Zdrowo jeść: bo kaszę da się lubić!

...  Kaszę jaglaną wykorzystuje się często do zapiekanek. Warto wpleść ją także np. do pierogów przygotowując farsz z jej zawartością i dodając mięso – Doznania Kulinarne   Kasza manna polecana ...

dawno temu

Jak nie przytyć w Święta. List do dietetyka

... . Czy jest jakiś sposób – herbatka ziołowa, która szybko przeczyści lub może przepis na pierogi w wersji lżejszej? Bardzo proszę, myślę, że nie tylko ja bym się z takiego przepisu ucieszyła. Zośka ... proszę wypić szklankę wody. Starajmy się ...

dawno temu

Wigilia po litewsku

... – jest karp świąteczny, śledź, kutia, kompot z suszu... Ale na litewskim wigilijnym stole znajdziemy też dużo pierogów (z kapustą, grzybami, makiem), śliżyki, czy kisiel z płatków owsianych. Poniżej przedstawiam Wam kilka potraw świątecznych, ...

dawno temu

Poznaj 4 przepisy na wigilijne potrawy w wersji fit, czyli zdrowe święta z Konradem Gacą

... wigilijnych? Konrad Gaca podpowiada jak uniknąć obu tych sytuacji dzięki smacznym daniom świątecznym w wersji fit. Zobacz, jak przyrządzić świąteczne pierogi z migdałami, cynamonem i dynią, gołąbki z kaszą i grzybami, sałatkę jarzynową oraz ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia czeska – co zjeść koniecznie podczas wizyty w tym kraju?

... . To gotowane pierogi, nadziewane bryndzą, które podaje się z dodatkiem prażonej cebulki i stopionego masła. W smaku przypominają wariant ruski, chociaż są odrobinę kwaśniejsze, a ich farsz ...

9 miesięcy temu

Przepisy na jajka

... zwierzyny, grzybów i jagód, głównym składnikiem diety Europejczyka. Także dziś to produkt żywnościowy, bez którego trudno się obejść w trakcie przyrządzania makaronu jajecznego, leniwych pierogów, naleśników lub chociażby babki piaskowej. ... ...

dawno temu

Biżuteria domowej roboty

... W czasach komuny na rynku znajdowały się trzy główne kategorie biżuterii: ruskie złoto, klejnoty rodzinne i podróbki z cieszącymi się szczególnie dobrą opinią czeskimi jablonexami. Wraz z nadejściem ... Diamenty są przyjaciółmi kobiety, a ...

dawno temu

Pozytywny wpływ sukcesu Masłowskiej

... W poprzednim półroczu na salony branży medialno-rozrywkowej wkroczyła autorka "Wojny polsko-ruskiej pod flagą biało-czerwoną", dla której ten sukces musiał nadejść niespodziewanie. ...    W poprzednim półroczu na salony branży ...

dawno temu

Kapusta z grzybami

... plan. Zanim zabierzemy się do lepienia pierogów albo uszek, warto jest jednak skonsultować swoje propozycje z bliskimi. Istnieje wiele świątecznych potraw, więc na pewno znajdziemy tam tradycyjne ... już miękkie, doprawiamy kapustę odrobiną soli ...

dawno temu

Przepisy na ślimaki

... Ślimak, ślimak wystaw rogi, dam ci sera na pierogi... – to powiedzenie, które towarzyszyło nam podczas każdego spotkania z mięczakiem. Niektórzy z nas nierzadko wybierali się na zbiór ... się nie tylko jako przystawka, lecz również jako dodatek ...

dawno temu

Indyk z pieczarkami

... nadziewanego wybranym farszem. Obok kaczki, która najlepiej komponuje się z jabłkami, albo kurczaka świetnie współgrającego z pomarańczami, sztandarowym daniem jest indyk faszerowany pieczarkami. Przeczytaj ... indyka faszerowanego pieczarkami. ...

dawno temu

Niebezpieczny fast food

... pierogi czy zupę pomidorową. Obecnie takie bary są już rzadkością, za to prawie na każdej ulicy w centrum dużego miasta można spotkać bary lub małe budki oferujące fast food. ... niedrogie i szybko podane potrawy serwowały bary mleczne, w ...

dawno temu

Zupa chińska

... kuchni są dla nas zaskakujące, jednak inne na pewno przypadną nam do gustu. Jednym z nich jest przepis nachińską zupę z pierogami chińskimi. Nie przegap okazji i już teraz zobacz, jak ją przygotować ...

dawno temu

Jak zrobić cannelloni?

