Zupy dla dzieci

... Nie ma się co oszukiwać, ale większość z nas na co dzień nie przykłada dużej wagi do jedzenia. Gotujemy sobie właściwie wyłącznie wtedy, gdy mamy na to choć odrobinę czasu. Sytuacja taka jest całkiem ... normalna, zwłaszcza gdy weźmiemy pod ...

dawno temu

Dieta – z czym to się je?

... . Popełniają błędy głównie w postaci ograniczenia jedzenia i przetrenowania, a nie tędy droga. – mówi Sebastian Obirek, ekspert firmy Twój Fitness.   Dieta   Wpływ na powstawanie niepożądanej ... tkanki tłuszczowej ma nie tylko ilość spożywanego ...

dawno temu

Barszcz czerwony – z czym to jeść?

... uzupełnieniem, zwłaszcza, gdy uprzednio lekko podgrzejemy i ładnie zarumienimy je w piekarniku, a potem lekko posmarujemy masłem. Gotowy przepis jak je przyrządzić znaleźć możecie na blogu Zapiski Kuchenne. Która propozycja Waszym zdaniem jest ...

dawno temu

Krewetki z grilla - jak je przygotować?

... grilla już prawie gotowe. Rozłóż je na gorącym ruszcie i podgrzewaj około 10 minut. Powinnaś je często przewracać. Krok 4 I proszę, pieczone krewetki lądują na twoim talerzu. Świetnie pasują do nich grillowane warzywa, na przykład cukinia lub ...

dawno temu

Czy wiesz, co jesz? Dieta na trądzik

... o właściwy sposób odżywiania. Dieta przeciwtrądzikowaW diecie dla zdrowia i urody nie mogą pojawiać się potrawy tłuste i smażone. Szczególnie niebezpieczne jest jedzenie kilkakrotnie smażone ... na tym samym tłuszczu. W związku z tym nie dla ...

dawno temu

Suflet serowy - przepis na sukces

... Suflet serowy to rodzaj deseru, który podaje się na ciepło tuż po przygotowaniu. Powinno się go także serwować w naczyniu, w którym był zapiekany. To danie dla osób, które lubią jedzenie na słodko ...

dawno temu

Jagodowy zawrót głowy, czyli co lubi jeść twój mózg

... Niektóre środki spożywcze są szczególnie dobre dla ochrony twojego mózgu, komórek nerwowych i naczyń krwionośnych, gdyż zabezpieczają je przed efektami starzenia. Większość pokarmów zdrowych ... , które jadły więcej niż pięć porcji orzechów ...

dawno temu

Jakie błędy popełniasz podczas gotowania jajek? Wyeliminuj je przed Wielkanocą!

... Przyrządzanie jajek tylko pozornie jest banalnie prostą sprawą. Tak naprawdę wciąż popełniamy przy tym mnóstwo błędów! Co zrobić, żeby skutecznie wyeliminować je z naszej kuchni? Odpowiedź poniżej! ... do święconki… Jajka w trakcie świąt są po ...

dawno temu

Mięśnie Kegla - jak je ćwiczyć?

... , dzięki którym utrzymamy mięśnie Kegla w dobrej kondycji. Mięśnie dna miednicy, to grupa mięśni znajdująca się pomiędzy kością łonową a ogonową. Czasami ciężko jest je dokładnie zlokalizować podczas ... - tak, jakbyś powstrzymywała oddawanie ...

dawno temu

Wegetarianizm – sposób na życie

... Wegetariański sposób żywienia wciąż postrzegany jest w Polsce jak dziwactwo. Potocznie rozumiany jest jako niejedzenie mięsa, a w istocie jest to określony styl życia połączony ze specjalną dietą. ... Wegetariański sposób żywienia wciąż ...

dawno temu

Jak zrobić sushi?

