Poznaj nowe spojrzenie na tradycyjną kuchnię polską

... zmiksuj blenderem. Na koniec dopraw śmietaną, sosem sojowym i tabasco. Do zupy dodaj ugotowany ryż i gotowe. Przepis na gęsie udo z kapustą i burakami 53074 Brzmi kusząco? Sprawdź, jak smakuje ...

dawno temu

Zadbaj o swoje ciśnienie

... ciśnienia przyczynia się również sok z buraków, który powinno się pić dwa razy dziennie po jednaj szklance. Zalecana jest także cząstka ciemnej czekolady. Poza tym warto wiedzieć, że cola w bardzo dużym ...

dawno temu

Zdrowy uśmiech dzięki wodorostom?

... korzystnie na wytrzymałość szkliwa. Jeżeli chcemy mieć śnieżnobiały uśmiech należy ograniczyć kawę, herbatę (również zieloną), colę, czerwone wino, buraki, sok porzeczkowy, paprykę, curry, leśne owoce ...

dawno temu

Czas na jesienny detoks? Poznaj prosty sposób na oczyszczenie organizmu

... też dietę w wapń, żelazo, fosfor i witaminy z grupy B. Nie bez znaczenia jest fakt, że są niskokaloryczne – jedno średniej wielkości jabłko ma tylko około 80 kalorii. Buraki ćwikłowe – regenerują wątrobę ...

dawno temu

Alergia pokarmowa u niemowląt

... . Istnieje grupa produktów bezpiecznych, które nie uczulają. Są to: jabłka, porzeczki, dynia, jagody, marchewka, ziemniaki, kalafior, groszek, burak, kalarepa. Jeżeli planujesz urozmaicić dietę dziecka, możesz ...

dawno temu

Anemia u kobiet

... . Szczawiany znajdują się w szczawiu, rabarbarze, burakach i czekoladzie. W serach i zupach w proszku znajdziemy groźne fosforany. Taniny są składnikami herbaty, a kofeina znajduje się w kawie i coli ...

dawno temu

Jak leczyć refluks?

... gazowanych. Produkty zalecane w diecie na refluks to: • czerstwe pieczywo, • ziemniaki gotowane, • mleko i przetwory mleczne, • chude mięso, • marchew, buraki, kalafior, szpinak, • owoce bez skórek ...

dawno temu

Skąd biorą się przebarwienia na zębach?

... zęba. Tutaj my mamy decydujący wpływ na te zmiany, jedząc i pijąc produkty, które barwią nasze zęby. Do nich możemy zaliczyć: jagody, borówki, jeżyny, wiśnie, maliny, curry, kurkumę, buraki, kawę ...

dawno temu

Sok z marchwi - właściwości odżywcze i domowe sposoby przygotowania soku z marchewki

... sprawdzi się dodatek jabłka. Marchew bardzo smacznie wypada w połączeniu z bananem lub burakiem. Tak na dobrą sprawę nie ogranicza Cię nic poza własną wyobraźnią. Śmiało sięgaj codziennie po wyśmienity, zdrowy sok z marchwi i dziel się nim z ...

dawno temu

Dieta grupy krwi AB

... . W witaminy i mikroelementy naszą dietę powinny wzbogacać różnego rodzaju kiełki, jarmuż, pietruszka bądź buraki. Z owoców natomiast należy sięgać po wiśnie, winogrona, żurawinę i figi. Jak na bazie ...

dawno temu

Warzywa dla dzieci

... pietruszki, seler naciowy, burak itp.,warzywa korzeniowe, zaliczyć do nich można marchewkę, korzeń pietruszki itp.,warzywa psiankowate, zaliczyć do nich można paprykę, pomidor, ziemniak itp.,warzywa ...

dawno temu

Źródła wapnia

... również są bogate w białko. Wchłanianie wapnia ograniczają również: szpinak, buraki, botwinka, rabarbar. Niemniej jednak nie można ich wyrzucać całkowicie ze swojej diety. Warzywa te są bogactwem innych minerałów i witamin. ...

dawno temu

Owoce a karmienie piersią

... , brzoskwinie, jabłka, maliny, jeżyny, porzeczki, agrest; soki, dżemy, jogurty i galaretki z tych owoców,warzywa: ogórki, buraki, marchewka, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydza, pietruszka, koperek, soja ...

dawno temu

Zupa jarzynowa najlepsza na jesień!

