy nim wieprzowiny. Zakochana po uszy, poszłam na to, bo właściwie nie robi mi to różnicy. Problem wynikł dopiero wtedy, gdy powiedział, że nie chciałby także widzieć ...

dawno temu

Uzdrawiające kryształy

... takie jak telewizory czy komputery. 22093 Lazuryt symbolizuje idealizm i ofiarność. Jego duszą jest dobroć, a energia, którą wysyła, pomaga zwalczać złe nastroje i myśli. Noszony blisko serca ma bardzo dobry ...

dawno temu

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

... dodaj grzyby i duś je na wolnym ogniu do zmięknięcia, w razie potrzeby dolewając odrobinę wody. Całość dopraw tymiankiem, pieprzem i solą. Odstaw farsz do ostygnięcia. Rozgnieć na płasko przygotowane ...

dawno temu

Do grzybobrania marsz!

... w towarzystwie mięsa i zasmażanych warzyw i sera. Rissotto z kurkami – pod wpływem wysokiej temperatury ryż dzięki grzybom nabiera wyśmienitego aromatu. Najlepiej smakować będzie, jeśli do duszenia ...

dawno temu

7 osób, których każda z nas potrzebuje w swoim życiu

... i pasjonuje. To właśnie on powinien być twoim mentorem, motywatorem, bratnią duszą, niezawodnym przyjacielem i dobrym słuchaczem. Na jego widok wciąż czujesz motyle w brzuchu? To na pewno ten jedyny. ...

dawno temu

Główka pełna witamin

... temperatury nie straci swojej sprężystości. Świetnie smakuje duszona lub gotowana.   Radiccio – o charakterystycznych bordowych liściach o lekko gorzkim smaku. Można ją użyć do przygotowania sałatek ...

dawno temu

Mistrzostwa w jedzeniu pokrzywy

... . Nawet jeśli ktoś gustuje w świeżych pokrzywach. Pokrzywa jest jak najbardziej jadalna – mimo tego, że parzy. Nie jada się jej jednak na surowo, lecz duszoną lub gotowaną– wtedy jej parzydełka zostają ...

dawno temu

6 praktycznych wskazówek, dzięki którym stworzysz dla siebie odpowiedni plan żywieniowy!

... Urozmaicaj posiłki 57802Zdrowa dieta nie powinna być monotonna. Nie ograniczaj się więc wyłącznie do jedzenia sałatek z duszonym na parze kurczakiem i ryżem. W ciągu tygodnia postaraj się jeść ...

dawno temu

Dania z Curry, część II

... stołowe curry i zagotowujemy. Następnie dodajemy pokrojonego w paski kurczaka, groszek, posiekane dymki i pokrojoną w dość dużą kostkę paprykę i dusimy całość 7 minut, aż kurczak będzie zdatny do spożycia ...

dawno temu

Gulasz z gęsi – również dla dbających o linię

... . Ponownie doprowadź do wrzenia a następnie duś na wolnym ogniu przez około pól godziny, aż warzywa będą miękkie. Jeśli nie masz akurat wszystkich podanych wyżej składników, można spróbować przyrządzić gulasz ...

dawno temu

Dlaczego rekin nie choruje na raka

... słonowodne spożywamy okazjonalnie, zaś głównym źródłem białka i tłuszczów jest w naszym kraju wieprzowina i wołowina. Dlaczego tłuste ryby z zimnych wód oceanicznych? Po pierwsze ...

+ Pokaż więcej