Gerber zaprasza na obiadek z rybką

... , uzupełniono o źródło białka w postaci wysokiej jakości mięsa łososia z Oceanu Spokojnego. Masa netto 125 g, średnia cena rynkowa 3,23 zł Gerber Jarzynki z gotowaną rybką Obiadek, który pomoże ... zapoznać maluszka ze smakiem ryb. Posiłek łączy ...

dawno temu

Tłuste ryby - samo zdrowie

... To duży błąd, bo ryby, szczególnie tłuste gatunki, są prawdziwą skarbnicą korzystnych dla zdrowia substancji. Mięso ryb jest przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo ... , podawać w galarecie i z przeróżnymi sosami. ...

dawno temu

Pomóż wątrobie przetrwać święta

... Do kanonu świątecznych specjałów, zgodnie ze staropolską tradycją, należą m. in.: jajka i to w dużych ilościach, sałatki z majonezem, białe i wędzone kiełbasy, szynka, chrzan, zawiesiste sosy ... , wędlina z różnych gatunków mięs, pieczeń, żurek ...

dawno temu

Na dziś – kuchnia francuska

... , po czym dorzucamy ją do garnka na 5 minut przed końcem gotowania. Zupę tę jada się z pieczywem czosnkowym, lub z grzankami.   Królik z pieczarkami  1½ kg mięsa z królika,300g pieczarek,2 cebule,300ml ... białego ,wytrawnego wina,100ml ...

dawno temu

Najlepszy przepis na potrawkę z kurczaka

... uzupełnieniem doskonale sprawdzającym się w zestawieniu zarówno z warzywami, jak i mięsem czy rybami. I tak pojawiają się tu tak klasyczne propozycje jak spaghetti, ale i wygodne w przyrządzaniu ... ,pieprz,3 opakowania ryżu.Sposób ...

dawno temu

Naleśniki z truskawkami

... się propozycje na słodko, z drugiej natomiast na słono i ostro. Oprócz warzyw, do naleśników z powodzeniem możemy dodać mięso, ryby, a nawet owoce morza. Natomiast syrop klonowy, miód, polewa czekoladowa czy sos ... o najlepszych naleśnikach, ...

dawno temu

Walentynkowa kolacja przy świecach

... ” - Polędwiczki wieprzowe na sposób orientalny  2 polędwiczki wieprzowe,3 ząbki czosnku,3 łyżki sosu sojowego,1 łyżeczka otartego majeranku,½ łyżeczki cząbru,sok i skórka otarta z ½ cytryny,sól, pieprzbiałe ... , wytrawne wino,oliwa z oliwek   ...

dawno temu

Mają najgorszą kuchnię na świecie, ale ta potrawa to wyjątek. Zjadają jej ponad tonę!

... Przeciętny Amerykanin zjada średnio 1,5 tony wołowiny w ciągu całego życia. Wybór mięsa, proces dojrzewania i grillowania to prawdziwy rytuał, podobnie jak jego jedzenie. Upieczenie steku trwa ... zaledwie kilka minut, ale to dopiero koniec ...

dawno temu

Śniadanie

... a nawet nocy. Są w niej dodatki ziół, mięsa a przede wszystkim przepyszny ryżowy makaron. Najpierw długo, nawet 20 godzin gotuje się wywar z kości wołowych lub kurczaka z przyprawami i warzywami ... , potem zalewa się nim biały makaron, dodaje ...

dawno temu

Rozgrzewamy na słodko, na ostro, na kwaśno

... i pokrojony w kostkę schab. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę tniemy na nieduże paski, ananasa w kostkę (zostawiamy zalewę), a czosnek siekamy. Gdy mięso jest już zrumienione ... dodajemy warzywa do mięsa i dusimy pod ...

dawno temu

Przechowywanie żywności – jak to robić?

