Depilacja woskiem- nie dla wszystkich!

... razie, po takim zabiegu może piec, szczypać lub powodować szereg uczuleń i stanów zapalnych. Zatem przed zastosowaniem wosku upewnijmy się i racjonalnie oceńmy stan naszej skóry. ...

dawno temu

Co jeść kiedy trenujesz?

... lub po treningu. 4. Słodkie ziemniaki: jedz je najlepiej pieczone. Dostarczają dużo węglowodanów, sa też łatwo przyswajane i szybko trawione. Ziemniaki są niskokaloryczne, ale nie należy ich łączyć z żadnymi ...

dawno temu

Ziemniaki z kiełbasą - stare, polskie danie

... je do naczynia żaroodpornego i przekładaj kiełbasą. Na samej górze powinny znaleźć się ziemniaki. 6. Piecz danie ziemniaczane pół godziny. 7. Kiedy zapiekanka ziemniaczana będzie zrobiona, możesz posypać ją startym żółtym serem. Smacznego!   ...

dawno temu

Jak jeść by nie przytyć?

... jest także użycie panierki z bułki (tutaj lepiej ją zastąpić szczyptą przypraw, czy ziół). Jeśli zaś lubicie makaron polecam przyrządzenie go wraz z pieczonym jabłkiem w cynamonie. Pychota! Należy ...

dawno temu

Chcesz schudnąć - oddziel tłuszcze od węglowodanów

... go wraz z pieczonym jabłkiem w cynamonie. Pychota!   Należy jednak pamiętać, że optymalny dobór proporcji węglowodanów i tłuszczy w jadłospisie zależy od wagi, wieku i trybu życia danej osoby ...

dawno temu

Śniadanie

... z mięsem, naleśniki z jajkiem i szczypiorkiem, bułki gotowane na parze, nadziewane ostrym farszem zwanym baozi, jajka gotowane w herbacie, youtiao – ciasto smażone w tłuszczu ... obiadu. Bo jak inaczej traktować angielskie kiełbaski w zestawie z ...

dawno temu

Nie lubię świąt

... kilkunastu dań, bo potem sama bym to jadła chyba przez miesiąc. Wypożyczałam kilka filmów na DVD, kupowałam nową książkę i zestaw krzyżówek, robiłam dobrą sałatkę i ciasto – i tak udawało mi się jakoś ... kwiaty. Tęsknię za tamtymi czasami, gdy ...

dawno temu

Dieta po swojemu

... z kminkiem lub prażoną cebulą. Na talerzu wyglądały jak dzieła sztuki. Chętkę na słodycze zabijałam przyrządzając wykwintne ciasto z gorzkiej czekolady. Przy samym przygotowywaniu ciasta już nasycałam ...

dawno temu

Pożegnanie z babcią

... i tamtejszą rodziną. Babcia była wtedy czymś zajęta i zamiast mojego ulubionego sernika upiekła z okazji naszejpożegnalnej wizyty jakieś inne ciasto. Powiedziała, że jak za jakiś czas przyjadęz Nowej Zelandii w odwiedziny, to sernik na pewno ...

dawno temu

Kilometr zero na talerzu

... ). Zrezygnowałem ze słodyczy, ciast i jogurtów, które również mają wychładzający charakter. No i zacząłem wrzucać na talerz przede wszystkim sezonowe produkty, kierując się znaną na całym świecie regułą ...

dawno temu

Figa - najsłodszy i najzdrowszy kwiat świata

... . Są doskonałym dodatkiem do sałatek, sosów, ciast.  Smakują w towarzystwie mięsa, warzyw, owoców. Figi przetwarza się na konfitury, dżemy. Nalewka z liści figi zalecana jest dla osób mających astmę, gdyż ...

dawno temu

Jak polubić sprzątanie? 7 pomysłowych sposobów

... . Nie tylko satysfakcja z dobrze wykonanej pracy, oraz pachnącego i lśniącego domu. Można zafundować sobie słodką nagrodę - kawałek domowego ciasta, kubek czekolady lub kawy, a na dokładkę odcinek ulubionego serialu, a dla dzieci – bajki. ...

dawno temu

Jakie produkty i w jaki sposób najlepiej przechowywać w lodówce?

