Wojowniczka na kolanach

... , zwłaszcza, że przypomina atomowego grzyba. Męczę się. Choć przecież sama wynajęłam im pokój. Zmusiła mnie do tego sytuacja, ale teraz czuję się nieswojo w tych wynajmowanych czterech ścianach ... mieszkaniu znajduje grzyba pod suszarką w ...

dawno temu

Jak zabić psa, człowieka i zapach czosnku?

... grzyby? Czy można pić kawę w ciąży? Czy można mrozić dynię? Czy można powiedzieć, że każdy z nas jest w pewnym sensie Edypem? Potem pytam: czy wolno? Czy wolno kłamać w dobrej wierze? Czy wolno palić ... liście? Czy wolno jeść grzyby w ciąży? ...

dawno temu

Jesteśmy w Bangkoku

... nie są natrętni, czasami dowcipni i zawsze uśmiechnięci. 21718 W Dusit Zoo karmimy ryby z butelki ze smoczkiem i wrzucamy kapustę do otwartych paszcz hipopotamów. Jeździmy tuk-tukami i tramwajem wodnym ...

dawno temu

Patologiczna rodzina smaży schabowe!

... , troskliwą mamę czy babcię wystarczy wysłać na kurs o szkodliwości schabowego z kapustą. Odebranie Maciusia dziadkom będzie z pewnością kolejnym ogniwem w chlubnym łańcuszku „dobrej woli” poczynań ...

dawno temu

7 wskazówek. Jak się nie przeziębić?

... ogromny wpływ ma człowiek. Zimą należy jeść dużo owoców i warzyw jak: czerwoną paprykę, marchew, pomidory, dynię, żółty melon, kiszoną i białą kapustę, pomarańcze, grejpfruty i nasze rodzime jabłka ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... . Z kolei warzywa korzeniowe takie jak buraki, selery, marchew czy pasternak dostarczają wielu składników mineralnych i antyoksydantów. W zimowym menu nie może też zabraknąć kiszonej kapusty i kwaszonych ogórków. To znakomite źródło ...

dawno temu

Opalanie to przyjemność i ryzyko

... . Doskonałym rozwiązaniem jest dostarczenie do organizmu witaminy C, którą znajdziemy w jabłkach, porzeczkach, pomidorach, kapuście, papryce. Dobrym utleniaczem jest również witamina E, która znajduje ...

dawno temu

Batonik zamiast jabłka, czyli co jedzą nasze dzieci

... przypadki takiego niezdrowego jedzenia nie są groźne, o tyle regularne jedzenie niezdrowych rzeczy może już stanowić problem. Kiedyś dzieciom nie smakowały brokuły i kapusta. Dziś to w zasadzie ...

dawno temu

Pielęgnacja biustu

... gorących kąpieli. Pielęgnacji wyglądu piersi powinna towarzyszyć troska o ich zdrowie, przejawiająca się m.in. we właściwym odżywianiu. Brokuły, kalafior, brukselka i kapusta są uważane za najlepsze ...

dawno temu

Zgaga

... , kawę i alkohol. Również niektóre potrawy mogą powodować zgagę. Są to przede wszystkim produkty bardzo tłuste, pikantne lub słodkie (w tym czekolada), a także kwaśne (kiszona kapusta, warzywa i owoce ...

dawno temu

Jak uniknąć zmarszczek?