... . Pozostaw je nieprzykryte lub przynajmniej nieszczelnie zamknięte, by nie wytworzyły się w produktach niezdrowe substancje. Mięso Surowe mięso nie powinno stać w lodówce dłużej niż 3 dni, kiełbasa ... maksymalnie tydzień. Wędlina – do ...

dawno temu

Przyprawy z całego świata

... tego, że przygotowanie świeżego chili wymaga czasu, najczęściej nabywamy suszone w płatkach lub kawałkach albo dodajemy sosu Tabasco. Podobnie jak chili niezwykle popularny jest także u nas meksykański ostry sos salsa ... sosów do sałaty albo ...

dawno temu

Kwaśnica po góralsku

... kiszonej,1 cebuli,soli,pieprzu,ziela angielskiego,majeranku,1 kg ziemniaków.Żeberka należy umyć i obgotować, wrzucając je do gorącej wody na 15-20 minut. Następnie mięso powinno zostać podzielone na małe ... porcje. To samo należy uczynić z ...

dawno temu

Dobre rady na Święta

... z oliwek, a jeśli już musisz wykorzystać majonez to użyj połowę przewidzianej porcji. 7. Makowiec to kolejna po kutii bomba kaloryczna. Nie polewaj go lukrem. (1 porcja to 360 kcal) 8. Pieczone mięso ... przygotuj z suszonymi śliwkami (w roli ...

dawno temu

Naleśniki gryczane

... na naleśniki warto również zwrócić uwagę na to, co znajdzie się w ich wnętrzu. Sprawdza się tutaj właściwie wszystko – świeże owoce, dżemy, powidła, czekolada, warzywa czy mięso. Zwolennicy prostoty ... natomiast nie wyobrażają sobie lepszego ...

dawno temu

Spaghetti z mascarpone

... na przeszkodzie temu, aby serek ten używany był razem z mięsem, a zwłaszcza kurczakiem. Obok tego wspomnieć trzeba także o zestawianiu omawianego produktu razem z warzywami, a także makaronem. Prawdziwy ... , a także wyciskamy sok z jednej ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... z pieczarkami, szybko przypomnimy sobie o istnieniu zupy pieczarkowej, domowej pizzy z pieczarkami albo pysznych zrazów wieprzowych z pieczarkami. Dość wspomnieć także różnego rodzaju sosy ... pieczarkowe do mięs albo zapiekanki makaronowe z ...

dawno temu

Przyczyny powstawania cellulitu

... mięs, wędlin, serów, sosów, smażonych i mącznych dań, a także konserw. Nie jest wskazane również spożywanie soli, dlatego należy ją ograniczyć do minimum. Podobnie jest z cukrem i słodkimi przysmakami ...

dawno temu

Bazylia w kuchni

... czy pieczonym mięsem. Bazylia idealnie wydobywa także smak cukinii czy bakłażanów. Dobrze smakować będzie również dodana do grzybów czy fasoli. Świetnym pomysłem jest też włączenie tego zioła do sałatek ... do niej poszatkowaną bazylię, która ...

dawno temu

Zioła w kuchni

... jest także dodawanie ich do mięs mielonych, czy jako przyprawę do potraw przygotowywanych na grillu. Zioła prowansalskie świetnie pełnią swoją rolę również w przypadku zup lub sosów, czyniąc je bardziej ...

dawno temu

Lubisz jogurt grecki? Zobacz, jakie korzyści niesie i jak kreatywnie wykorzystać go w kuchni!

... w wielu potrawach kuchni indyjskiej oraz... greckiej. Przy jego pomocy możesz stworzyć marynatę do kurczaka czy ryby lub ziołowy dip do warzyw. Jogurtowa marynata sprawi, że podczas grillowania lub pieczenia mięso ... , a także świetnie ...

dawno temu

Soja - składnik spożywczy dla odchudzających się... i nie tylko

... tutaj.   Sos sojowy – powstały w wyniku fermentacji ziaren soi, pszenicy, wody i soli jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy! Bez niego kuchnia chińska nie miałaby tak wyrazistego smaku. Doprawia ... się nim ryż, ale stosuje się go także do ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść soję?

... , wędzonym kurczakiem i porem. Do całości dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Przepisy można mnożyć. Przepis na sałatkę graham z soją znajdziecie tutaj.   Sos sojowy – powstały w wyniku ... fermentacji ziaren soi, pszenicy, wody i ...

dawno temu

Dieta w ciąży

... kobiety bez nadwagi w czasie ciąży nie powinna przekraczać 12 kilogramów. Mięso i ryby Dostarczają organizmowi białka. Mięso jest źródłem żelaza, cynku oraz witamin z grupy B, natomiast ryby ... wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które ...

+ Pokaż więcej