Ciasteczkowe szaleństwo całą rodziną

... z jajkiem można dosypać cukru według własnego uznania Mąkę posiekaj z masłem, dodaj cukier waniliowy i masę jajkowo-twarogową. Wszystko należy zagnieść. Potem trzeba ładnie rozwałkować ciasto i wykrawać ... z cukrem na białą masę. Dodać mąkę, ...

dawno temu

Łosoś z serem

... masę pysznych potraw. Zanim jednak zaczniemy przeprowadzać eksperymenty w kuchni, dobrze jest poznać podstawowe przepisy. Dziś czas odkryć nowy smak w postaci łososia z serem. ... masę pysznych potraw. Zanim jednak zaczniemy przeprowadzać ...

dawno temu

Przepis na sos carbonara

... wszystkie składniki należy połączyć ze sobą i udekorować natką pietruszki. Decydując się na odrobinę wina jako składniku sosu, trzeba pamiętać o tym, żeby dodać je do masy jajecznej. Przed podaniem ...

dawno temu

Przepisy na dipy

... . Składniki należy ze sobą połączyć tak, aby powstała z tego gładka, dość gęsta masa. Można to zrobić posługując się blenderem. Dla tych którzy lubią nieco ostrzejsze smaki, można polecić dodanie ... , a nawet grillowane warzywa takie jak np. ...

dawno temu

Zupa z makaronem

... do rosołu? Jak już wspomniano, tradycyjną zupą z domowym makaronem jest rosół. Jednak nie zawsze będzie smakował on w ten sam sposób. Najlepiej w rosole sprawdza się makaron jajeczny nitki. Delikatny smak ... makaronu do zupy? Istotna jest tutaj ...

dawno temu

Potrawy z porem

... pomidory oraz starty ser żółty i upiecz w piekarniku. Dobrze smakować będzie z sosem śmietanowym lub czosnkowym. Całość dopraw oregano. Klopsiki – mięsne kuleczki wykonane według ulubionego przepisu podaj ...

dawno temu

Działanie kopru włoskiego

... są świetną przyprawą do marynat i konserw, takich jak np. ogórki kiszone lub małosolne. Ponadto zioło to świetnie nadaje się także jako dodatek do zup, sosów, a także warzywnych sałatek oraz dań jajecznych ... się dodany do pieczonego mięsa. ...

dawno temu

Magdalenki - ciasteczka jak marzenie

... , czy cukier na pewno się rozpuścił. 2. By stworzyć ciastka magdalenki, musisz teraz wsypać mąkę, proszek do pieczenia, utartą skórkę cytrynową i wlać rozpuszczone masło. 3. Dokładnie utrzyj masę. 4 ... . Nałóż ciasto do foremek i włóż babeczki ...

dawno temu

Placki ziemniaczane

... się za przygotowanie ciasta na placki: obieramy ziemniaki i cebulę. Trzemy je na niedużych oczkach tarki, w robocie kuchennym lub blenderze, w zależności jakim sprzętem dysponujemy. Do powstałej masy ... . Składniki potrzebne na ciasto to: 1 ...

dawno temu

Makaronowe ABC – jak gotować i łączyć makaron z sosami?

... . Po ugotowaniu al dente można je nafaszerować mięsnym lub wegetariańskim nadzieniem, zalać śmietanowo-serowym sosem i zapiec w piekarniku. Wyjątkowo wdzięcznie na talerzu prezentują się farfalle, w Polsce ... nazywane potocznie kokardkami lub ...

dawno temu

Potrawy z serem feta

... przez minutę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę wykładamy na ciasto, na wierzchu umieszczamy pieczarki. Przed podaniem polecam posypać potrawę szczypiorkiem i oprószyć pieprzem.     ... , pieprz.Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220 ...

dawno temu

Gorące desery na jesień

... : Cukier ucierać z masłem, gdy masa będzie gładka dodawać stopniowo po jednym żółtku. Następnie dodawać na przemian przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem i mąkę ziemniaczaną, oraz mleko ... i cukier waniliowy. Na końcu delikatnie ...

