Jak zrobić risotto z ziemniakami?

... to trwało ok 3 minuty. Krok 3 Zalej wszystko 4 szklankami wrzątku i gotuj 15 minut. Oczywiście musisz także doprawić pyszną potrawę suszonymi ziołami oraz solą i pieprzem. Krok 4 Po kwadransie ryż ... , a dymkę posiekaj. Krok 2 Przygotowywanie ...

dawno temu

Na grillowanie czas!

... wreszcie niebawem nadejdą ) mieć cały niezbędnik do „ogródkowego barbecue”. Czy macie już upatrzone przepisy na potrawy pieczone na świeżym powietrzu? Jeśli nadal poszukujcie czegoś bardziej wyszukanego niż kiełbasa zwyczajna, kaszanka, czy ...

dawno temu

Ostry dip

... Lubisz pikantne potrawy? Uwielbiasz to uczucie, kiedy sos wypala ci gardło? Im więcej chilli, tym danie bardziej ci smakuje? W takim razie ostry dip jest właśnie dla ciebie. Tylko uważaj, to przepis ... i wstaw go do lodówki, by się przeżarł. 3. ...

dawno temu

Tropem włoskich przysmaków – carpaccio

... Carpaccio to ten rodzaj potrawy, która ze względu na wygląd i sposób serwowania z początku nie zyskuje wielu koneserów. Wygląd tego włoskiego przysmaku może i nie jest zachęcający, ale za to jest pełne dobroczynnych dla organizmu właściwości ...

dawno temu

Jak przyrządzić sushi?

...   Potrawa japońska o bardzo charakterystycznym smaku, serwowana zwykle w restauracjach jest bardzo prosta do wykonania. Czego potrzebujemy? Odpowiednich składników i dobrych chęci, by ją przyrządzić. W lekcji pomoże prezentowany filmik, który ...

dawno temu

Jedzenie niskokaloryczne - schudnij ze smakiem

... . Czas z tym skończyć. Nie musisz wcale rezygnować ze swoich ulubionych potraw. Wystarczy, że przygotujesz je w odpowiedni sposób, tworząc jedzenie niskokaloryczne. ... . Czas z tym skończyć. Nie musisz wcale rezygnować ze swoich ulubionych ...

dawno temu

Smaki Kanady - syrop klonowy

... Oprócz żurawiny i dzikiego ryżu to podstawowa rzecz, która kojarzy się z kuchnią kanadyjską. Syrop klonowy, czyli maple syrup, jako pierwsi wyprodukowali Indianie. ... litrów surowej substancji, aby po odparowaniu otrzymać litr syropu! Syrop ...

dawno temu

Schab z żurawiną

... nam jeszcze co najmniej kilku tygodni, jednak już teraz możemy przygotować potrawy, korzystając z ich suszonej formy. Obok wędzonych śliwek, bez których żaden bigos nie miałby racji bytu, uwagę zwraca tu żurawina ... . Ten niezwykle zdrowy owoc ...

dawno temu

Sylwestrowe przystawki

... z kulinariami. Nawet jeśli udajesz się do restauracji, to z reguły do ciebie należy wybór miejsca, a także proponowanych w nim potraw. Nieprzemyślane decyzje są bezpośrednim zagrożeniem ... dla naszego samopoczucia, natomiast dobrze dobrane ...

dawno temu

Wigilijne zupy

... . Pierwszą zapowiedzią niezwykłych dań, które się na nim pojawiają jest wigilijna kolacja. Już wówczas mamy do czynienia z kolorową feerią aromatycznych dań. Obok tak wspaniałych potraw, jak świąteczny ... wieczerzy. Czytając poniższy artykuł, ...

dawno temu

Zupa rybna - na Wigilię i nie tylko

... Zupa rybna jest dobra na każdą okazję. Możesz ją potraktować jako potrawę wigilijną, ale świetnie sprawdzi się także jako pierwsze danie twojego codziennego posiłku, zwłaszcza jeśli bardzo lubisz ryby. Spróbuj czegoś nowego, eksperymentuj w ...

