Przyrządzanie ośmiornicy

... , można nawet przyrządzić ją w panierce. Dobrym pomysłem jest usmażenie jej wraz z marchewką i cebulką, a następnie podanie w sosie pomidorowym. Takie danie będzie świetnie komponować się z ryżem. Dobrym kulinarnym ...

dawno temu

Sezam – poznaj moc małych ziaren

... lub makaronu, a także ryby lub kotletów, jeśli dodamy go do panierki. Na rynku dostępne są również produkty z sezamu przetworzonego, łatwo przyswajalnego dla organizmu. Są to między innymi gomasio ...

dawno temu

Sos do mięsa

... przez nas produktów. Pyszne schabowe albo mielone kotlety, wyśmienite szynki i polędwice czy w końcu zapiekanki ziemniaczane z mięsem mielonym albo pieczony kurczak to tylko niektóre z dań, na myśl ... mamy do czynienia. Nawet najmniej ...

dawno temu

Makaronów ciąg dalszy

... . Następnie świeże pesto wlewamy na patelnię, dodajemy do niego makaron i całość grzejemy, aż pesto zacznie „bulgotać”. Gotowe. Tagliatelle z kurczakiem i brokułami w sosie serowym  200g makaronu ... tagliatelle,100g kurczaka,120ml śmietanki ...

dawno temu

Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak

... Gotowany na wołowinie i kurczaku rosołowym, najlepiej z młodymi warzywami, paloną cebulą i dodatkiem imbiru. Niedzielny rosół to dla niektórych rodzin już tradycja. Zrobienie tej zupy ...

dawno temu

Fakty o jedzeniu, które TRZEBA znać!

... przedstawiają produkty, które powstają w kontrowersyjny sposób. Choć wydają się nam smaczne, ich skład pozostawia wiele do życzenia. Z czego powstaje mięso do hamburgerów, jak hodowane są kurczaki, z których powstają smażone skrzydełka, co tak ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia czeska – co zjeść koniecznie podczas wizyty w tym kraju?

... , które zadowoli każdego miłośnika serów. Jego duży kawałek obtacza się w panierce, a następnie smaży na głębokim oleju do momentu uzyskania złocistego koloru. Potrawa podawana jest w akompaniamencie ...

dawno temu

Mój syn jest niejadkiem. List do Dietetyka

... swój stosunek do jedzenia. Jego menu jest bardzo ograniczone. Ma swoje ulubione potrawy, które ciągle je - m.in. grzanki z serem, tosty, pierś z kurczaka i frytki. Poza tym nie chce próbować ... ludzi niezwykle ważna jest świadomość, że są ...

dawno temu

Kotlet szwajcarski

... schabowych w panierce możemy również zrobić kotlety ze schabu inaczej. Jedną z propozycji jest schabowy po szwajcarsku. Potrawa ta cieszy się dużym powodzeniem i nie wymaga dużego trudu. W jaki sposób ją ...

dawno temu

Przepisy na dorsza

... ziół i sosu śmietanowego. Poza tym, do jego jedzenia przekonasz swoje dzieci, jeśli upieczesz z filetów z dorsza chrupiące paluszki rybne w panierce. Mówiąc o jedzeniu morskich ryb, nie sposób pominąć ...

dawno temu

Właściwości cynamonu

... lodowych czy stosowanie go jako panierki do drobiowych mięs, bądź dań na bazie ryżu i jabłek. Można też z jego pomocą urozmaicić placki z otrębami. Ten rodzaj kulinarnego dodatku wzbogaci również smak ...

dawno temu

Mięta w kuchni

... . Można w tym celu wykorzystać ją w wersji suszonej i dodać do bukietu warzyw czy zastosować jako składnik mięsnej panierki. Świeże liście mięty świetnie komponują się także z czekoladą czy lodami, idealnie ...

dawno temu

Dania fast food

... , frytki, zapiekanki i ziemniaczki w panierce Wszystkie z wymienionych produktów to dania, które choć smaczne to powinny być spożywanie niezwykle rzadko. Wiele punktów oferujących tego rodzaju szybkie ...

dawno temu

Właściwości soli

... , a mięso obtoczyć w zdrowej panierce. Obędą się bez niej także warzywa gotowane czy te, które kładziemy na kanapki. Nie warto także dodawać soli do ryb, bo ich mięso samo w sobie jest dość słone ...

dawno temu

Kuchnia chińska

... mieszamy, aby mięso pokryło się w całości panierką. Na dość dużym ogniu rozgrzewamy wok, wlewamy do niego odrobinę oleju i podgrzewamy go, aż będzie bardzo gorący. Następnie wrzucamy do niego drobno ...

dawno temu

Płatki jaglane, czyli źródło witamin i składników mineralnych. Przekonaj się, dlaczego warto jeść jagły

... lub roślinnym, ale także na wodzie z dodatkiem żurawiny. Świetnie sprawdzą się także wsypane do koktajlów owocowych albo przy wypiekach ciastek. Przy wprowadzeniu zdrowszej diety, warto dodać płatki jaglane do panierki do mięs. ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi B

... charakteryzują się dobrze wykształconą ogólną odpornością organizmu i silnym układem immunologicznym. Za słabą stronę podaje się u tych osób zwiększoną podatność na: alergie na mięso kurczaka, gluten ... z tym rodzajem krwi mają głównie ...

dawno temu

Sałatka z makaronem ryżowym

... zrealizowania przepisu na sałatkę z makaronem ryżowymbędziesz potrzebowała następujących składników: 1 opakowanie makaronu ryżowego,1 filet z piersi kurczaka,przyprawa do kurczaka,1 garść orzeszków ... ziemnych,świeża mięta,1 czerwona ...

dawno temu

Jajka po wiedeńsku

... bez dodatku jajek nie moglibyśmy cieszyć się smakiem chrupiącej panierki do kotletów schabowych, pulpetów znakomicie dopełniających biały barszcz albo wielu także wielkanocnych ciast. Jeżeli mimo ...

dawno temu

Surówka z marchwi

... tego wspaniałego warzywa. Dla odważnych natomiast ciekawą propozycją jest marchewka w panierce i chipsy marchewkowe, których jedzenie na pewno nie przysporzy nam zbędnych kilogramów. Z tego względu ...

dawno temu

Sałatka krabowa

... z sycących dodatków i przygotować sałatkę krabową z ananasem albo ogórkiem. Jednak paluszki krabowe świetnie sprawdzają się po usmażeniu w panierce, w formie koreczków, a nawet jako dodatek do kanapek ...

dawno temu

Mus owocowy

... z jajek, kilka łyżek cukru, rodzynki oraz pokruszone orzechy. Dobrym pomysłem jest wybranie jabłek czy gruszek i wcześniejsze upieczenie ich w piekarniku w cynamonowej panierce. Można jednak postawić ...

dawno temu

Dietetyczne desery

... deseru nie trzeba już dosładzać, bo soki, które wytrącą się pod wpływem wysokiej temperatury, w połączeniu z posypką stworzą słodką panierkę. W piekarniku można także przyrządzić pyszne i bardzo ...

dawno temu

Zdrowe odżywianie

... kcal!). Z jadłospisu trzeba także wyłączyć całkowicie takie bomby tłuszczowe, jak majonez czy panierki z bułki tartej. Frytki, placki czy chipsy ziemniaczane powinny całkowicie zniknąć z menu ...

+ Pokaż więcej