Strogonow - przepis tradycyjny

... kuchni francuskiej (polędwica smażona z sosem) i rosyjskiej (sos jest dodawany do potrawy). Strogonow składa się z pokrojonej w długie i wąskie paski polędwicy, smażonej z pieczarkami i cebulką, czasem ... , po podsmażeniu przekładamy do ...

dawno temu

Fettuccine z pomidorem i kaparem

... i przenieś do sita, strząśnij nadmiar mąki. Wrzuć kapary na olej i smaż na dużym ogniu, delikatnie potrząsając patelnią, aż kapary staną się chrupiące i złote, czyli około 3 minut. Odłóż kapary ... na papier i odsącz tłuszcz. Dodaj czosnek na ...

dawno temu

Jak być szczupłą i zdrową?

... , które mogą być przekąską, deserem czy uzupełnieniem głównego posiłku, do którego powinno się wybierać chude mięsa i ryby. W diecie DASH nie rezygnuje się również z nabiału, tj. chudego mleka czy jogurtów ...

dawno temu

Jesień z witaminą D3

... w naturalny sposób dostarcza nam słońce. Jeżeli słońca brakuje, szukamy jej w rybach, tranie i żółtkach jaj. Jednak nie zawsze składniki odżywcze w pełni zaspokajają niedobór tej witaminy ...

dawno temu

Urodziłaś dziecko? Chroń się przed rakiem!

... w przeciwutleniacze, jak brokuły, kalafiory, brukselka, jedz czosnek i pij zieloną herbatę, unikaj wędzonych mięs i ryb, które zawierają szkodliwe, rakotwórcze związki: dioksyny. Ucz się relaksować i unikać życia w ciągłym stresie. Teraz masz ...

dawno temu

Indeks glikemiczny - dlaczego jest tak ważny?

... pełnoziarnisty, ryż brązowy, makaron z pełnej mąki, soki owocowe, gorzka czekolada (pow. 70 proc. Kakao), marmolada owocowa bez cukru, chude mięso, drób, ryby, dziczyzna, mleko, biały odtłuszczony ser ...

dawno temu

Przepis na sałatkę z tuńczyka

... . Bardzo smaczne są filety z tuńczyka. Najłatwiej dostać je w postaci mrożonej. Rozmrażaj filet pod strumieniem ciepłej wody lub w lodówce. Aby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu ryby skrop tuńczyka cytryną. ...

dawno temu

Moc witamin – witamina A

... oraz beta-karoten, wpływa przede wszystkim na funkcjonowanie i prawidłowy rozwój oraz koloryt skóry, dobry wzrok oraz chroni przed nowotworami. Źródła witaminy A: ryby, tran, wątróbka, żółtka jaj ...

dawno temu

Co jeść by zrzucić zbędne kilogramy? Białka!

... i paznokci, więc dieta na nich oparta nie odbije się niekorzystnie na naszym wyglądzie. Co jeść? Przede wszystkim chude mięso, ryby, owoce morza i nabiał. Prawidłowo skomponowaną dietę warto wzbogacić warzywami. Katarzyna Strompowska ...

dawno temu

Jak dbać o skórę podczas ciąży

... , zatem od środka. 3.Nawilżenie skóry dodatkowo zapewni odpowiednia dieta - bogata w zdrowe tłuszcze: ryby, oliwa z oliwek, olej rzepakowy, masło w ograniczonych ilościach, orzechy, pestki dyni ...

dawno temu

Jak wyprodukować melaninę?

... . Unikaj opalania się i naświetlania skóry powodującymi raka promieniami ultrafioletowymi.Wzbogać dietę o tłuste ryby, jaja, mięso. Zawierają one dużo witaminy D. Te produkty są szczególnie ...

dawno temu

Domowe sposoby na zajady

... się a suplementację, ale korzystniejsza dla organizmu będzie odpowiednia dieta. Osoby, które mają problemy z zajadami powinny jeść: wątróbkę, wyroby pełnoziarniste, awokado i ryby. Krok 2 Na zajady ...

dawno temu

Dieta śródziemnomorska

... kształtuje ich nawyki żywieniowe, oparte na dużej ilości owoców i warzyw, a także na kaszach, makaronach i pełnoziarnistym pieczywie. Poza tym dieta ta w menu uwzględnia spożywanie ryb, a ogranicza ...

dawno temu

Żelazo – jaka jest jego rola w organizmie?

