MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak uratować przypalone danie? Kulinarne triki

... i smaczne. Przypalone mięso? Spróbuj kąpieli w sosie Przypalone mięso to dla wielu prawdziwa kulinarna katastrofa. Ale zanim wyrzucisz przypalony kawałek, spróbuj uratować to, co się da. Jeśli mięso ... , do którego można włożyć kawałki ...

miesiąc temu

Jak zrobić meksykańską tortillę we własnym domu?

...  Tortillę datuje się na 10 000 lat. Zachwycali się nią już Majowie. Dlaczego więc nie zrobić jej we własnym domu. Dodać trochę kurczaka i warzyw, a potem delektować się smakiem.  ...

dawno temu

Jak wybrać najlepszą rybę? Kilka oznak, że mięso jest świeże

... , a ich świeżość stoi pod znakiem zapytania. Nie należy się spodziewać, że ryba trafiła do zamrażarki tuż po złowieniu - mówi. Do najbezpieczniejszych gatunków należą pstrągi (ich mięso jest jednym ... tygodnie i się nie zepsuje. A na co ...

dawno temu

Roladki mięsne

...   Wiosną wielu ludzi całkowicie zmienia swoje przyzwyczajenia żywieniowe. Zapominamy o mięsie, tłuszczu i generalnie o ciężkich, sycących potrawach. A nie powinniśmy. Generalnie, cały rok nasza dieta ... powinna być tak dobrana, żebyśmy ...

dawno temu

Kaczka w pomarańczach

... Kiedy mamy do czynienia z mięsem, zazwyczaj pierwszym naszym pomysłem na wzbogacenie jego smaku jest dodanie różnego rodzaju warzyw. To właśnie drób albo wieprzowina w rozmaitych postaciach stanowią ... , jednak wbrew pozorom dobrze znane ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak przyrządzić dobrą cielęcinę? Gdzie kupić i jak wybrać cielęcinę na obiad, żeby była smaczna?

... Cielęcina należy do mięs luksusowych o bardzo wysokich wartościach odżywczych. Jest delikatna, dietetyczna i smaczna, ale też niełatwa w przygotowaniu. Czemu czasem wychodzi twarda? Czy zależy to od przygotowania, a może od samej jakości mięsa? ...

dawno temu

Indyk w żurawinie

... Indyk jest znacznie delikatniejszy i smaczniejszy niż kurczak, dlatego warto go przygotowywać jak najczęściej. Indyk w żurawinie to doskonały pomysł na obiad. Jest pyszny i wygląda bardzo apetycznie ... na dżem żurawinowy: 2 łyżeczki żelatyny3 ...

dawno temu

Wegetarianie częściej cierpią na depresję

... Brak witaminy B12 negatywnie wpływa na samopoczucie. Chociaż możemy znaleźć ją w różnych produktach żywnościowych, to jednak tej pochodzącej z mięsa nie da się niczym zastąpić. Dlatego też wegetarianie częściej popadają w depresję niż zjadacze ...

dawno temu

Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

... śniadaniowy lub folia z dziurkami. Dorym rozwiązaniem są też pojemniki plastikowe. Mięso natomiast należy umyć i przełożyć do szklanego opakowania. Źródło: Dzień Dobry TVN/x news  Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

Kurze tyłki na patyku!

... . Aby ich skosztować, wcale nie musisz odwiedzać kosztownych restauracji – wiele najbardziej dziwnych delikatesów kupisz na zwykłym ulicznym straganie. Tak jak u nas, na rozkładanych ulicznych grillach w centrach miast czy na plażach sprzedaje ...

dawno temu

Sałatka z wędzonym łososiem

... oprzeć się wędzonej szynce, piersi z kurczaka albo serowi. Co ciekawe, kupując wspomniane produkty w sklepie, musimy liczyć się z tym, że ich producenci nie przeprowadzają w zdecydowanej większości ... przypadków tradycyjnego wędzenia, tylko ...

dawno temu

Jesteśmy hipokrytami

... antybiotykami mięso zwierzęcia, które umierało w cierpieniach i stresie, niż zjeść sałatkę i czuć się lepiej? Może pierwszym krokiem do lepszego życia bez hipokryzji, byłoby ograniczanie mięsnych pokarmów. Może wyeliminowanie mięsa z diety nie ...

dawno temu

Szczurek na obiadek?

