Bakalie

... do organizmu. Suszone morele z kolei są źródłem beta-karotenu (prowitaminy A), mającego działanie antyoksydacyjne, co zapobiega powstawaniu komórek nowotworowych, chorobie wieńcowej, wadom wzroku ... pierwiastek pomaga utrzymać odpowiedni poziom ...

dawno temu

Smakołyki na jesień

... przed starzeniem się. Zawarty w niej karoten stymuluje wzrost produkcji melaniny, naturalnego pigmentu skóry, który zatrzymuje szkodliwe promieniowanie UV. Morela Ma bardzo dużo żelaza, sporo fosforu, potasu ... i wapnia, a także cenną ...

dawno temu

7 zaskakujących sposobów na pozbycie się kaca

... na rozgrzewającą zupę Miso, opartą zwykle na paście sojowej, tofu, rybach i wodorostach wakame. Inną popularną metodą walki z syndromem dnia następnego są marynowane japońskie morele zwane tradycyjnie umeboshi ...

dawno temu

Sprawdź, jak skuteczny jest twój demakijaż!

... , wykonaj dwa kroki – oczyść skórę preparatem na bazie olejku, najlepiej oliwy z oliwek, pestek moreli, orzechów kukui (delikatnie i precyzyjnie zlikwiduje on zanieczyszczenia, makijaż i inne kosmetyki), a następnie zastosuj środek oczyszczający ...

dawno temu

Dieta jednodniowa

... owoców, które zawierają cukier. Zalicza się do nich banany, winogrona, morele, gruszki, truskawki etc. Należy wybrać około 2 kg owoców świeżych i podzielić je na porcje, tak by starczyło na 5 posiłków ...

dawno temu

Dieta bogatoresztkowa

... , kapusty, warzywa korzeniowe i inne,owocach drobnopestkowych, czyli głównie owoce lasu, ale także suszone śliwki, morele etc.,nabiale o niskiej zawartości tłuszczu,chudym mięsie i wędlinie oraz rybach ...

dawno temu

Ciasto bez jajek

... . I tak, morele z wodą świetnie zastępują jajka w słodkim pieczywie, proszek do pieczenia i śmietana dobrze sprawdzają się w ciastach czekoladowych, banany w wypiekach, a ocet w chlebie. W jaki sposób ...

dawno temu

Kilka przepisów na smaczne musli

... słonecznika, migdały oraz suszone morele i śliwki. Całość dosładzamy brązowym cukrem. Warto pamiętać, że przed dodaniem do mieszanki orzechów, migdałów, czy pestek słonecznika, warto je dzień wcześniej ...

dawno temu

Jak poprawić przemianę materii?

... (bez dodatku cukru), jogurty naturalne z dodatkiem świeżych owoców, ziarnka słonecznika, ziarnka dyni, suszone owoce (morele, śliwki, żurawina), gotowane warzywa. Wprowadź do swojej diety naturalne ...

dawno temu

Przedłużyć życie opalenizny

... melaniny i tym samym nie przyspieszają opalania, lecz barwią skórę i bronią jej przed rakotwórczym działaniem promieni ultrafioletowych, znajdziemy w marchwi, pomidorach, papryce, dyni, melonach, morelach ...

dawno temu

Pułapki niezdrowego odżywiania

... , dynia, papryka, pomidory, kapusta, brokuły, morele i brzoskwinie,witaminy E - jeżyny, czarne porzeczki, jagody, szpinak i brokuły,błonnika - zielony groszek, cykoria, fasola szparagowa, marchew, jagody ...

dawno temu

Flatulencja

... wzdęcia zaliczyć można niektóre rodzaje suszonych ziaren, kapustę, szpinak, kalafior, brokuły, brukselkę, cebulę, seler, marchewkę, rodzynki, morele, otręby czy sok śliwkowy. Na wzdęcia wpływa także zbyt ...