dawno temu

Wigilia po litewsku

... pietruszki,sól, pieprz, majeranekok. 2,5l rosołu   Wyrabiamy ciasto – takie, jak na pierogi. Mięso starannie obieramy ze wszystkich błon i ścięgien, po czym dokładnie siekamy (tradycja zakazuje używać ... maszynki do mięsa) wraz z natką ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... tortelliniJeśli macie wprawę w przygotowywaniu tradycyjnych pierogów lub lepiłyście uszka do czerwonego barszczu, to już połowa sukcesu – ciasto i farsz robi się podobnie. Proponuję dziś prosty ... i suszonymi pomidorami – były wyśmienite. ...

dawno temu

Świąteczne pierogi po krakowsku. Rozwiązanie konkursu!

... zabrać, do przepięknego, szczególnie zimą Krakowa, w którym podczas świąt wszyscy zajadają się pysznymi, góralskimi pierogami! ;)  Hej! Krakowskie pierożki Składniki na ciasto: 1 kg mąki,2 łyżki ... ,1 cebula,pieprz, sól. Do okraszania:3 ...

dawno temu

Słodkości idealne dla zakochanych

... . Połącz w dużej misce masło i cukier. Wbij jaja i dodaj wanilię. Następnie wmieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Przykryj ciasto i odstaw do schłodzenia na co najmniej jedną godzinę. Rozgrzej ... piekarnik do 200°C. Rozwałkuj ciasto na ...

dawno temu

Angielska kuchnia: fish and chips

... miseczki, gdyż naszym zadaniem jest uzyskanie połączenia wszystkich tych składników (do masy możemy także dolać ok.200ml piwa wedle własnego życzenia). Gdy ciasto będzie gotowe zabieramy ... się do przygotowania ryby (zamiast dorsza można użyć ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... od nas. Przyrządzona masę warto jednak wzbogacić odrobiną jogurtu naturalnego, by lekko zagęścić konsystencję. Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki i lekko podsmażamy, by się ładnie zarumieniły, a ciasto stało ... przepis na pizzę z ciasta ...

dawno temu

Placki dla dzieci

... homogenizowany dla dzieci, jajko, 4 łyżeczki mąki, olej do smażenia. Roztrzep jajko, dodaj do niego mąkę i serek. Dokładnie wymieszaj całość. Konsystencja masy powinna przypominać gęstą śmietanę. Placuszki ... jajka. Widelcem roztrzep jajka, ...

dawno temu

Przepis na grzane piwo

... i powoli wymieszaj. Dzięki temu zabiegowi unikniesz ścięcia się żółtka. 6. Wlej mieszankę jajeczną do trunku i dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj piwo jeszcze 5 minut. 7. To już właściwie wszystko. Możesz ...

dawno temu

Galaretki Wodzisław

... cukru, dalej ubijając. Następnie wrzucić po jednym żółtku, ubić. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wsypać do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do formy lub tortownicy wyłożonej papierem ... tradycjonalistami, którzy uznają tylko ...

dawno temu

Potrawy na walentynki - zupa z kluseczkami

... i to ziołowymi, pora więc je przygotować. Zrób jednolitą masę z jajka, wody, mąki, pietruszki i soli. 4. Łyżeczką wkładaj ciasto na kluseczki do wrzątku i gotuj je tak długo, aż wypłyną. A może uda ci ...

dawno temu

Słodka depilacja, zrób to sama: pasta cukrowa

... – wystarczy cukier, kilka kropel soku z cytryny i odrobina wody. Składniki gotujesz w aluminiowym garnku doprowadzając do wrzenia, następnie gotujesz jeszcze chwilę, aż masa zgęstnieje i zostawiasz ... do ostygnięcia. Gdy pasta przestygnie na ...

dawno temu

Przepis na chałwę

... przyrządza się, korzystając z dwóch typów składników. Pierwszym jest masa karmelowa, obok której wskazać trzeba nasiona roślin oleistych, a więc posiadających znaczną ilość tłuszczu. Już w obrębie tych dwóch ... się, że jest dodawany do ciast ...

+ Pokaż więcej