Przepisy z ravioli

... na pewno ucieszy wiadomość, że w sferze ich nadzienia śmiało można puścić wodze fantazji i zwyczajnie poeksperymentować. Farsz na pierogi, przykładowe składniki: ugotowany szpinak wymieszany z jajkiem ... mięciutkiego farszu do pierożków ravioli ...

dawno temu

Szybka dieta

... i zajadają się przygotowanymi uszkami, kutią albo krokietami z grzybami i kapustą. Co dopiero zatem mają począć osoby uwielbiające jeść i niestroniące na co dzień od zaspokajania swoich kulinarnych potrzeb ...

dawno temu

Przepis na cannelloni ze szpinakiem zapiekane z żółtym serem, czyli danie kuchni włoskiej idealne na chłody

... . 3 minuty – gdy makaron będzie miękki, łatwiej będzie nadziać go farszem. Wypełnione szpinakiem rurki ułóż w naoliwionej formie żaroodpornej. Całe danie polej resztą śmietany, posyp serem i zapiekaj przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do ...

dawno temu

Przekąski na sylwestra - pyszne i niskokaloryczne

... marchewki2 ząbki czosnkupęczek dymkioliwę z oliwek8 pomidorów20 dag kaszy kuskussólcurry2 szklanki bulionułyżeczkę masłaświeżą bazylię1. Najpierw farsz do pomidorów. Posiekane marchewki, czosnek oraz dymkę ... podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Dodaj ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... wspaniałemu aromatowi czerwonego barszczu z uszkami albo chrupiącej skórce krokietów z pieczarkami. To, czy przygotowane przez nas jedzenie będzie smakować naszym najbliższym zależy wyłącznie ...

dawno temu

Coś z innej kuchni – meat-pie

... farszem, prostota przyrządzenia, a co najważniejsze wyśmienity smak sprawiają, że często szukamy tego kulinarnego wynalazku w naszych supermarketach w nadziei, że będzie nam dane jego skosztować. Prawda ...

dawno temu

Szałwia lekarska

... Ma podłużne posrebrzane listki i znakomicie prezentuje się w przydomowym ogródku. Znana w kuchniach całego świata jako przyprawa do mięsnych farszów, sałatek i deserów. Jej lekko gorzkawy ...

dawno temu

Gołąbki z mięsem

... . Na środku liścia kapusty umieszczamy farsz i zaginamy kolejno przeciwległe kawałki kapusty do środka. Przygotowane gołąbki wkładamy na kapustę umieszczoną w naczyniu żaroodpornym. Między nie układamy ...

dawno temu

Masa makowa

... . Najczęściej jest to karp i śledź. Obok nich wskazać trzeba na kapustę z grzybami obecną w pierogach, uszkach albo krokietach. Trudno także pominąć inny niezwykle istotny produkt, jakim jest mak. Wykorzystać ...

dawno temu

Świąteczne nakrycie stołu

... , dlatego zaprzątanie sobie głowy wigilijnymi potrawami niezupełnie należy do naszych obowiązków. Owszem, nie wypada pojawić się w domu z pustymi rękoma, więc zdarza się nam przyrządzić krokiety z grzybami ...

dawno temu

Wigilijne zupy

... karp w sosie, karp zapiekany z grzybami bądź chrupiące krokiety z pieczarkami albo kapusta wigilijna, mamy do czynienia z zupami. Zobacz, jakie zupy zgodnie z tradycją mogą pojawić się na wigilijnej ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... czerwony Tuż obok zupy grzybowej na świątecznym stole musi znaleźć się klarowny barszcz czerwony. Najczęściej podaje się go z uszkami z farszem z kapusty i grzybów lub z samych grzybów, ale świetnie ... smakuje także w połączeniu z podsmażonymi ...

dawno temu

Nadziewany makaron

... dodajemy rozdrobniony ser feta. Makaron nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w naczyniu. Kolejnym krokiem jest przygotowanie sosu pomidorowego. Wystarczy wymieszać przecier pomidorowy ...

dawno temu

Pierogi z jagodami

... zdobędziesz, czytając poniższy artykuł. Nie trać zatem okazji i wykorzystaj sezon obfitujący w jagody, by przygotować wyśmienite pierogi. Trudno bowiem wyobrazić sobie coś lepszego niż delikatne ciasto połączone z pełnym słodyczy farszem. ... ...

dawno temu

Naleśniki z kurczakiem

... farszu albo sosu. Z tego powodu tak bardzo uwielbiają je nie tylko dzieci, lecz także dorośli, którzy z przyjemnością zaspokajają nimi głód. Często jednak zamiast dać się ponieść swoim emocjom, uparcie ... wątpliwości, że kluczową rolę w ...

dawno temu

Gołąbki z kaszą

... . Niezastąpione są tu oczywiście pierogi albo naleśniki z różnym farszem świetnie sprawdzające się także w formie zapiekanej. Mało osób jednak wie, że w podobny sposób możemy wykorzystać gołąbki. Przeczytaj poniższy artykuł, a poznasz wariacje ...

dawno temu

Szczupak faszerowany

... . Na koniec przyprawiamy ją solą i pieprzem i umieszczamy farsz w środku wcześniej zdjętej skóry. Kolejnym krokiem jest włożenie ryby do zimnego bulionu warzywnego i gotowanie jej przez 90 minut. Ryba po wyjęciu z wody jest gotowa do jedzenia. ...

dawno temu

Sos do pizzy

... staramy się zrobić smaczną domową pizzę. I nawet jeśli wiemy, jak zrobić ulubione ciasto i skomponować najsmaczniejszy farsz, to jednak pozostają dla nas tajemnice dotychczas nieodkryte. Jedną ... , które może być bardzo cienkie albo też dość ...

dawno temu

Naleśniki bez jajek

... . Przykładem może być chociażby mleko występujące w czekoladzie, na które uczulone są niektóre osoby albo też wieprzowina w farszu do pierogów z mięsem, której spożywanie zabronione jest przez nakazy religii ... w większości domów. Oprócz tego, ...

dawno temu

Spaghetti z brokułami

... przygotować coś na obiad, szukamy włoskich przepisów na makarony, za pomocą których możemy przygotować zapiekanki makaronowe albo nadziać makaron muszelki ulubionym farszem. Jednak jednym z najpopularniejszych ...

dawno temu

Naleśniki z jabłkami

... z nich jest niewątpliwie receptura przyrządzania pysznych naleśników, do których mamy możliwość dodania wielu różnych farszów czy polew i uzyskiwania dzięki temu coraz to nowych smaków. Jednym ze smaków dzieciństwa ...

dawno temu

Zapiekanka z tuńczykiem

... możliwość dodania do nich dowolnego farszu sprawia, że za każdym razem będą smakować zupełnie inaczej. I tak, dodatkiem do zapiekanek jest z reguły kurczak, mięso mielone, brokuły, pomidory czy ser ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... Sajgonki - co to za danie? Sajgonki inaczej zwane naleśnikami lub krokietami wiosennymi są niezwykle popularne w kuchni chińskiej i ogólnie w krajach Azji Południowo - Wschodniej. Są to naleśniki ... . Smażone sajgonki zwykle mają mniejsze ...

+ Pokaż więcej