... do popisu w kwestii wybrania najbardziej odpowiadającego nam farszu. Dziś dwie propozycje, jedna dla wegetarian, druga dla osób, które bez mięsa obyć się nie mogą. Cannelloni z mięsem Na patelni ... pomidorki, i doprawiamy całość solą oraz ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... . Dla wzmocnienia aromatu można także użyć odrobiny koniaku, czy czerwonego wina. Ważne jest aby przed wstawieniem do piekarnika, napełnione farszem warzywa polać oliwą, lub olejem, by nie spiekły ... , a następnie dodajemy farsz, który możemy ...

dawno temu

Ser bryndza

... i połączenie jej z cebulką i ziemniakami, a więc bryndza jako nadzienie do pierogów ruskich. Innym pomysłem może być także zastosowanie jej do knedli czy klusek lub w formie farszu do naleśników ... bardzo go przypomina. Ser ten ma szereg ...

dawno temu

Gołąbki z grzybami

... bądź lepić delikatnych pierogów z mięsem. Istnieje jednak pewien sposób na to, by odrobinę przybliżyć nam trochę odświeżone smaki dzieciństwa. Wystarczy znaleźć nieco urozmaicone przepisy kuchni ... układamy farsz i zawijamy go. Gołąbki należy ...

dawno temu

Mięso gyros

... Kuchnia grecka to "maszynka" do wytwarzania pysznych i pełnych wartościowych składników potraw. Można tu znaleźć tzaziki, sałatkę z fetą czy pierogi pites. Jedną z ciekawszych propozycji daniowych ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... mięsa, a zwłaszcza wołowina i wieprzowina. Gdyby tak zamiast flagi pokazać światu naszą najbardziej znaną potrawę, to co by to było? Schabowe z bigosem? Pierogi z mięsem? Czy może góralskie oscypki ...

dawno temu

Przepis na naleśniki z owocami

... jednak o tym, aby tego rodzaju naleśników nie smażyć na tłuszczu. Danie ma być lekkie i nie ma sensu zwiększać jego kaloryczności. Bez oleju czy masła także będą smakować wyśmienicie! Jeśli chodzi o farsz, to mrożone ... truskawkami należy ...

dawno temu

Krokiety z kapustą i grzybami

... . Krok 3 Kiedy placki będą już gotowe zajmij się przygotowaniem farszu do krokietów. Pokrój pieczarki i cebulę w kostkę, a kapustę drobno posiekaj. Krok 4 Usmaż wszystko na niewielkiej ilości tłuszczu ... aż składniki farszu zmiękną, a woda ...

dawno temu

Anna Prus ambasadorką marki do stylizacji włosów

... i stylizacji włosów, która dopiero wchodzi na polski rynek, swoje pierwsze kroki w naszym kraju stawiać będzie z nową ambasadorką marki w Polsce, młodą aktorką Anną Prus, którą znamy m.in. z filmu „Wojna polsko-ruska”. ... „Wojna polsko-ruska”. ...

dawno temu

Balsam do ust o smaku nachos lub bekonu

... już decydowanie zbyt okrutne dla świata. Może któraś polska firma wpadnie na genialny pomysł i wprowadzi na rynek błyszczyki o Samku sznycli, pierogów ruskich i bigosu? Co o tym myślicie? Błyszczyk można kupić za3,99$.  Mina Twojego faceta po ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... podpowiadamy, jakie dania będą najbardziej odpowiednie na tę okazję. Pierogi Zapytajcie kogoś zza granicy, z jakim daniem kojarzy mu się nasz kraj, a z pewnością usłyszycie, że są to pierogi. Nic dziwnego ... – danie to jest w naszej tradycji ...

+ Pokaż więcej