Kurczak faszerowany

... dla tradycyjnego pieczonego kurczaka. Jeżeli jesteś ciekawa, w jaki sposób nadziać mięso kurczaka farszem, przeczytaj poniższy artykuł. Poświęcając chwilę, dowiesz się także, co świetnie komponuje się z drobiem i z łatwością może stanowić ...

dawno temu

Zobaczyć Kilimandżaro i…

... przy wyprawach na Kilimandżaro, o ich odporności na piekące słońce, o grze na bębnach, którą kultywują od lat. Oni pytają, ile jest języków urzędowych w Polsce, upewniają się co do klimatu i dziwią ...

dawno temu

Skóra wrażliwa

... Zauważyłaś, że twoja skóra zachowuje się czasami w dziwny sposób? Pokrzywka, zaczerwienienie czy pieczenie nie są niczym przyjemnym i przede wszystkim wyglądają bardzo nieestetycznie. O ile ...

dawno temu

Kwas mlekowy w kosmetyce

... Znane powiedzenie mówi, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Czy to jednak prawda? Zazwyczaj im więcej wiemy, tym jesteśmy bardziej świadome swoich wyborów. Odnosi się to do różnych sfer ...

dawno temu

Kiełbaski z grilla

... kilka trików, dzięki którym pieczona przez ciebie kiełbasa na długo będzie wspominana ze smakiem przez twoich najbliższych. Nie czekaj, aż dopadnie cię głód i już teraz zobacz, jak przygotować mięso z grilla. ... kilka trików, dzięki którym ...

dawno temu

Jak oszczędzić kalorie w deserach?

... powiedział, że zawsze muszą być z kremem i cukrowymi zdobieniami? W naszej wersji dla chcących utrzymać zgrabną sylwetkę będą z budyniem bądź galaretką pokrojoną w kostkę oraz owocami.   Pieczona gruszka ... w cynamonie – zdecydowanie polecam tą ...

dawno temu

Placek po zbójnicku

... pyzy, kotlety z ziemniaków, sałatkę ziemniaczaną, ziemniaki w mundurkach, ziemniaki pieczone czy placki ziemniaczane. Nie trać okazji i już teraz przeczytaj poniższy artykuł. Dowiesz się z niego, jak zrobić pyszne placki wzbogacone o aromatyczny ...

dawno temu

Diamentowy kolczyk

... film, może wytrzepałabym diamentowy kolczyk. Nic z tego! „Jedynie” część bielizny – znaną mi, lecz - nie moją. Niech piekło pochłonie to, co nazywamy bliskością. Trzeba przejrzeć na oczy i dorosnąć. Wreszcie to zrobiłam, ale nie wiem, ile ...

dawno temu

Łosoś w sosie koperkowym

... wiele do życzenia. Obok wysokich cen smażonej flądry albo pieczonego dorsza zwykle towarzyszy im niezbyt dokładne przygotowanie, często będące przyczyną zatrucia pokarmowego. Nie należy jednak rezygnować ... kopru do roladek wieprzowych, ...

dawno temu

Ciastka gniazdka

... do czynienia z ogromną różnorodnością smaków, struktur, zapachów, a nawet kolorów. Jedni z nas z rozrzewnieniem wspominają smak jeszcze ciepłej bułki drożdżowej jagodzianki, dopiero co wyjętej z pieca ... czegoś, co można by zjeść na obiad, a ...

dawno temu

Tarta z budyniem

... Pieczenie ciast jest jedną z przyjemniejszych czynności, jakie zdarza się nam wykonywać w kuchni. Niestety coraz częściej jednak rezygnujemy z robienia własnych ciast albo ciasteczek, sięgając ... . Po tym czasie przekładamy ciasto do ...

dawno temu

Dieta dla dziecka - gdy jest go za dużo

... . Zamiast cukierków w domu powinno być mnóstwo owoców. Robiąc zakupy nie zapominaj więc o jabłkach, pomarańczach, kiwi i grejpfrutach. Pamiętaj, że bardzo słodkie owoce jak banany czy gruszki tuczą. Krok ... z nich zrezygnować. Zamiast smażyć ...

dawno temu

Gramy w żółte!