... do sprawnego i zdrowego funkcjonowania zawarte jest w owocach, warzywach i ziołach. Przykłady? Taki bakłażan obniża poziom cholesterolu, zapobiega reumatyzmowi i pomaga zwalczać wirusy. Buraki ...

dawno temu

Kosmetyki do zębów

... pamiętać o przestrzeganiu pewnychzasad. W tym celu wskazane jest unikanie palenia papierosów, picia kawy,herbaty czy czerwonego wina. Nie powinno się też jeść buraków orazjagód, a więc pokarmów barwiących ...

dawno temu

Chińska dietetyka

... powinny się znaleźć zboża, makarony, rośliny strączkowe i oleiste, buraki, selery, grzyby, kapusta, szpinak oraz owoce cytrusowe. Zimą należy jeść także czerwone mięso, dziczyznę, podroby, jajka, tłuste ...

dawno temu

Witaminy z grupy B

... przeciwnowotworowe i przeciwreumatyczne utrudniają wchłanianie witaminy B9. Znajdziesz ją choćby w liściastych warzywach, pomidorach, burakach, orzechach, pomarańczach czy bananach. Witamina B12 ...

dawno temu

Jak często wykonywać piaskowanie zębów? Przebieg zabiegu i widoczne zmiany na szkliwie

... zabarwienie uzębienia. W głównej mierze dotyczy to jagód, borówek, buraków, czerwonego wina, kawy i herbaty. Jeśli pacjent pali papierosy, bezwzględnie po piaskowaniu zębów musi tego zaprzestać. Biała dieta powinna trwać przynajmniej 3 dni. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak wybrać najlepszą karmę dla psa?

... mineralno-witaminowe a na koniec owoce i warzywa, takie jak marchewka, dynia, burak itp. Pod żadnym pozorem, składnikiem diety mięsożernego psiaka nie powinny być zboża i inne produkty mączne ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak ozdobić tort owocami świeżymi lub mrożonymi? Glazurowanie owoców

... wcześniej buraki świetnie sprawdzą się na takim warzywnym, pełnym witamin torcie. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach glazurowania warzyw: ● wybierajmy warzywa o delikatnym, słodkim smaku ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia funkcjonalna i łatwa do utrzymania w czystości – jak ją urządzić?

... czy zlewozmywak zaplamiony sokiem z buraków, które położyłeś na chwilę na ociekaczu. To tylko kilka możliwych scenariuszy podczas przygotowywania posiłków dla najbliższych. Co możesz zrobić, by ...

dawno temu

Mój facet to sknera!

... , ale i beznadziejny burak. Uciekłam tak szybko, jak się dało. Następnego dnia wysłał mi chyba ze dwadzieścia głuchaczy. Czyli – ja miałam oddzwonić, żeby on mógł zaoszczędzić. Oczywiście tego nie zrobiłam ...

dawno temu

Urodziny á la kiwi

... z tej nieznanej strony... Powodzeniem cieszą się historie, od których ofiaraczerwieni się jak burak, takie, których nie chcielibyśmy, aby kiedykolwiek wydostałysię na światło dzienne, a już na pewno ...

dawno temu

Żelazo w diecie

... , kapustę kiszoną, ziemniaki, buraki, dynię i brokuły. Jeżeli razem z żelazem występują fityniany, polifenole, wapń lub fosforany, wówczas żelazo może być słabiej przyswajalne. Żeby więc nie dopuścić ...

+ Pokaż więcej