Naleśniki z parówkami

... , które bez większych przeszkód możemy przygotować o każdej porze dnia. Usmażenie tych znakomitych placków daje nam wiele możliwości, ponieważ możemy dodać do nich rozmaity farsz, a nawet pokroić i dodać do rosołu ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... czerwony Tuż obok zupy grzybowej na świątecznym stole musi znaleźć się klarowny barszcz czerwony. Najczęściej podaje się go z uszkami z farszem z kapusty i grzybów lub z samych grzybów, ale świetnie ... smakuje także w połączeniu z podsmażonymi ...

dawno temu

Kapusta z grzybami

... już miękkie, doprawiamy kapustę odrobiną soli i pieprzu. Jeżeli będziemy miały jej za dużo, możemy z powodzeniem po zmieleniu dodać ją jako farsz do pierogów bądź krokietów. Jeżeli chcesz, by posiadała ona bardziej wyraźny smak, możesz dodać do ...

dawno temu

Naleśniki z serem

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... pieczarkowym świetnie komponującym się z różnego rodzaju mięsami, a zwłaszcza z drobiem. Jeżeli masz ochotę na jakąś chrupiącą przekąskę, wystarczy, że przygotujesz krokiety z pieczarkami i koperkiem ... dodajemy do pozostałych składników i ...

dawno temu

Słone paluszki..rybne i inne przekąski z morza

... krokiety rybne w złocistej panierce – Doznanie kulinarne Oryginalnością doboru składników urzeka fish molee, czyli aromatyczne rybne curry z mleczkiem kokosowym – Moja mała kuchnia Ja z tego zestawienia ...

dawno temu

Pielmienie - przepis z syberyjskiego lasu

... przepis na pielmienie z grzybami. Ummm... aż ślinka cieknie. Przygotuj: 3 szklanki mąki2 jajka7-8 łyżek wodyA na farsz do pielmieni: 12 dag suszonych grzybów2-3 cebule1 łyżkę masłaziele angielskie2 ... jajkasólpieprz1. Pielmienie – przepisnie ...

dawno temu

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

... niewielką ilością wody i trzymaj pod przykryciem aż się zagotuje. Następnie zdejmij pokrywkę na 5 minut, a potem przykryj i dogotuj. 4. Ale to jeszcze nie koniec składników farszu do pierogów ... . Posiekaj drobno cebulę i przysmaż ją na złoty ...

dawno temu

Szpinak - jak go smacznie przyrządzić?

... i posypać startym serem lub użyć go jako nadzienia do krokietów. Składniki: 4 ząbki czosnku,1 nieduża cebula,400 g szpinaku (najlepiej świeżego, ale może być i mrożony),2 jajka,szklanka śmietany 18 ...

dawno temu

Przez żołądek do serca! Czyli jak przyrządzić pyszne pierogi, dzięki którym rozkochasz w sobie każdego faceta!

... Do przyrządzenia domowych pierogów ruskich potrzebne ci będą składniki zarówno do wykonania smacznego farszu jak i samego ciasta. Przyda się również wałek oraz szklanka, za pomocą której będziesz ... wykrajać w cieście koła. Składniki potrzebne ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... Jesień to idealna pora na faszerowane warzywa. Bogactwo warzyw występujących jesienią daje nam w tym względzie ogromne pole do popisu. Czym faszerować? Praktycznie wszystkim – farsze można stworzyć ... najlepiej faszerować wyrazistymi w smaku ...

dawno temu

Potrawy z mięsa mielonego

... do niej odsączona wcześniej kukurydzę w puszki. Przed podaniem warto wpleść do farszu także starty ser żółty, masę nałożyć naciasto naleśnikowe, zwinąć je w rulony lub trójkąty i lekko podgrzać ... na patelni, by składniki ładnie się ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... tortelliniJeśli macie wprawę w przygotowywaniu tradycyjnych pierogów lub lepiłyście uszka do czerwonego barszczu, to już połowa sukcesu – ciasto i farsz robi się podobnie. Proponuję dziś prosty ... przepis na farsz z mięsa, ale to, co znajdzie ...

dawno temu

Pierożki z ciasta francuskiego

... pierogów jest bardzo długa i sięga zamierzchłych czasów. Istotą tego dania jest umieszczenie farszu między kawałkami ciasta i jego umiejętne zamknięcie. Wskazać można wiele rodzajów pierogów ... oraz farszu. Przepisy na ciasto pierogowe mogą być ...

dawno temu

Naleśniki meksykańskie

... znanych potraw jest burito. Jest to placek wykonany z mąki pszennej, w środku którego umieszczany jest farsz z czerwonej fasoli, śmietany, sera, mięsa, sałaty czy ryżu. Inspirując się tą potrawą ... mieszamy, a następnie z otrzymanego ciasta ...

dawno temu

Ziemniaki pieczone w folii

... kiełbasy,szczypiorek,sól,pieprz.Sposób przygotowania: Na początku należy dokładnie umyć ziemniaki. Najlepiej będzie wybrać spośród nich największe okazy, do których łatwo włożymy farsz. Czas pieczenia ... będzie krótszy, jeżeli podgotujemy je w ...

dawno temu

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

... . W międzyczasie zajmij się farszem – pokrój grzyby w kostkę. Rozgrzej na patelni olej i wrzuć pokrojoną cebulę. Smaż, dopóki się nie zarumieni i dodaj wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie ... dodaj grzyby i duś je na wolnym ogniu do ...

dawno temu

Rodzaje makaronu

... . Doskonale nadaje się podawany z gęstym sosem i przyprawami. Nie jest polecany do zup. Canelloni – krótkie grube rurki, które wykorzystuje się do nadziewanie ich mięsnym bądź warzywnym farszem ... , wykorzystywane do dań zapiekanych. Kawałki ...

dawno temu

Przepis na burritos

... na suchej patelni. Jakie farsz? Podstawę stanowi tutaj ryż meksykański, czerwona fasola i dobrze przyprawione kawałki mięsa (może to być kurczak, byle był pikantny). Do tego dodajemy sałatę, sos salsa ... farszu w burritos możemy zatem zawinąć ...

dawno temu

Rodzaje ryżu

... . Idealnie nadaje się jako farsz czy dodatek do sałatek. Jego zaletą jest to, że nie skleja się. Jest lekkostrawny. Ryż jaśminowy - często stosowany w kuchni Chińskiej. Ma ładny zapach i wyjątkowy ... rolę jako dodatek do deserów oraz farsz do ...

+ Pokaż więcej