dawno temu

Dieta bogata w błonnik

... są również bardzo smaczne. Jako przekąskę spróbuj suszonych fig, rodzynek i moreli. Błonnik w roślinach strączkowych Rośliny strączkowe, jak soczewica, ciecierzyca, bób i zielony groszek, stanowią bogate ...

dawno temu

Sposoby na wzdęcia

... są: morele, banany, brokuły, kalafior, rzodkiewka, cebula, bakłażan. Najbardziej typowe produkty powodujące wzdęcia to kapusta i fasola. Wzdęcia pojawiają się po zjedzeniu węglowodanów złożonych o niskim ...

dawno temu

Witamina A

... , pomidory, zielony groszek, brokuły czy kapusta. Z owoców dobrze jest wybrać mango, śliwki czy morele. Te o czerwonym, żółtym i pomarańczowym zabarwieniu są źródłem beta-karotenu, a składnik ten jest znany ...

dawno temu

Słodkie aromaty w kosmetykach

... – żel z proteinami mleka i olejkiem z pestek moreli 5. Joanna Naturia– olejek do kąpieli Wanilia i Śmietanka 6. Dax Cosmetics Perfecta Spa – Cukrowy peeling do ciała złuszczająco-wygładzający MARCEPAN http://www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/406 ...

dawno temu

Czego potrzebują twoje włosy, by być zdrowe i piękne?

... ze względu na szkodliwe szczawiany), w morelach – surowych i suszonych, w pełnoziarnistym pieczywie, płatkach śniadaniowych. Cynk to głównie owoce morza np.: krewetki, małże. Biotyna obecna ... i umyciu włosów płukać je. Czynność powtarzać kilka ...

dawno temu

Jak się pozbyć przebarwień na twarzy? Poznaj przyczyny ich występowania i sposoby zapobiegania

... : okładów ze świeżego ogórka; soku z cytrusów, aby przemywać zmiany skórne; maseczkami z moreli lub truskawek. W niektórych przypadkach możesz skorzystać także z sody oczyszczonej. Szczególnie polecana ...

dawno temu

Dieta dla mocnych i zdrowych paznokci

... , które jest najlepszym źródłem żelaza. Odbija się to na wyglądzie skóry, włosów i paznokci. Poza czerwonym mięsem dużo żelaza zawierają także suszone morele, pestki dyni, orzechy i produkty z pełnego ziarna ...

dawno temu

Moc potasu

... i suszone morele. Suplementację potasu może zalecić jedynie lekarz. Samodzielne stosowanie preparatów potasu nie jest wskazane i może być niebezpieczne, gdyż przy przedawkowaniu tego pierwiastka może dojść do zaburzenia równowagi ...

dawno temu

Zapalenie wątroby

... ze skórki jabłka, gruszki, morele i brzoskwinie,odgrzewane potrawy, nawet zupy przechowywane w lodówce,tłuste ciasta, torty, kremy, kakao, czekolady, bita śmietana, ciasta francuskie i drożdżowe ...

dawno temu

Jakie płatki wybrać na śniadanie?

... . Smakosze znaleźć w nich mogą karmel, rodzynki, morele, banany, orzechy, ziarna słonecznika i wiórki kokosowe. Niektóre z nich wzbogacone są cukrem brązowym, trzcinowym zamiast cukru oczyszczonego ...

dawno temu

Dla skóry, włosów, paznokci i… oczu

... owocach i warzywach, takich jak: dynia, morele, pomarańcze. Z drugiej strony w substancję tę są bogate też warzywa zielone: szpinak, brokuły czy sałata. Odmładzające i poprawiające kondycję skóry ...

dawno temu

Witamina A dla dzieci

... witaminy A pochodzenia zwierzęcego: wątroba,tłuste ryby i tran,pełne mleko,masło i produkty mleczarskie.Źródła prowitaminy A: boćwina,pomidory,morele,śliwki,zielone warzywa (sałata, zielony groszek ...

+ Pokaż więcej