... , aronia, bez czarny, borówki, żurawina, jeżyny, maliny, jagody, truskawki) oraz warzywa (m.in. karczochy, czosnek, czerwona kapusta, brokuły, kalafior, czerwone buraczki). Dostępne są także suplementy ...

dawno temu

Kuchnia polska mieszanką wpływów

... to potrawa pierwotnie litewsko-białoruska, podobnie jak barszcz czerwony, czy bigos zaadaptowane został z kuchni litewskiej. Żurek, kasza gryczana ze skwarkami, czy kapusta kiszona występują ...

dawno temu

Wok - zdrowe gotowanie

... pozwala zachować wartościowe składniki warzyw, podczas gdy długotrwałe gotowanie pozbawia je wielu cenny witamin. Jeśli gotujesz mięso, dno koszyczka wyściełaj liśćmi kapusty. Smażenie w wokuDzięki ...

dawno temu

Black-eyed pea – nakrapiana fasolka na szczęście

... secesyjnej. Black-eyed pea podaje się zwykle z zieleniną lub kapustą, duszonymi pomidorami, a także chlebem z mąki kukurydzianej. Fasolka ma reprezentować monety, zielone warzywa symbolizują papierowe ...

dawno temu

„Zielono mi” szepce sałatka

... , zaś w nieco lżejszej wersji proponowałabym użyć kapusty pekińskiej zmieszanej z pomidorami i ogórkiem oraz jogurtem naturalnym.   Szczypiorek – ja bez niego nie wyobrażam sobie wiosennych kanapek ...

dawno temu

W święta znów się przejadłaś? Zafunduj sobie naturalny detoks!

... organizmu było skuteczne, warto spożywać przede wszystkim buraki, rzodkiew, kapustę i brokuły. Wykorzystaj zioła 58398 Regularne picie zielonej herbaty to skuteczny sposób na naturalny detoks. Oprócz ...

dawno temu

Mięsne potrawy z owocowym akcentem

... odżywczych. Sałatka z homarami i pomarańczą – ten owoc morza możemy wykorzystać w połączeniu z kapustą pekińską, ogórkiem żółtym, porem, selerem i suszonymi pomidorami. Całość warto udekorować szczypiorkiem ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... , naturalnych jogurtach, zsiadłym mleku i maślance oraz w kiszonej kapuście (także kimchi), kiszonych ogórkach oraz innych kiszonkach warzywnych i owocowych. Jedząc je, wprowadzamy do przewodu ...

dawno temu

Kwas foliowy – kilka faktów i mitów

... jest jej w roślinach zielonych: szpinak, szparagi,  brokuły, brukselka, sałata, kapusta. - Najlepszy dostęp do produktów zawierających duże ilości kwasu foliowego (zielonych warzyw) mamy w miesiącach ...

dawno temu

Co zatrzyma twoją opaleniznę na dłużej?

... ujędrnić skórę i utrzymać uzyskany odcień opalenizny. Znajduje się w ogórkach, brokułach, kapuście, cebuli, tuńczyku, czosnku, pełnoziarnistym pieczywie. Beta-karoten wykazuje działanie ochronne ...

dawno temu

5 mitów dotyczących warzyw i owoców

... witaminy C jest również w zielonej natce pietruszki, czerwonej i białej kapuście. Często słyszymy, że ziemniaki trzeba odstawić z naszej diety, gdyż są tuczące. Ziemniaki ugotowane i podane na talerzu ...

dawno temu

Śledzik na śmierdząco, czyli surströmming

... przyzwyczajeni do kiszonek. Kisimy ogórki, kapustę a w niektórych rejonach również inne produkty. Śledzi jednak nie kisimy. Robią to jednak Szwedzi i jest to tak charakterystyczna potrawa, że prawdopodobnie ...

dawno temu

6 zimowych sekretów zdrowia i energii

... . Jedz także dużo warzyw: brokuły, szpinak, kapusta, a także cebula czy czosnek.Zatrzymuj ciepło. Czasem warto ubrać się cieplej, niż ładniej, szczególnie gdy za oknem szaleje śnieżyca ...

dawno temu

Przeciwdziałaj przeziębieniu!

... witamin, przede wszystkim witaminy C. Jedz więc porzeczki, kapustę i wszelkie zielone warzywa. W owocach i warzywach czerwonych znajduje się również beta-karoten, przeciwutleniacz pomagający ...

+ Pokaż więcej