Właściwości cebuli

... , więc warto się przekonać do jej jedzenia, jeśli nie w czystej postaci, to chociaż jako dodatek do pożywnych sałatek czy pieczonych mięs.   ... się przekonać do jej jedzenia, jeśli nie w czystej postaci, to chociaż jako dodatek do pożywnych ...

dawno temu

Główka pełna inspiracji

... takie jak lubimy najbardziej. Podstawą więc może być makaron, lub też ziemniaki. A do tego? Oczywiście warzywa np. ugotowane wcześniej plasterki marchewki, kukurydzę i oczywiście ser żółty. Dla mięsożerców ... , a ziemniaki sprawią, że danie ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... Sajgonki to jedno z najpopularniejszych dań kuchni chińskiej. Ich nazwa pochodzi z Wietnamu, a dokładnie z miasta Sajgon. Można je przyrządzić na wiele sposobów: z mięsem, z warzywami czy z makaronem ... sojowego; 0,5 siekanej mięty; 0,5 ...

dawno temu

Właściwości pomidora

... Stanowi podstawowy składnik wiosennych kanapek. Chętnie stosujemy go jako dodatek do twarożku ze szczypiorkiem lub warzywnej sałatki. A czy wiemy, jakie bezcenne dla zdrowia składniki znajdziemy w pomidorze? Oto krótki opis tych najważniejszych. ...

dawno temu

Grejpfrut a odchudzanie

...   Oprócz takich zdrowych produktów, jak otręby dodawane do jogurtu czy aromatycznych ziół do kanapek lub sałatek, panie pragnące stracić kilka kilogramów powinny także wpleść w swój jadłospis dnia grejpfrut. Dlaczego? Oto odpowiedź. ... Oprócz ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... Warzywa i owoce najlepiej spożywać w postaci surowej, gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo wyciśnięte soki, sałatki owocowe czy zupy. ... , gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo ...

dawno temu

Domowe metody na piękną skórę. Lepsze niż drogie kosmetyki

... Wykorzystaj warzywa nie tylko do sałatki. ...

dawno temu

Smaki Armenii – cz. II

... , a stragany zapełniły się warzywami i owocami na nowo. Trzeba więc zmienić swoje menu. Oto moje propozycje na wiosenny obiad. Rodem z Armenii.   Sałatka Ormiańska  4 pomidory,2 ogórki,2 papryki,1 cebula ... solą, pieprzem, posypujemy posiekaną ...

dawno temu

Przepisy na lasagne

... makaronowe najlepiej jest ułożyć w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym masłem. Warto je wcześniej ugotować, bo te surowe nie zawsze zapiekają się jak należy. Na płatach z makaronu należy warstwowo układać ...

dawno temu

Zupa krem z kury

... Tradycyjny rosół z makaronem to ulubiona zupa wielu Polaków. Co ciekawe, w niektórych krajach taka konsystencja tego dania z drobiu wcale nie jest znana. W Wielkiej Brytanii chętnie jada ... Tradycyjnyrosół z makaronem to ulubiona zupa wielu ...

dawno temu

Pokochaj zielone warzywa

... przypraw, grillowanego mięsa czy innych warzyw. Możesz dodać cebulę, która potrafi zmienić smak całej potrawy. Brokuły dobrze smakują z grillowaną rybą, brukselkę możesz przemycić do sałatki, podając ją wraz ... z serkiem feta. Groszek natomiast ...

dawno temu

Zielone warzywa ważne podczas diety

... . Możesz dodać cebulę, która potrafi zmienić smak całej potrawy. Brokuły dobrze smakują z grillowaną rybą, brukselkę możesz przemycić do sałatki, podając ją wraz z serkiem feta. Groszek natomiast idealnie ... pasuje do sałatek warzywnych. Staraj ...

