Jakie zapachy lubią mężczyźni?

... , świeżego powietrza po deszczu, lawenda czy placek jabłkowy. Według nowego badania, mężczyźni wolą zapach benzyny i smażonego boczku od zapachu noworodka. Jeśli chodzi o kobiety, to ulubionymi ... .    ryba z frytkami 10.    smażony boczek ...

dawno temu

Patelnia wok

... ilości tłuszczu, który świetnie dociera w każde zakamarki. Ten rodzaj patelni służy do smażenia i duszenia mięsa i warzyw „w ruchu”. Wymaga to więc potrząsania naczyniem, aby znajdujące ... wartości odżywczych. Smażenie wybranych składników ...

dawno temu

Kuchnia tajska

... dla siebie miłośnicy posiłków „na ostro”. Kuchnia tajska obfituje w owoce morza smażone na oleju kokosowym, który nadaje im wyjątkowy smak. Przyrządzając potrawy, warto więc wykorzystać skorupiaki (kalmary ... chętnie wykorzystywanym składnikiem ...

dawno temu

Paella hiszpańska

... do smażenia, 1 cebulę, 500 ml bulionu z kurczaka, 2 ząbki czosnku, a także przyprawy: szafran, sól i pieprz. Mięso należy pokroić w kawałki, doprawić solą oraz pieprzem, a następnie podsmażyć w woku ... . W międzyczasie posypujemy także całość ...

dawno temu

Jak schudnąć bez diety? Zmień podejście do jedzenia i odstaw szkodliwe nawyki już dziś

... od używania zamienników, np. zamiast śmietany wybierz jogurt naturalny, a smaż na patelni przy minimalnej ilości tłuszczu. Oczywiście najlepiej zrezygnować ze smażonych dań na rzecz gotowanych i lekkostrawnych ...

dawno temu

Naleśniki po meksykańsku

... , kolendra i cynamon. Meksyk oferuje nam także bardziej odważne dania, jak chociażby smażone koniki polne. Zanim jednak zdecydujemy się na ich skosztowanie, dobrze jest zacząć swoją przygodę od bardziej ... jednolitą konsystencję. Następnie ...

dawno temu

Spaghetti z boczkiem

... pokrojony w niewielką kostkę boczek. Mięso powinno smażyć się tak długo, by było chrupkie. Makaron gotujemy w dużej ilości wody zgodnie z czasem wskazanym na opakowaniu. Kolejnym krokiem ... jest odsączenie go i dodanie do wcześniej podsmażanych ...

dawno temu

Kotlety z jajek

... się nam jedzenie także jaj przepiórczych, a nawet strusich. Poza tym, jak już wspomniano, można poddawać je chociażby gotowaniu albo smażeniu. Istnieje cały szereg dań, do których są one dodawane dla wzbogacenia ... bułki oraz dwóch surowych ...

dawno temu

Dania z soją

... smażyć z obu stron aż staną się złociste. Takie danie lekkostrwane można podawać, np. z zsiadłym mlekiem czy jogurtem naturalnym oraz dodać ser żółty.Kotlety sojowe „na ostro” na obiad ... kotlety przez włożeniem na patelnię należy obtoczyć w ...

dawno temu

Grecka musaka

... i masło do smażenia. Sos beszamelowy należy zaś przyrządzić z: 5 łyżek masła, 5 łyżek mąki, 3 szklanek mleka, 2 żółtek oraz 30 g startego sera żółtego oraz soli i pieprzu. Bakłażany trzeba pokroić ... będzie psuł smak całej potrawy. Czosnek i ...

dawno temu

Pyszne placki ziemniaczane

... do smażenia, 2 łyżki mąki oraz sól i pieprz do przyprawienia. Aby placki z ziemniaków stały się bardziej aromatyczne, dobrym rozwiązaniem jest dodanie do nich imbiru lub oregano. Co ciekawe ... odcisnąć nadmiar soku. Ominięcie tego etapu może ...

