Nastolatki szaleją na wakacjach

... rozpoczyna współżycie seksualne. Rozmawiać, zaprowadzić do ginekologa, wrzucić do plecaka pudełko prezerwatyw, udawać przed sobą, że problemu nie ma, czy… przywiązać latorośl do kaloryfera aż do pierwszego września? ...

dawno temu

Zrób sobie prezent na Dzień Kobiet

... Niektórzy obchodzą ten dzień z wielką pompą, romantyczną kolacją i bukietem róż, inni kupują tulipana i pudełko czekoladek, a jeszcze inni uważają, że to wymysł "dawnego ustroju" i udają, że 8 marca, tak jak 30 lutego po prostu nie ma w ...

dawno temu

Prawda o fast foodach

... . Przecież właśnie w dosłownym tłumaczeniu fast food to szybka żywność, czyli szybko, łatwo i przyjemnie. Chcąc scharakteryzować krótko ten rodzaj produktu, przychodzą mi na myśl dwa określenia: wysoki wskaźnik kaloryczności i niska wartość ...

dawno temu

Zdrowe rozmrażanie

... specjalnych toreb termicznych, które zapobiegną rozmrożeniu produktów,stosuj się do zasad prawiłowego przechowywania żywności.  ...

dawno temu

Fakty i mity na temat przechowywania kawy. Sprawdź, jak robić to prawidłowo!

... przechowywana w takich warunkach kawa może utracić aromat – podaje Joanna Sobyra, ekspert Segafredo Zanetti Poland. Dodatkowo kontakt z inną żywnością może prowadzić do pochłaniania zapachów. Co zrobić ...

dawno temu

Obama chce mieć rynek pod Białym Domem

... żywności do dostarczania jedzenia także w inne miejsca. Obama jest zwolennikiem wprowadzenia warzyw i owoców do szkolnych stołówek.Ubolewa nad tym, że dziś królują tam głównie frytki, pizza, czy hot ...

dawno temu

Jedzenie surowego mięsa

... i jakie korzyści niesie ze sobą spożywanie surowego mięsa? Surowa żywność - zaletyJak wiemy, obróbka termiczna niszczy zawarte w produktach mięsnych (ale także roślinnych) witaminy i sole mineralne ... . Żywność nieprzetworzona zachowuje ...

dawno temu

Slow Food nowym sposobem na życie

... niewielkich regionalnych producentów żywności. Zamiast hamburgera, czy frytek proponuje się nam więc dania, mające bogatą tradycję, przygotowane z regionalnych, niedostępnych w żadnym innym miejscu ...

dawno temu

To jedzenie chroni przed chorobami, wzmacnia organizm i odmładza

... Ruch slow food (powolne jedzenie) stał się organizacją aktywną na całym świecie. Jego celem jest propagowanie kuchni regionalnych, produktów ekologicznych oraz celebrowania posiłków. Żywność w stylu ... slow food to żywność niskoprzetworzona, ...

dawno temu

Apetyt na zdrowie rośnie w miarę… jedzenia!

... nadmiar soli i cukru w produktach. Jednocześnie owoce i warzywa stają się znacznie słodsze niż dotychczas, a my jesteśmy w stanie wyczuć sztuczne dodatki stosowane w żywności. Oczywiście wszystkie nasze ... Coraz częściej stawiamy na zdrową i ...

dawno temu

Przepis na burritos

... Ta pożywna kanapka sukcesywnie wypiera inne specjały dostępne w punktach z tzw. „szybką żywnością” takie jak popularne fast foody takie jak hamburgery, hot dogi, czy zapiekanki. A powód takiego stanu ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Koktajle odchudzające – kiedy po nie sięgać i jakie składniki wybierać?