dawno temu

Dip serowy - camembert na sylwestra

... Na sylwestra możesz podać kolorowe i zdrowe przystawki w różnej postaci. Warto przygotować do nich odpowiednie sosy, by potrawy były jeszcze smaczniejsze. Dip serowy doskonale komponuje się z warzywami. Może być także dodatkiem do sałatek. ...

dawno temu

Risotto w parmezanowej odsłonie

... Kojarzycie ten specyficzny skład włoskiego spaghetti po bolońsku? Mięso, pomidory, makaron i coś jeszcze – typowy włoski ser parmezan. Czym byłaby kuchnia italska, gdyby nie parmezan? Z pewnością ... , które organizm z łatwością przyswaja. A do ...

dawno temu

Przepisy z ravioli

... Te małe pierożki o charakterystycznym kształcie świetnie nadają się nie tylko do zup, ale także pasują do sałatek, czy jako część składowa obiadu w formie dodatku do mięsa. Miłośników kucharzenia ...

dawno temu

Przepis na zupę - rzodkiewka w roli głównej

... Zdrowe i bogate w sole mineralne liście rzodkiewek są znakomitym dodatkiem do sałatek, surówek czy sosów. Zamiast wyrzucać liście ze świeżej rzodkiewki przygotuj na ich bazie zupę. Jak ugotować zupę rzodkiewkową? Przepis poniżej. ... Zdrowe i ...

dawno temu

Przepisy z kapusty pekińskiej

... Ten rodzaj kapusty pochodzi z północnych terenów Chin i Japonii. U nas wykorzystuje się go głównie do pożywnych sałatek serwowanych często jako dodatek do obiadu lub przekąskę serwowaną podczas ... letniego grillowania. Dziś kilka propozycji ...

dawno temu

Sos grzybowy ze śmietaną

...   Zapach grzybów unoszący się w mieszkaniu budzi skojarzenia z Wigilią. Ten niezwykły aromat powinien jednak gościć w naszej kuchni jak najczęściej i jeśli nie w postaci zupy, to w formie pysznego dodatku do dań, którym możemy podkreślić smak ...

dawno temu

Sos funghi

... nazwie. Aromatycznych dodatków do mięs i makaronów nigdy nie jest za wiele. Włoskie smaki znów mogą zagościć w Twoim domu! Zatem, do dzieła. ... nazwie. Aromatycznych dodatków do mięs i makaronów nigdy nie jest za wiele. Włoskie smakiznów mogą ...

dawno temu

Dynia makaronowa - jak ją przyrządzić?

... Dynia zawiera błonnik, potas, wapń, fosfor oraz witaminę A, B i C. Jest niskokaloryczna i ma łagodne działanie moczopędne. Jej subtelny i łagodny smak stwarza ogromne możliwości kulinarne. Dynię można podać w postaci puddingu, jako dodatek do ...

dawno temu

Ile mają kalorii nasze ulubione potrawy?

... tłuste mięsa z sałatkami z majonezem. Zajrzyj do naszej galerii i zobacz ile mają kalorii ulubione letnie bomby kaloryczne. ...

dawno temu

Polub kaszę!

... Pod względem wartości odżywczych kasze przewyższają ryż, makaron i ziemniaki. Są bogatym źródłem skrobi, białka, witamin z grupy B, kwasu foliowego, witaminy E. Zawierają też składniki mineralne ...

dawno temu

Właściwości kopru włoskiego

... i aromatycznych dodatków do sosów, zup czy sałatek jest ogromny. Dziś zajmiemy się jednak właściwościami kopru włoskiego. ... i aromatycznych dodatków do sosów, zup czy sałatek jest ogromny. Dziś zajmiemy się jednak właściwościami kopru ...

dawno temu

Przystawki z bakłażana

... . Bakłażany odcedzamy i odsączamy z nadmiaru płynu papierowym ręcznikiem i smażymy na tym samym tłuszczu, co jeszcze chwilę wcześniej pomidory z cebulą. Na talerzu całość układamy jak sałatkę caprese ...

+ Pokaż więcej