dawno temu

Najlepsza oliwa z oliwek

... – uzyskiwana przy użyciu substancji chemicznych. To rodzaj oliwy z wytłoków oliwnych, powstałych po pierwszym tłoczeniu. Nie jest więc wartościowa odżywczo. Ten typ oliwy świetnie nadaje się do smażenia ... , jak i smażenia. Jak przechowywać ...

dawno temu

Poznaj nowe spojrzenie na tradycyjną kuchnię polską

... . Smaż mięso na patelni z rozgrzanym olejem rzepakowym, a następnie wstaw na 15 minut do piekarnika. W międzyczasie wymieszaj śmietanę z zielonym sosem tabasco, sokiem z cytryny, solą i cukrem. Następnie ... oraz czosnek. Całość smaż na maśle ...

dawno temu

Fast food

... , które można skonsumować w barach fast food należą hamburgery składające się z jasnego pieczywa i smażonego mięsa z co najwyżej niewielki dodatkiem warzyw, frytki, napoje gazowane. No cóż taki zestaw z żywieniowego ... food wynika z dużej ...

dawno temu

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

... do posypania. Cebulę obieramy i pokrojoną w kostkę smażymy na oleju do czasu, aż się zeszkli. Następnie dodajemy do niej mięso mielone i podsmażamy. Pod koniec smażenia do mięsa dodajemy mały słoiczek ...

dawno temu

Paznokcie powiedzą prawdę o twoim zdrowiu

... Jest sygnałem, że cierpisz na niedobór żelaza, co prowadzi prosto do anemii. Niedobór żelaza zniwelujesz zjadając większe ilości wątróbki, szpinaku, natki pietruszki oraz buraków, sałaty ...

dawno temu

Eliksir młodości czy trucizna?

... zawierających beta-karoten – czyli drugą, nietoksyczną formę witaminy A. Są to np. szpinak, brukselka, sałata. Bogatym źródłem tokoferolu (związki chemiczne z tej grupy określamy wspólną nazwą witaminy E ...

dawno temu

Okulary oprawą kobiecości

... , dostarczajmy jej odpowiednie dawki witamin – m.in. A, B 5 i F. Do bogatych w nie pokarmów należą awokado, brokuły, czerwone warzywa, drożdże, jarmuż, oliwa z oliwek, migdały czy szpinak. Ten ostatni ...

dawno temu

Witamina A dla niemowląt

... . Źródła prowitaminy A: marchew, pietruszka, pomidory, dynia, brukselka, fasolka szparagowa, zielony groszek, jarmuż, szpinak, boćwina, sałata, szczypior, koper, nać pietruszki, morele, melon, wiśnie ...

dawno temu

Jedzenie warzyw w ciąży może sprawić, że dziecko je polubi!

... organizmu na infekcje i ułatwia wchłanianie żelaza. Witaminę tę mają przede wszystkim: maliny, porzeczki, kiwi, jagody, cytrusy, kapusta, brukselka, szpinak i rzepa. Z kolei prowitaminę A, która znakomicie ...

dawno temu

Dieta na urodę

... stanowią jaja i wątroba, szczególnie wołowa. Jej roślinny odpowiednik to beta-karoten, który blokuje szkodliwe działanie promieniowania UV. Najwięcej znajduje się go w szpinaku, morelach i dyni ...

dawno temu

Sposoby na cellulit

... . Z warzyw wybieraj pomidora, marchew, szpinak, por i cebulę. Jedz produkty z dużą zawartością białek i błonnika. Z diety wykreśl sól, która zatrzymuje wodę w organizmie. Aby potrawy były smaczniejsze ...

dawno temu

Kupka niemowlaka

... (lub jeśli karmisz piersią – co ty jadłaś). Istnieje grupa produktów spożywczych, które barwią kał na zielono, np. szpinak, zielony groszek. Niekiedy zielone zabarwienie świadczy o tym, że jeden ...

dawno temu

Jak załagodzić atopowe zapalenie skóry?

... . Unikaj produktów, które zawierają sztuczne aromaty i barwniki. Zrezygnuj także z ryb i owoców morza, pomidorów, szpinaku oraz niestety... czekolady. Wprowadź za to do diety płatki owsiane, kiwi oraz figi ...

+ Pokaż więcej