... tam produkty, które nie wymagają bardzo niskiej temperatury, lub są szczelnie zamknięte. Będzie to dobre miejsce na dżemy, powidła, kefiry, jogurt, mleko, gotowe ciasta. Na półkach środkowych jest nieco ...

dawno temu

Zdrowa dieta na mroźne dni

... owocowe ciasto lub ciepłą sałatkę. Na śniadanie najlepiej spożywać musli (bakaliowe) z mlekiem. Możesz także wypić szklankę ciepłej wody z sokiem z cytryny – w ten sposób rozgrzejesz organizm ...

dawno temu

Jedzenie na pocieszenie

... negatywne emocje, odseparowano je od matek. Następnie, jedna połowa szczurów karmiona była w normalny sposób, druga zaś do posiłków miała dodawane okruszki ciasteczek, herbatników i ciast.   Odseparowanie ...

dawno temu

Jadłospis dla rocznego dziecka

... ) oraz warzywne. PodwieczorekPodwieczorek niech będzie na słodko. Podaj maluszkowi owoce, kawałek domowego ciasta (bez masy bazującej na mleku krowim), budyń lub kisiel. W wakacyjne dni dobrym ...

dawno temu

Christmas pudding – przysmak z tradycją

... . Rankiem w pierwszy dzień świąt pudding jeszcze raz gotuje się na parze przez ok. 2-3 godziny. Według tradycji do ciasta należy włożyć małą srebrną monetę. Znalazcy zapewni ona szczęście w całym nowym ...

dawno temu

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

... kaszy cieszy się szczególną popularnością w diecie wegetarian. Kaszka manna – z pszenicy. Tylko dla dzieci? Absolutnie nie! Świetnie nadaje się np. do deserów (np. budyniu), ciast czy zup mlecznych ...

dawno temu

Jak dobrze znasz wyśmienitą kuchnię włoską? Oto 8 doskonałych potraw, które musisz spróbować!

... . Focaccia 57793 To smaczna przystawka włoska, która przypomina w smaku ciasto na pizzę. Jednak podaje się ją bez dodatku sera żółtego czy innych składników. Włosi jedzą focaccie polaną oliwa z oliwek ...

dawno temu

Odstawiamy puste kalorie – zamienniki cukru

... mniej kalorii, niż miód i cukier. Z powodzeniem można go stosować np. do słodzenia ciast. Słodzik – wiele z nas stara się go unikać ze względu na dość niepochlebną opinię o aspartamie ...

dawno temu

Jak nie ocieplać klimatu?

... - najlepiej w garnku pod przykryciem; nie będziesz otwierać zbyt często piekarnika podczas pieczenia; twoja zmywarka i pralka będzie pracować tylko przy pełnym załadunku, a ty będziesz pamiętać o używaniu ...

dawno temu

Depilacja laserowa

... lub pieczenia. Stopień tych dolegliwości jest różny dla każdej kobiety - zależy on bowiem od indywidualnej wrażliwości na ból. Pacjentkom o wysokiej wrażliwości na ból zaleca się przyjście na zabieg ...

dawno temu

Czterdzieści żabek i mamusia

... dorodne kwiaty na oknie, a może nawet ten sos grzybowy, który był podany do pieczeni? Przede wszystkim jednak słuchaj – zwracanie uwagi na to, co mówi mamusia, zaprocentuje w przyszłości. Na przykład ...

dawno temu

Wszystkie tajemnice dobrego miodu

... miód, czyli jaki? Dobry jakościowo miód powinien być bardzo słodki, ale z lekkim, drażniącym gardło posmakiem. W ustach powinno się pojawić wrażenie pieczenia. Jeśli nie poczujemy takiego posmaku ...

+ Pokaż więcej