Masa makowa

... . Najczęściej jest to karp i śledź. Obok nich wskazać trzeba na kapustę z grzybami obecną w pierogach, uszkach albo krokietach. Trudno także pominąć inny niezwykle istotny produkt, jakim jest mak. Wykorzystać ...

dawno temu

Klasyczne risotto

... kapusta, zupa rybna albo śledź pod pierzynką smakowały w tych dniach wyjątkowo, nie powinniśmy się nimi przed tym szczególnym czasem objadać. Warto zatem skusić się na coś zupełnie innego. Dzięki temu ...

dawno temu

Ciasto kawowe

... , że wyrosła ze słodyczy. Nie ulega wątpliwości, że podobnie jak do niektórych potraw, jak śledzie albo owoce morza, trzeba dorosnąć, tak inne z czasem po prostu przestają nam smakować. Smak zatem ...

dawno temu

Kochanego ciałka...

... w majonezie, kroimy chleb, szyneczki, polędwiczki, wędzonki, rozkoszujemy się poezją smaku... Chciałoby się dobrze podjeść, ale na każdym kroku jak nie lekarze, to natrętne reklamy dietetycznej margaryny, soków ...

dawno temu

Ciasto cytrynowe

... mówi się, że trzeba do nich dorosnąć, czego przykładem mogą być chociażby śledzie z cebulą. Oczywiście ciągłe poszukiwanie nowych wyzwań kulinarnych i udoskonalanie znanych przepisów ...

dawno temu

Właściwości chrzanu

... Niewątpliwie do katalogu potraw, do których trzeba dorosnąć, zaliczyć można oprócz szpinaku i śledzi – chrzan. Jego intensywny i bardzo ostry smak nie wszystkim odpowiada. Może to być spowodowane ...

dawno temu

Sałatka wigilijna - jeszcze pyszniej na stole

... . Przygotuj: pół szklanki fasoli perłówki2 jabłka2 kwaszone ogórkigarść pokrojonych marynat (grzybki, korniszony, dynia, śliwki, zielone pomidory itp.)majonezew. śledź marynowany ... . Krok 2 Odcedź fasolę, dodaj do niej obrane i pokrojone w ...

dawno temu

Przekąski na sylwestra - półmisek śledziowy

... . Zajmij się najpierwśledziami w majonezie. 2. Utrzyj jajka i cebulę na tarce, a następnie wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku. 3. Masą majonezową posmaruj każdy płat śledzia i udekoruj ... go kukurydzą, pokrojoną w kostkę papryką, ogórkiem i ...

dawno temu

Sałatka z czerwoną fasolą

... znaleźć wśród nich także ciężkie propozycje z majonezem albo tłustym mięsem. Spotkać możemy jednak również sałatki lekkie, smaczne i dietetyczne, gdzie tradycyjne produkty zastąpione są jogurtem i warzywami ...

dawno temu

Kwasy omega 3

... nienasyconych kwasów tłuszczowych:tłuste ryby morskie (śledź, łosoś, tuńczyk, makrela itp.),oleje roślinne (lniany, rzepakowy, sojowy, oliwa z oliwek itp.),majonez,masło kakaowe. ...

dawno temu

Ryba w sosie śmietanowym

... albo śledzie po żydowsku, to raczej dobry pomysł na przystawki albo zimne przekąski niż sycący obiad. Jeżeli chcesz zatem zaserwować swoim bliskim smaczne danie główne z ryby, powinnaś zdecydować się na zrobienie ryby w sosie śmietanowym. ... ...

dawno temu

Łosoś z serem

... Z biegiem czasu nasze kulinarne upodobania ulegają zmianie, o czym doskonale zdajemy sobie sprawę, gdy ogarnia nas dziwna ochota na spróbowanie śledzi po żydowsku bądź też nie możemy się oprzeć ...

