Coś na „ząb” po włosku - pomysły na mięsne (i nie tylko) lasagne

... serowe z dynią – My best food Kolejną propozycją dla smakoszy warzyw może być przyrządzone z nich i z mielonej wieprzowiny lasagne trójwarstwowej – Olive&Flour Przepis, który mnie najbardziej zaskoczył ...

dawno temu

Mięso w sosie

... oraz gałki muszkatołowej.   W sosie pomidorowym– świetnie sprawdzają się takie rodzaje mięsa, jak np. bitki wołowe, duszona wieprzowina, kuleczki drobiowe czy klopsiki. Sos pomidorowy ...

dawno temu

Bóle wątroby - co robić?

... . Poza tym zrezygnuj z cukru i wieprzowiny oraz pokarmów powodujących wzdęcia. Aby odciążyć wątrobę od nadmiernej pracy staraj się ograniczyć spożycie alkoholu. Lekka dieta Godne polecenia ...

dawno temu

Zamień szybkowar na... wolnowar!

... się długo i wymaga niskiej temperatury. Doskonałym pomysłem jest zupa, sos do makaronu lub gulasz. Nigdy nie umieszczaj w wolnowarze pożywienia zamrożonego, ponieważ w wielu przypadkach nie nagrzeje ...

dawno temu

Zamrażarka Liebherr GP 1476 - niezwodny przyjaciel w kuchni każdego rodzica

... na takie rozwiązanie nadaje się m.in. gulasz, lasagne, wszelkiego rodzaju zupy, naleśniki czy kawałki tarty. Warto pamiętać, że w zamrażarce mrozić można też półprodukty. Zawsze przydatnie jest mieć ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... jest właśnie dla Ciebie!   Jeśli chcielibyśmy nadać jej naszą spolszczoną nazwę chyba najodpowiedniejszym określeniem byłaby nazwa „warzywny gulasz”, bo choć spotkać można wiele różnych wariacji na temat w kwestii ...

dawno temu

Detoksykacja - wewnętrzne sprzątanie organizmu

... oraz wysoko przetworzone produkty. Trzeba również ograniczyć spożywanie soli, ostrych przypraw oraz napojów gazowanych, a także wykluczyć wieprzowinę i wołowinę. 24391 Kolejny krok to spożywanie ...

dawno temu

Droższa dieta = mniejsze porcje

... które lądują w koszyku osoby zdrowo się odżywiającej są droższe niż bułka, batonik i kawałek wieprzowiny. W Hiszpanii, przeprowadzono badania, które porównały wartość zakupów osób zdrowo się odżywiających ...

dawno temu

Świąteczne potrawy, dzięki którym schudniesz!

... . Jeżeli stawiasz na stole pieczone mięso, zamiast wieprzowiny wybierz wołowinę. Zawiera ona mniej tłuszczu, za to jest bogata w niacynę, sód i potas. Jeszcze lepszym wyborem będzie indyk ...

dawno temu

Po myśliwsku, czyli przepis na pasztet z zająca

... raj dla podniebienia, zatem zaczynamy: Przygotujcie sobie: Przednią część zająca oraz zajęcze podroby 30 g tłustej wieprzowiny Tartą bułkę Masło 2 jajka 10 g słoniny 1 cebulkę Suchą kajzerkę Przyprawy ...

dawno temu

Aromatyczny pasztet – jak go przyrządzić?

... się tej wcale nietrudnej sztuki kucharskiej. Pasztet możemy przyrządzić np. z wołowiny, czy wieprzowiny, ale może to być także dziczyzna. Sprawdź się także wątróbka, ale należy wtedy pamiętać ...

dawno temu

Gęsina – najlepsza wśród drobiu? O wyższości gęsiny nad innymi rodzajami mięs

... kalorycznych mięs. W porównaniu z innymi rodzajami mięs zawiera niewiele tłuszczu, bo tylko 3-5%, jest chudsza nawet od cielęciny, a również od wieprzowiny, która zawiera aż 30% tłuszczu. Gęsi tłuszcz ...