... Nie musisz pędzić do japońskiej restauracji, by cieszyć się orientalną ucztą z sushi w zaciszy własnego domu. Ten niezwykle prosty specjał przyrządzić może każdy i wcale nie trzeba tu mistrzowskich umiejętności. Wystarczy jedynie praktyka, a w ...

dawno temu

Mięso ze smakiem, czyli aromatyczne dodatki

... Jeśli chcemy przekąsić coś na „ząb”, na restauracje nie mamy czasu, a nasz wybór finalnie pada na mięso, warto mieć w domu kilka dodatków, które sprawią, że zwyczajne jego pałaszowanie nabierze niezwykłego smaku. ... Jeśli chcemy przekąsić coś ...

dawno temu

Jak podawać spaghetti?

... Planujesz dziś romantyczną kolację? Zrobisz swoją specjalność, czyli pyszne spaghetti, któremu nikt się nie oprze? Obawiasz się tylko jednego: jedzenie tego smacznego dania może być dość krępujące, bo makaron lub sprawiać niespodzianki. Nie ...

dawno temu

Gołąbki z mięsem

... się, że udając się do restauracji albo nawet firmowego bufetu, zazwyczaj sięgamy po jedzenie typu fast food, surówki albo dania pochodzące z różnych zakątków świata, które odpowiadają obecnej modzie ... od innych i rozpocząć w pełni samodzielną ...

dawno temu

Sterroryzowana przez dzieci i ich rodziców!

... głośnym, dobijającym wiiiiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiiiii nad lewym uchem – myślę: do kurwy nędzy, dlaczego MUSZĘ to znosić? Dlaczego kilka dni temu, gdy zasiadłam po ciężkim dniu w restauracji ... , musiałam przekrzykiwać dwie kilkulatki, które ...

dawno temu

Polacy kochają pizzę

... na jej cześć – Margherita. To jeden z najchętniej wybieranych gatunków przez Polaków (60 proc.). Polacy najczęściej jedzą pizzę w restauracji, pizzerii lub barze. Mimo to, zaskakujący jest fakt ...

dawno temu

Potrawy lekkostrawne - przepisy na zdrowie

... Potrawy lekkostrawne przydają się zawsze, gdy nasz organizm niedomaga. Chore ciało nie potrzebuje przecież dodatkowego obciążenia, jakim byłoby ciężkie jedzenie, zmuszające układ pokarmowy do pracy na pełnych obrotach. Oto proste przepisy, które ...

dawno temu

Nie radzisz sobie z dietą? Biustonosz zrobi to za ciebie

... aplikacją w smartfonie i wysyła informacje o dostarczeniu dostatecznej ilości kalorii na telefon. Co myślicie o takim gadżecie? To realna szansa na opanowanie problemu z jedzeniem czy bezużyteczny przedmiot? ... Microsoft opracował specjalny ...

dawno temu

Niezdrów jak ryba. Które można jeść bez strachu?

... łojowych). Regularne jedzenie tego gatunku może powodować bóle brzucha, wymioty, biegunkę. Więc może nie powinniśmy jadać ryb? Powinniśmy je jadać i to raz lub dwa razy tygodniowo. Tłuste ryby ... , aby kupować je ze sprawdzonego źródła – ...

dawno temu

Mięso i ziemniaki wciąż podstawą polskiego obiadu

... Niemal 50 proc. Polaków na obiad je mięso, a 42 proc. ziemniaki. Po kasze sięga zaledwie około 2 proc. z nas, zaś po rybę wciąż niecałe 4 proc. Na śniadanie ponad 84 proc. wybiera pieczywo, a tylko 4 proc. zupę mleczną - wynika z badania ...

dawno temu

Deska serów

...   Serowe przekąski to rarytas często podawany do wina, czy jako starter do wybranych potraw w restauracji. Czy jednak wiesz, czym się cechują poszczególne gatunki i z jakimi daniami smakują najlepiej? Jeśli nie – pora nadrobić tą praktyczną ...

dawno temu

Takiej jajecznicy jeszcze nie jadłaś!

... to wykonać? Krok 1: Sparz jajka, zanim je rozbijesz, by uniknąć zakażenia salmonellą. Krok 2: Do żaroodpornej miski włóż masło i pozwól, by nieco się rozpuściło. Krok 3: Dodaj do masła rozbite jajka ...

+ Pokaż więcej