dawno temu

Dobre rady na Święta

... . (100g pierogów to 190 kcal) 3. Zamiast śledzi w oleju, który jest ciężkostrawny i źle wpływa na wątrobę, przygotuj rybę w occie. (1 porcja śledzia w oleju to 310 kcal) 4. Kutia, makówki to prawdziwe ... z oliwek, a jeśli już musisz wykorzystać ...

dawno temu

Bransoletka pomaga chudnąć

... aktywność przez cały dzień, w tym też ilość spalonych kalorii. Dane wyświetlane są na dołączonym do zestawu urządzeniu typu iPhone. Urządzenie śledzi także codzienne czynności takie jak przeglądanie ...

dawno temu

Pasta z makreli

... tu trzeba także o dość dużej popularności fishburgerów czy śledzi serwowanych w różnej postaci w związku z odmiennymi okolicznościami. Okazuje się jednakże, że ryby nie tylko są świetnym materiałem na obiad ... makreli, 0,5 cebuli średniej ...

dawno temu

Sylwestrowe przystawki

... . Z reguły serwowane są one z dodatkiem majonezu i szczypiorku. Równie dobrze możesz je nafaszerować mięsem wędzonego łososia bądź warzywami. Niebywale proste jest przygotowanie popularnych słonych ciasteczek ... krakersów poprzez posmarowanie ...

dawno temu

Ryby zimą i o każdej porze

... w witaminy i minerały. Tłuste ryby takie jak śledź, makrela, łosoś, tuńczyk zawierają duże ilości niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega-3, omega-6) potrzebnych do pracy mózgu i serca ... zaspokoi energię na całą noc. Dobrze jest ...

dawno temu

5-latek z Polski podbija świat mody!

... Na Instagramie śledzi go ponad 6,4 tysiąca fanów z Polski i zza granicy. 5-letni Aleks tak spodobał się Internautom, że nieustannie otrzymuje oferty od największych marek odzieżowych. Przedszkolak ...

dawno temu

Pasta z awokado - pyszne tosty

... już się kończy. Wystarczy, że posmarujesz chrupiący chleb masłem, a nastepnie zieloną pastą. 4. Przyszła także pora, by dodać ulubione dodatki. Doskonale pasuje łosoś, wędlina czy śledź. Smacznego!   ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... z nich zależy od naszych indywidualnych upodobań i zdolności kulinarnych. Wymienić należy tu przede wszystkim smażone dzwonka karpia, sałatkę śledziową lub śledzia pod pierzynką albo śledzia ...

dawno temu

Naukowcy odkryli zaskakującą korzyść wynikającą z jedzenia ryb

... , a nawet całkowitej utraty tego zmysłu. Wystarczy, że w ciągu tygodnia zjesz zaledwie dwie porcje ryb bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3, tj. łososia, makrelę wędzoną czy śledzia. Dieta a problemy ...

dawno temu

„To było tak. Dzień targowy”, Marek Przybylik

... . Na przykład. Dwóch facetów dogadało się, zrobili zrzutę, kupili śledzie, beczki do tych śledzi, zasolili, zawieźli do Warszawy i tam sprzedawali wygłodniałemu narodowi. Efekt? Dwa lata pudła za spekulację plus ...

dawno temu

Co Alicja widziała po drugiej stronie (drzwi lodówki)

... lodówki i zaprezentować jej czarowne wnętrze. Pracowałam w różnych firmach i wszędzie było to samo. Ginęło wszystko. Masło, ser, wędliny, jajka na twardo, mleko i majonez, papryka marynowana ... , kawałek tortu, śledzie... Podpisywałam swój ...

dawno temu

Jak wybrać najlepszą rybę? Kilka oznak, że mięso jest świeże

... z najzdrowszych), jesiotry i karpie. Specjaliści polecają również polskie śledzie. Kiedy kupujemy produkt wędzony, lepiej w tym celu udać się na targ. Wtedy mamy pewność, że poleży w lodówce nawet 2-3 ...

+ Pokaż więcej