dawno temu

Naleśniki zamiast pączków

... crepe, serwuje się go natychmiast po usmażeniu, a jego typowe nadzienie stanowi gulasz mięsny. Obecnie bardzo popularne są też naleśniki jedzone na słodko, posypane cukrem pudrem i polane sokiem ...

dawno temu

Jędrne ciało na gwiazdkę

... . Jeśli chcesz mieć jędrne ciało, dbaj, by dostarczać mu nienasycone kwasy tłuszczowe i antyoksydanty. Wieprzowinę słodycze i chipsy zastąp warzywami, owocami i rybami. Do tego nasiona, ziarna zbóż, oleje roślinne i 2 litry wody dziennie – oto ...

dawno temu

Soja na zdrowe zęby. Ryzyko chorób dziąseł zmniejszone o 30 procent!

... się z niej produktów żywnościowych. Kiedyś popularne były kotlety sojowe, dziś można kupić flaki, majonez, pasztety, kiełbaski czy gulasz sojowy. Produkty te nie dość, że są smaczne, to jeszcze mogą pomóc naszym dziąsłom. Źródło: informacja ...

dawno temu

Cawl – walijska potrawa narodowa

... Cawl to tradycyjne danie walijskie spożywane m.in. w Dniu Świętego Dawida. Jest to rodzaj gulaszu z walijskiej jagnięciny i warzyw, w tym pora, który stanowi symbol narodowy Walii. Smacznego!   NB ...

dawno temu

Kebab - przysmak, który przygotujesz w domu

... cebulekoperekchlebki pita800 g wieprzowiny lub cielęcinyjogurt naturalnyostry ketchup,olejczosnekzioła prowansalskiepapryczkę chiliprzyprawę do kebaba Krok 1 Pokrój mięso na kebaba w cienkie paseczki. Dodaj do niego 3 ...

dawno temu

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

... – z kukurydzy. Jest bogatym źródłem beta-karotenu. Świetnie spełnia swoje zadanie dodana do sosów (bo lekko je zagęszcza) oraz zup i gulaszów. Można ją także dodawać do mięs i warzyw. Stanowi podstawowy ...

dawno temu

Najskuteczniejszy sposób na jędrną skórę

... mnóstwo informacji dotyczących korzyści płynących ze spożywania wywaru z kości zwierzęcych (może to być kurczak, wołowina, jagnięcina, dziczyzna, indyk, wieprzowina itd.). Istnieje także wiele sposobów ...

dawno temu

Bezmięsny poniedziałek

... obowiązkowo powinny włączyć do swojej diety mięso ryb. Warto zaś ograniczyć wieprzowinę, która zawiera dużo nasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie przyczyniających się do rozwoju chorób serca ...

dawno temu

Jak długo przechowywać żywność?

... na zatrucie siebie i swoich bliskich. surowa wołowina: w lodówce 3-5 dni, w zamrażalniku 6-12 miesięcysurowa wieprzowina: w lodówce 3-5 dni, w zamrażalniku 4-6 miesięcysurowa jagnięcina: w lodówce ...

dawno temu

Ukłon w stronę tradycji – bigos po staropolsku

... , boczek, wieprzowinę 1/2 szklanki miodu suszone śliwki i grzyby 3/4 szklanki ciemnego piwa bądź czerwonego wytrawnego wina ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, majeranek, liść laurowy ...

dawno temu

Mięso a dieta dziecka

... podrośnie, możesz podać mu cielęcinę, jagnięcinę a na końcu wołowinę i wieprzowinę. Mięso w diecie niemowląt powinno stanowić dodatek do potraw, np. zupek i przecierów. Bezpiecznie jest zacząć ...

dawno temu

Mięsne potrawy z owocowym akcentem

... na długo uczucie sytości. Zaletę jest to, że można je przygotowac o każdej porze roku. Grillowana wieprzowina z suszoną śliwką i dżemem porzeczkowym – aromat śliwek wydobywa z mięsa pełnię smaku ...

+ Pokaż więcej