
... miała sklep ze zdrową żywnością. Potem, przez ostatnich kilka lat obie panie prowadziły pustelniczy tryb życia. To historia dwóch sióstr, które razem, z niczego, potrafiły zrobić historię ...
... , co na ten temat mówi dr n. med. Danuta Myłek. Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news Źródło zdjęć: Instytut Żywności i Żywienia ...
... . Technologia No Frost oznacza lodówkę bezszronową, wyposażoną w system zapobiegający zbieraniu i osadzaniu szronu. Dzięki takiemu rozwiązaniu żywność przechowywana we wnętrzu chłodziarki nie wysusza ... na dodatkowej ochronie żywności, wybierz ...
... . Państwowe jednostki takie jak np. Instytut Żywności i Żywienia, zajmujące się zdrowiem, uznają, że jedną ze wspomnianych porcji można zastąpić szklanką soku owocowego, owocowo-warzywnego ... daje to ok 280 g warzyw i owoców dziennie, czyli o ...
... Kukurydza jest uprawiana na wielką skalę i jest ważnym źródłem żywności dla całego świata. Rośnie szybciej i daje znacznie więcej plonów niż inne zboża. Większość jej zbiorów przeznacza ...
... sobie z tego sprawę członkowie międzynarodowej organizacji Slow Food, którzy stanęli w obronie tradycyjnej żywności. Moda na Slow Food przyszła do nas z Zachodu, gdzie w porze lunchu ludzie spotykają ... do rezygnacji z niezdrowej, „szybkiej ...
... co wołowina, a dobry schab czy polędwiczki – tyle co pierś z kurczaka. Filet wieprzowy z zawartością około 2 gramów tłuszczu na 100 gramów zalicza się dziś do żywności niskotłuszczowej ... . Ewolucja w sposobie odżywiania wymusiła na ...
... Sorbet to wspaniały sposób na letnie orzeźwienie. Deser zaproponowany przez Nigellę Lawson na pewno przypadnie Wam do gustu. Prosty do zrobienia, bogaty w smaku. Oprócz sorbetu, który zrobimy z mrożonych malin, potrzebny nam będzie cukier, ...
... sztucznymi barwnikami, polepszaczami smaku i konserwantami. Wtedy nierzadko wartość kaloryczna takiego sera, mleka, pieczywa czy jogurtu wzrasta. Żywność „light” nie dość, że zawiera mnóstwo chemii ...
... odżywiania. Czynnikami ryzyka wynikającymi ze sposobu odżywiania są: ogólne ilości kalorii, skład pożywienia, zanieczyszczenie żywności i wody, nieprawidłowe przechowywanie oraz przygotowywanie żywności ... termiczna). Przede wszystkim jednak ...
... nie sprawi, że nasze ciało nagle cudownie wyszczupleje. Swego czasu również Gwyneth Paltrow zasłynęła swoją działalnością przeciwko pestycydom w żywności. Dzięki niej problem ten był w centrum uwagi ... , jednak zdaniem dietetyków, ilość ...