... skórką jest pyszna i słodka. Morele i gruszki nawilżają płuca - są stosowane w przypadkach suchości gardła. Soczysta tarta z gruszkami, morelami albo brzoskwiniami to smak lata. ...

dawno temu

Kurczak w śmietanie

... , które niezwykle trudno jest zepsuć. Bardzo wdzięcznym w przygotowaniu daniem jest kurczak w sosie śmietanowym. Jego przyrządzenie jest bardzo proste, a podanie razem z ryżem, makaronem albo pieczonymi ... i mieszamy, aż sos uzyska właściwą ...

dawno temu

Jak i gdzie przechowywać warzywa i owoce? Zła temperatura może je popsuć

... , a nawet przyspieszyć psucie. Lodówka nie sprzyja również ziemniakom, cebuli, ogórkom i pomidorom. W niższej temperaturze możemy przechowywać jabłka, gruszki, kapustę, rzodkiewki, truskawki, maliny. Aby zapobiec zbyt ... należą m.in. papryka, ...

dawno temu

Dlaczego warto sięgać po suszone owoce?

... , gruszki, żurawinę, mango, papaję, jabłka, brzoskwinie. Suszone owoce jako dodatek Suszone owoce można spożywać na podwieczorek. Wspaniale smakują jako dodatek do jogurtu. Zdecydowanie poprawiają smak ... owsianki na mleku. Są nieodzownym ...

dawno temu

Sałatka z melonem

... się zaledwie 35 kcal. Chyba nie trzeba nikogo zachęcać do przyrządzenia pysznej, dietetycznej sałatkiz melonem? Sałatka z melona1/8 melona,1/2 gruszki,100 g truskawek,Umyj melona, obierz i wydrąż z niego ... gniazda nasienne. Następnie pokrój go ...

dawno temu

NOWOŚĆ! Mydła Tutti Frutti

... olejki! Mydło w płynie gruszka&żurawina z witaminą F Sięgając po mydło na bazie gruszki otoczymy się orzeźwiającą subtelną słodyczą, którą przełamuje lekko cierpka żurawina. Aromatyczną wizytę ...

dawno temu

Domowe wędzenie

... Gotowanie, smażenie, pieczenie, zamrażanie – to najczęściej wykonywane przez nas czynności związane z przetwarzaniem jedzenia. Poza takimi sposobami przyrządzania i utrwalania żywności trzeba ...

dawno temu

Rogaliki z marmoladą

... upału stać nad rozgrzanym rusztem i dopatrywać piekącej się karkówki bądź kaszanki. I tutaj z pomocą przychodzą nam domowe wypieki, które świetnie sprawdzają się podczas rodzinnych pikników ... średnicy. Następnie należy wyciąć z nich trójkąciki ...

dawno temu

Węgierska Wigilia

... rybnej, smażonego karpia, galarety (zarówno rybnej, jak i mięsnej), gołąbków, czy pieczonego indyka z nadzieniem kasztanowym. Węgierskie tradycje dotyczące przybrania stołu, przy którym zasiadają ... od codzienności i cieszyć się towarzystwem ...

dawno temu

Przepis na naleśniki z owocami

... z jabłkami i gruszkami? Jabłka i gruszki można wykonać na dwa sposoby. Jednym z nich jest obranie ich ze skórki, usunięcie gniazd nasiennych, pokrojenie w małe kawałki, a następnie posypanie cynamonem ... i pieczenie w piekarniku przez około 10 ...

dawno temu

Ryba bez duszy

... (tak się ów przybytek oficjalnie nazywa, chociaż bardziej przypomina luksusową stołówkę) w pewnym centrum handlowym zaproponował mi z uśmiechem, zadowolony z siebie, pieczoną rybę. Wszystko fajnie, tylko ja pytałam o coś bez mięsa. ...

dawno temu

Skąd ten katar?

... Chyba prawie każdego z nas choć raz w sezonie jesienno-zimowym dopada ta dolegliwość. Kichanie, nos zatkany albo ciągle z niego cieknie, złe samopoczucie, piekące oczy i często ból głowy, osłabione ...

+ Pokaż więcej