... także w roślinach strączkowych (np. fasoli, soczewicy czy ciecierzycy), natce pietruszki, pieczywie i produktach zbożowych, rybach i jajach.. Nieco mniej żelaza zawierają produkty mleczne, owoce i warzywa. ...

dawno temu

3 sprawdzone przepisy na pyszne jajka faszerowane

... go zastąpić greckim jogurtem naturalnym. Jajka z tuńczykiem 53078 Jeżeli ryby stanowią nieodłączny element twojej diety to ten przepis na jajka z farszem wyjątkowo przypadnie ci do gustu. Potrzebne ci będą ...

dawno temu

4 zaskakujące przyczyny nadmiernej utraty włosów

... głównie sałatki. Zwróć uwagę na to, aby w twojej diecie znalazły się produkty bogate w białko, takie jak: ryby, mięso, jaja, soczewicę czy tofu. Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych 57496 Kobiety ...

dawno temu

Błonnik

... , otręby zbożowe, kasze, razowe pieczywo, niełuskany ryż, nasiona roślin strączkowych. Błonnika nie zawierają mięsa, ryby i inne produkty tłuszczowe.261 ...

dawno temu

Phoebe Philo wraca do gry

... (którym obecnie kieruje) zjawiły się tam same najgrubsze ryby świata mody czekając na wielki powrót (a może jeszcze większy upadek?) swojej gwiazdy. Wszyscy zgodnie wstrzymali oddech kiedy na wybiegu zaczęły ...

dawno temu

Okulary dla niesłyszących

... przedstawią na soczewkach w postaci tekstu. Sztuczna rogówka przywraca wzrok Zasada działania jest dosyć prosta. W ramkach okularów Babel Fisk(“fisk” z duńskiego oznacza rybę) znajdują się dwa mikrofony ...

dawno temu

Indyk z żurawiną - palce lizać!

... wlej olej na dużą patelnię i postaw ją na średnim gazie. Dodaj cebulę i smaż, mieszając, ok. minuty. Dodaj teraz soli i pieprzu, i smaż jeszcze przez pół minuty. Przerzuć teraz mieszankę do miski ... – burgerów. Wlej teraz do głębokiej patelni ...

dawno temu

Oryginalne omlety

... i lekko ścięty oraz składać się z licznych warstw. Najlepiej smażyć go na patelni o średnicy ok. 15-18 cm. Przygotowując idealny omlet dla dwóch osób, należy wbić 4-6 jajek do dzbanka i doprawić je nieco ... smażenia podważać omlet łopatką ...

dawno temu

Jedzenie zabójcze dla diety

... , a do tego własnoręcznie zmielone mięso. Do smażenia użyj mniej tłuszczu, a bułkę podgrzej w piecyku. Unikaj ciężkich sosów i nadmiaru soli. Kawa z mlekiem, czekoladą i bitą śmietaną. Brzmi pysznie ... . Jeśli jednak trudno jest ci zrezygnować ...

dawno temu

Jajecznica z kurkami

... także o tłuszczu, na któym smażymy naszą jajecznicę. W klasycznym wydaniu jajecznicę smaży się na maśle, lecz po dodaniu mięsa nie sposób obejść się bez użycia choć odrobiny oleju. Ciekawym pomysłem na śniadanie ... na nim cebuli. Kiedy zostanie ...

dawno temu

Przepisy na faworki

... na kształt określanymi mianem róż. Obok tego nie sposób nie wspomnieć o smażonych na głębokim oleju oponkach albo placku migdałowym z dodatkiem jabłek. Jednak chyba jednym z najbardziej znanych deserów ... w prostokąty, wywinąć i smażyć faworki ...

+ Pokaż więcej