... ma się doskonale, co cieszy dietetyków i lekarzy. Niestety, mimo wielu programów edukacyjnych i licznych kampanii promujących zdrową żywność, problem nadwagi i otyłości wciąż istnieje. ... dnia. Nie każdy może bowiem pozwolić sobie na pięć ...

dawno temu

Instruktor erotoman

... Nieprzyjemni egzaminatorzy z subiektywnym podejściem do zdających, wreszcie sam kurs, czyli kilkadziesiąt godzin, które spędza się w małym pudełku z obcą osobą uczącą obsługi urządzenia na czterech ... Sfrustrowani, nieprzyjemni egzaminatorzy z ...

dawno temu

Kiełki – właściwości

... . Kiełki dostaniesz w każdym sklepie z ekologiczną żywnością. Co więcej, wiele odmian możesz wyhodować sama! Sprawdź, jakie kiełki warto dodać do kanapek i sałatek naszych milusińskich. ... . Kiełki dostaniesz w każdym sklepie z ekologiczną ...

dawno temu

Koniec ze szkodliwą chemią! Zastąp ją naturalnymi produktami czyszczącymi!

... Przechodzą cię ciarki na samą myśl o wyczyszczeniu kuchennych powierzchni środkami zawierającymi chemikalia? Nie ma w tym nic dziwnego, bo w końcu większość z nich ma później kontakt z żywnością. Na szczęście istnieją metody na uporządkowanie ...

dawno temu

Zabij intruza widelcem

... To wszystko przez wygodny tryb życia. Jedząc coraz szybciej, wybieramy gotowe produkty. A przecież przetworzona żywność, z której w ciągu pięciu minut przygotujemy wyrafinowaną kolację, pełna ... , wybieramy gotowe produkty. A przecież ...

dawno temu

Spiżarnia pełna dobrych smaków

... z berberysu, inne produkują etykiety na pudełka z ręcznie robionymi ciasteczkami, a Beata Martynowska założyła firmę. ... z berberysu, inne produkują etykiety na pudełka z ręcznie robionymi ciasteczkami, a Beata Martynowska założyła firmę. - ...

dawno temu

Zdrowiej, naturalniej, mądrzej

... Narzekamy, że żywność staje się coraz bardziej „sztuczna”, nafaszerowana chemikaliami i hormonami, ale częściowo my sami - konsumenci, jesteśmy temu winni. Kupujemy to, co najtańsze i zachowuje długo ... świeżość, a takie parametry są możliwe do ...

dawno temu

Nowe zasady w sklepikach szkolnych. Zobacz, co się zmieni

... Nowelizacja ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia nakazuje, by z półek zniknęły chipsy, słodkie i gazowane napoje, drożdżówki, batoniki czy kanapki z majonezem. ...

dawno temu

Jabłka w cieście

... przyjemnym, o czym mogą świadczyć sytuacje, w których chcemy okazać swoją sympatię, wręczając pudełko z pralinkami albo tabliczkę czekolady. Każdy jednak doskonale zdaje sobie sprawę ...

dawno temu

Bomby witaminowe

... %. Co więcej, kiełki są lekkostrawne i nietuczące. Skąd wziąć kiełki? Można je dostać w każdym sklepie ze zdrową żywnością, warzywniaku i hipermarkecie. Dostępne są kiełki: słonecznika, gorczycy ...

dawno temu

Oznaczenia na opakowaniach

... na napojach zaczynające się od literki E. Takie składniki to często polepszacze, które dodawane są do artykułów spożywczych celem przedłużenia ich trwałości. Związki chemiczne dodawane do żywności ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... Często bywa tak, że nie doceniamy tzw. sezonowego jedzenia i dopiero wraz z upływem czasu bardzo tego żałujemy. Istnieją jednak sposoby konserwacji żywności, które umożliwiają nam zachowanie ...

dawno temu

Miał być zdrowym zastępstwem cukru. Okazał się być gorszym zagrożeniem

... Cukier przez wielu dietetyków nazywany jest białą śmiercią, dlatego wielbiciele zdrowej żywności zaczęli prześcigać się w szukaniu jego zamiennika. Tak trafili na syrop z agawy, który miał być wybawieniem, a okazał się zagrożeniem. ...

+ Pokaż więcej