Jak się pozbyć przebarwień na twarzy? Poznaj przyczyny ich występowania i sposoby zapobiegania

... przebarwień na skórze. Po drugie stosuj kremy z wysokim filtrem, najlepiej o wartości minimum SPF30. Spożywaj warzywa oraz owoce bogate w beta-karoten, czyli naturalny filtr ochronny naszego organizmu. Znajdziesz go w marchewce, pomidorach i ...

dawno temu

Zadbaj o swoje ciśnienie

... . Źródłem wapnia są oczywiście produkty mleczne oraz brokuły i szpinak. Magnez znajduje się w otrębach owsianych, pestkach dyni, w kaszy jęczmiennej oraz fasoli. Potas występuje w soku pomarańczowym ...

dawno temu

Szczęście na talerzu

... poziom endorfin odpowiedzialnych za dobre samopoczucie. Zamiast słone paluszki i chipsy, zjedz garść nasion dyni i słonecznika lub orzeszki. Zawierają one duże ilości magnezu, który dobrze działa ...

dawno temu

Jak dobrać dietę na jesień?

... jak migdały, rodzynki, suszone śliwki, płatki owsiane, ziarna dyni. Gdy temperatura spada, najlepszym sposobem jest rozgrzanie się od środka. W tym pomocne są pikantne, korzenne i aksamitne zupy jesienne ...

dawno temu

Alergia pokarmowa u niemowląt

... . Istnieje grupa produktów bezpiecznych, które nie uczulają. Są to: jabłka, porzeczki, dynia, jagody, marchewka, ziemniaki, kalafior, groszek, burak, kalarepa. Jeżeli planujesz urozmaicić dietę dziecka, możesz ...

dawno temu

Witaminy na skórę

... witamin. Witaminę A z łatwością znajdziesz w ziemniakach, ale też w szpinaku, kapuście, dyni i marchwi. Produktami bogatymi w witaminę C są natomiast świeże owoce i warzywa, zwłaszcza te, które posiadają ...

dawno temu

Odchudzanie bez diety

... , zjedz płatki owsiane zmieszane z otrębami pszennymi, pestkami słonecznika i dyni, siemieniem lnianym i sezamem. Do każdego posiłku dodawaj porcję warzyw. Na obiad zjadaj najpierw surówkę, a później ...

dawno temu

Witaminy na cerę

... jest przyczyną łuszczycy, przesuszenia skóry, osłabienia wzroku. Źródła witaminy A to: jajka, ser, wątróbka, mleko, marchewka, dynia, ziemniaki, zielone warzywa. Witamina C to kolejna witamina ...

dawno temu

Kompoty owocowe

... już od setek lat. Jego przygotowanie opiera się przede wszystkim na gotowaniu wspomnianych owoców w dużej ilości wody. Po dodaniu odpowiedniej ilości cukru i przypraw otrzymujemy kompot z dyni, kompot jabłkowy ...

dawno temu

Zasady zdrowego odchudzania

... w nich substancje przyjmować w jedzeniu poprzez spożywanie jabłek, pestek słonecznika, dyni itp. Ćwiczenia odchudzająceGłówną zasadą zdrowego odchudzania jest łączenie odpowiednio dobranej diety z aktywnością ...

dawno temu

Witamina A

... , takie jak: masło, mleko, jajka, wątrobę, zieloną sałatę, natkę pietruszki, koperek, szparagi czy dynię. Witaminę A znaleźć można ponadto w takich warzywach, jak: papryka, marchew, ziemniaki, szpinak ...

dawno temu

Produkty zakazane w ciąży

... ogromne pokłady witaminy A, co może grozić jej przedawkowaniem oraz mnóstwo cholesterolu. Niepasteryzowane mleko oraz jego przetwory (sery pleśniowe, feta, mleko kozie i owcze) są w czołówce ...

dawno temu

Dieta w ciąży najlepsza dla Ciebie

... ciążowego oraz przedwczesnego porodu. Mleko zawiera także wysokowartościowe białko oraz witaminy z grupy B. Wprawdzie samo mleko możesz zastąpić jego przetworami, ale musisz się wówczas liczyć ...

dawno temu

Pokrzywa – zdrowe ziółko na wiosnę

... może być stosowana jako lek wspomagający przy leczeniu niedokrwistości. Ze względu na bogaty zestaw witamin i soli mineralnych przetwory z pokrzywy można stosować dla wzmocnienia odporności organizmu. Szczególnie ...

dawno temu

Błonnik – piling dla jelit

... foodach. Nie ma go też w czerwonym mięsie, przetworach, mleku, jajach, maśle, oleju i pozostałych produktach tłuszczowych. Błonnik wchodzi jedynie w skład błon komórkowych roślin. W związku ...

dawno temu

SUBSTANCJE PRZYSPIESZAJĄCE ODCHUDZANIE

... , ryby a w nieco mniejszej ilości drób) oraz przetwory mleczne. Działanie karnityny stymulują kwasy z grupy omega3. • Chrom - pierwiastek regulujący poziom glukozy we krwi. Zapobiega wahaniom cukru ...

dawno temu

Co wybrać? Cukier brązowy, trzcinowy, słodzik, miód? Co będzie najzdrowsze?

... stosować do soków lub przetworów owocowych. Ten naturalny słodzik jest dostępny w formie suszonych zielonych liści, białego proszku ( wyciąg ), tabletek oraz płynu ( uwaga na specyficzny zapach ...

dawno temu

Dlaczego potrzebujemy selenu

... duże ilości selenu podczas obróbki przemysłowej. W związku z tym w różnego rodzaju przetworach, koncentratach i produktach puszkowanych jest go znacznie mniej niż w produktach świeżych. Największe ...

dawno temu

Probiotyki na odporności

... wytwarzanej w sposób domowy, ale raczej nie znajdziemy ich w takiej postaci w produktach na półkach sklepowych. W przemysłowej produkcji przetworów mlecznych: w jogurtach, kefirach, zsiadłym mleku ...

dawno temu

„Prawdziwa dieta antyrakowa”, David Khayat

... się, czy zdrowsze są potrawy smażone czy gotowane na parze? Jakie miejsce w naszej diecie powinny zajmować warzywa i owoce, a jakie mięso i przetwory mleczne? Nasze opinie na ten temat zmieniają ...

dawno temu

Zabójcze tłuszcze trans

... i jego przetworach oraz w mięsie. Jednak to nie jest zmartwieniem, ponieważ w znacznie większych ilościach występują właśnie w półsyntetycznie produkowanych stałych tłuszczach roślinnych, takich ...

dawno temu

Rogaliki z marmoladą

... jest to, że posiada ona bardzo dużą ilość cukru, stanowiącego nawet połowę wszystkich użytych składników. Do kruchych rogalików z marmoladą bardzo dobrze pasuje samodzielnie przygotowany przetwór ze świeżych ...

dawno temu

Kuchnia podlaska

... pyzy. Grzyby i inne owoce lasu stanowią przede wszystkim dodatek do dań głównych w postaci przetworów, jak również stanowią składnik farszów i sosów. Jagody, maliny albo jeżyny z dużym powodzeniem wykorzystywane są w trakcie robienia wypieków. ..

dawno temu

Wegetariańskie dziecko

... zostawić w niej mleko, przetwory mleczne, jaja i ryby. Prawidłowa dieta dziecka musi uwzględniać inne źródła białka, np. ziarna zbóż, fasolę, zielone jarzyny. Alergie, w tym alergia pokarmowa, skaza ...

+ Pokaż więcej