Schudnij przed sylwestrem. Od dziś!

... powodują gazowane napoje, jak również groch, fasola i kapusta. Należy ograniczyć te produkty, a już na pewno nie spożywać ich przed wyjściem na imprezę. Wprowadzając w życie nowe nawyki poczujemy ...

dawno temu

Zdrowe powitanie wiosny

... jak: cytrusy, czerwoną paprykę, natkę pietruszki, kiszoną kapustę i ogórki, czosnek, cebulę, gdyż są bogate w witaminy A, C, E. - O kondycję skóry, włosów i paznokci pomogą zadbać tłuste ryby, oleje ...

dawno temu

Jak wzmocnić odporność?

... cytrusowych, natce pietruszki, kapuście, papryce czy pomidorach. To jedna z najbardziej  znanych witamin wzmacniających odporność. Chroni nasze ciała przed działaniem wolnych rodników i substancji ...

dawno temu

Chcesz mieć sylwetkę Cameron Diaz? Zobacz, jak ćwiczy i odżywia się gwiazda!

... przetworzonej oraz pakowanej. Istotnym elementem diety gwiazdy jest zdrowe śniadanie – najczęściej płatki owsiane z białkiem jaj, zielonymi warzywami, takimi jak cukinia i kapusta, oraz karmelizowaną szalotką ...

dawno temu

Płaski brzuch

... foodów, kapusty, roślin strączkowych i gazowanych napojów. Spożywaj jak najwięcej produktów zawierających błonnik, czyli owoców, warzyw, kefirów, jogurtów. Możesz także stosować suplement diety ...

dawno temu

Jak wspomagać samoodtruwanie organizmu?

... , likopen, bioflawonoidy) mają właściwości antyoksydacyjne. Dobrym źródłem tych składników pożywienia są warzywa i owoce. Kapusta, marchew, papryka, śliwki, mandarynki to nie tylko bogactwo witamin ...

dawno temu

Rozszerzenie diety niemowląt - jakie witaminy i składniki mineralne powinien zawierać jadłospis dzie

... , dlatego dobrze jest podawać produkty z witaminą C wraz z pokarmem bogatym w żelazo. W witaminę C są bogate takie warzywa jak: brokuły, papryka, kapusta, pomidory. Foliany – w tym kwas foliowy – występują ...

dawno temu

Wygraj z kolką i bólem brzucha!

... cytrusowe, mleko krowie, fasolę, groch, ryby, kapustę oraz potrawy, które zawierają konserwanty. Poza ograniczeniem niektórych produktów, warto podczas laktacji włączyć do codziennej diety napoje ...

dawno temu

Pestycydy na talerzu. Jak ich unikać?

... warstwy liści z sałaty i kapusty, jedz pomidory bez skórki. Kupuj żwyność ekologiczną Choć i ona zawieraja śladowe ilości pestycydów, zawsze jest ich trochę mniej niż w wyhodowanych na chemii ...

dawno temu

Jak rozmawiać z dzieckiem o "tych sprawach"?

... się faktów Wymyślanie śmiesznych nazw dla narządów płciowych, mówienie 6-latkowi o bocianach i kapuście i tworzenie bajek o przytulających się rodzicach, nie jest dobrym pomysłem. Jeśli ty ...

dawno temu

Co podawać do sake?

... jedynie przyprawy takie jak np. sos sojowy, czy wasabi. Roladki azjatyckie – sporządzone z cienkiego ciasta, kapusty chińskiej "pak choi" lub owijane wodorostami, które nadziewa się ryżem oraz drobno ...

dawno temu

Beta-karoten

... , szparagi, włoska kapusta. Wiele osób coraz częściej sięga po dostępne w aptekach tabletki z beta-karotenem, aby przyspieszyć opalanie lub nadać skórze lekko opalony wygląd. Warto jednak pamiętać, że samo ...

dawno temu

Niedostatek dotyku

... zakończyć ten panegiryk. Teraz idę ukisić kapustę - w NZ niestety nie można jej prawie nigdziedostać, a wyłącznie w sklepach z niemieckim asortymentem. Ale wtedy taka przyjemnośćkosztuje 6 dolarów ... za niewielką puszeczkę, której zawartość o ...

dawno temu

Dobre bakterie

... , kapuście czy nawet w salami. Jednak możliwości jogurtu czy kefiru są znacznie mniejsze niż gotowych produktów, różnią się na przykład umiejętnościami kolonizacji jelita. Oprócz probiotyków mówi ...

dawno temu

Wiosenna regeneracja skóry

... -karoten, który znajduje się w marchwi, dyni, pomidorach, morelach, brzoskwiniach oraz w szpinaku, sałacie, kapuście czy botwinie. Nie wolno zapominać o witaminie C, która zwalcza wolne rodniki ...

dawno temu

Jak rozpoznać przeziębienie i grypę?

... kapuście, pietruszce. Warto do diety wprowadzić czosnek i cebulę najlepiej w stanie surowym, przebywać na świeżym powietrzu, unikać dużych skupisk ludzi. Bardzo ważny jest sen, podczas którego organizm ...

dawno temu

Witamina B3

... jej jest w drożdżach i orzechach ziemnych. Dodatkowymi produktami bogatymi w niacynę są: warzywa (pomidory, kapusta, groszek, ziemniaki, soja), mięso (wątróbka, drób, cielęcina), ryby (tuńczyk, łosoś, makrela ...

dawno temu

Szybkie dania na przystawkę – jeśli Nowy Rok świętujemy w domu

... żółty, por, fasolka czerwona), na słodko ( ryż, orzechy, rodzynki). Dodajemy do nich majonez. Sałatka grecka, dużo mniej kaloryczna też jest wyjściem (ser feta, pomidor, ogórek, biała kapusta). Kanapki ...

dawno temu

Czy ciągle wybrzydzasz przy jedzeniu jak dziecko? Wiemy jak to zmienić!

... problemu. Obiad przygotuj z koleżanką, która ma doświadczenie w gotowaniu. Może się okazać, że miałaś opory przed zjedzeniem zdrowej kapusty włoskiej, ponieważ nie potrafiłaś właściwie jej przyrządzić ...

dawno temu

Słodycze i wysokotłuszczowe pokarmy sprzyjają objawom depresji

... w brokułach, kapuście, szpinaku czy warzywach strączkowych - wysokonienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w rybach google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad); Źródło: physorg.com ...

dawno temu

Jabłko czy batonik? Czy wiesz co je Twoje dziecko?

... incydentalne przypadki takiego niezdrowego jedzenia nie są groźne, o tyle regularne jedzenie niezdrowych rzeczy może już stanowić problem. Kiedyś dzieciakom nie smakowały brokuły, szpinak i kapusta. Dziś ...

dawno temu

Co jeść aby się nie przeziębić

... sezonowe – to cenne źródło witamin, przede wszystkim witaminy C. Jedz więc porzeczki, kapustę i wszelkie zielone warzywa. W owocach i warzywach czerwonych znajduje się również beta-karoten ...

dawno temu

Jod w organizmie

... się nie łączyć produktów zawierających jod z: soją, gorczycą, brukselką, kapustą czy rzepą, gdyż utrudniają wchłanianie tego pierwiastka. Do przyjemniejszych źródeł jodu można zaliczyć seans w grocie solnej. ...

dawno temu

Łączenie pokarmów

... się w pomidorze. Zasada niełączenia dotyczy warzyw z rodziny dyniowatych (cukinia, kabaczek), które zawierają askorbinazę i warzyw z dużą ilością witaminy C (papryka, kapusta, natka pietruszki).Mleko i mięso- np ...

+ Pokaż więcej