... zapłacić trzeba około 7$ - nie jest to więc może ekskluzywne danie, ale za to jakie niecodzienne! Szczurze mięso, według tubylców, jest trzy razy bardziej odżywcze niż swojski kurczak ... , że w najlepszych restauracjach, trzeba rezerwować ...

dawno temu

Karkówka pieczona w marynacie z musztardy Kamis Specialite

... Artykuł sponsorowany Pieczone mięso znakomicie sprawdza się na świątecznym, rodzinnym obiedzie. Jego smak i aromat jest w stanie ująć każdego. Wbrew pozorom przyrządzenie pieczonego mięsa nie jest ani trudne, ani pracochłonne. ... Artykuł ...

dawno temu

Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

... Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów. ... to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone. Źródło: TVP Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

Przepis na jajecznicę

... Mięso z dziczyzny jest o wiele mniej kaloryczne niż wieprzowe, dlatego liczba miłośników posiłków przygotowanych na jego bazie stale rośnie. Aromat dań przyrządzonych na ich bazie jest nieoceniony! A jakby tak rozpocząć poranek pyszną jajecznicą ...

dawno temu

Przygotuj szybki obiad w jednym garnku!

... dania.  Cytrynowy kurczak z oliwkami Aromatyczny kurczak, którego przygotujesz w jednym garnku, to proste, ale i efektowne danie. W celu przygotowania 8 porcji potrzebujesz: 1,2 kg filetu ... z kurczaka, 2 łyżek oliwy z oliwek, 1 cebuli ...

dawno temu

Indyk z żurawiną - palce lizać!

... O indyku była już kiedyś mowa. Jego mięso jest bardzo smaczne i wyrafinowane. Odpowiednie przyrządzenie potrawy z mięsa indyczego też nie jest łatwą sztuką – albo za suche, albo za tłuste, a często ... w ogóle się przypala. Jednak istnieje ...

dawno temu

Bakłażany faszerowane

... , że przygotujemy faszerowane bakłażany. Doskonale komponujące się z mięsem świetnie nadają się na letni obiad. Jak przygotowaćbakłażany nadziewane? Już teraz zapoznaj się z przepisem na bakłażany faszerowane ... . Przepis na faszerowane ...

dawno temu

Stek wołowy

... Mięso jest jednym z głównych składników pokarmowych, jakie powinny znaleźć się w diecie człowieka. I choć istnieją twierdzenia, zgodnie z którymi można je zastępować produktami roślinnymi bogatymi ... w białko, to jednak wydaje się, że dieta ...

dawno temu

Przepis na żeberka na parze

... . Przeciśnij czosnek przez praskę, a następnie wymieszaj go z sosem teriyaki, solą ziołową, curry i pieprzem. 2. Potnij teraz mięso na pojedyncze żeberka i polej je przygotowaną marynatą. Pozwól mięsu ... wchłaniać pyszny smak przez 2-3 godziny. ...

dawno temu

Makaronów ciąg dalszy

... się na naszych termometrach. Cóż, nie dziwota, że ludziom odechciewa się mięsa, kiedy magiczna granica 30 stopni zostaje przekroczona... I to jest właśnie czas, aby zasięgnąć ze skarbnicy wiedzy i mądrości, jaką jest kuchnia śródziemnomorska. A ...

dawno temu

Takiej SZYNKI nie kupuj w żadnym wypadku. Zwróć uwagę na kolor i skórkę

... Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso sól i przyprawy. ... Podstawowym składem dobrej szynki powinny być: mięso, sól i przyprawy. Zawartość wody nie może przekraczać 2 proc. Im więcej dodatków, tym mniej zdrowa jest wędlina. ...

dawno temu

Groźna włośnica

... Włośnica jest ciężką chorobą pasożytniczą, wywołaną zakażeniem włośniem krętym. Ludzie zarażają się tą chorobą jedząc surowe lub niedogotowane mięso świń. Solenie, mrożenie lub krótkotrwałe wędzenie ... mięsa nie zabija pasożyta. Choroba zwykle ...

+ Pokaż więcej