dawno temu

Ryba w kilku wyjątkowo smacznych odsłonach

... W Polsce dania z ryb przyrządzane były od najdawniejszych czasów. W staropolskich domach podawano ryby w różnoraki sposób, a potrawy cechowały się wyjątkową pomysłowością kucharzy, którzy je ... z sypkim ryżem z curry. Palce lizać! Smaczne ...

dawno temu

Posiłki spożywane wraz z partnerem pomogą Ci schudnąć

...     Badania przeprowadzone przez doktorankę Uniwersytetu McMaster w Kanadzie wykazały, że kobieta je mniej kaloryczne potrawy, jeśli spożywa je w towarzystwie mężczyzny. W restauracji zamawia bardziej dietetyczne dania, je także mniejsze porcje. ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... Ratatouille (czyt. Ratatuj) sporej części z Was kojarzyć może się z tytułem zabawnej animowanej historii o pewnym szczurku. Jednak tematyką filmową nie będziemy się tutaj zajmować. Tą samą nazwę nosi bowiem potrawa, która wywodzi się z Nicei i ...

dawno temu

Przepis na puree z grochu

... Ta jednoroczna roślina strączkowa jest cenionym przez wegetarian źródłem białka. Ponadto zawiera witaminy z grupy B, kwas foliowy, potas, wapń i żelazo. Z grochu można wyczarować wiele potraw. Do najpopularniejszych dań należy zupa grochowa. Nie ...

dawno temu

Jak zrobić frytki bez tłuszczu?

... Masz postanowienie noworoczne – zrzucasz 5 kilogramów. Oznacza to, że nie wolno ci sięgać po tłuste potrawy. A co jeśli tak kochasz frytki, że nie wyobrażasz sobie bez nich życia? Uwielbiasz ten smak ...

dawno temu

Pyzy ziemniaczane

... Czasami dobrze jest wyprawiać się w kulinarną podróż w poszukiwaniu nowych smaków. Na co dzień jednak znacznie lepiej sprawdzają się potrawy doskonale nam znane, choć trochę przez nas zapomniane ... w tym przypadku nie są również cieszące się ...

dawno temu

Kurczak w galarecie

... A może masz ochotę przygotować na ten weekend coś wyjątkowego? Kurczak w galarecie to przecież danie, którego nie jada się co dzień. Jeszcze nigdy go nie robiłaś? Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Przekonaj się, że pyszne potrawy wcale nie muszą ...

dawno temu

Pieczona cukinia

... inspiracja dla wielu innych potraw. Można je przecież jeść zarówno na surowo, jak i po ugotowaniu albo upieczeniu, a zamknięcie ich w zalewie pozwala nam choć trochę przypomnieć sobie smak minionych ... jest przede wszystkim to, że nie za bardzo ...

dawno temu

Surówka z papryki

... chipsów bądź też odmówimy sobie kieliszka wina. Kluczową sprawą jest całkowita zamiana dotychczasowych potraw na pełne witamin warzywa. Często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jakie dania możemy wyczarować ... , bazując na jednym warzywie. ...

dawno temu

Szybkie i lekkie przekąski z jabłkiem!

... je dodać niemalże do każdego dania – świetnie smakują w sałatkach, deserach i aromatycznych potrawach. Zapoznaj się z przepisami na lekkie przekąski z jabłkiem roli głównej i delektuj się tym jesiennym smakołykiem. ... je dodać niemalże do ...

dawno temu

Śledzie po żydowsku

... o bezpośrednim i długotrwałym powiązaniu tych kultur. Obecnie większość z nas zupełnie nieświadomie przygotowuje w domowym zaciszu typowe potrawy żydowskie. Wydaje się, że istnieje wiele korzyści, jakie możemy ... różnorodność w zakresie potraw ...

dawno temu

Dania jednogarnkowe

... Zdecydowana większość z nas woli rozkoszować się smakiem podanych potraw, niż tracić czas i energię na ich przygotowywanie. Sztuka kulinarna wbrew panującym poglądom nie zawsze jest łatwa i przyjemna ... rozpoczynają przygodę z kuchnią albo nie ...

+ Pokaż więcej