Domowe sposoby na łuszczycę

... . Dieta Jedz produkty bogate w witaminę E, która wspomaga regenerację skóry. Jej bogate źródło to migdały, jaja, ziarna słonecznika, orzechy włoskie i kiełki pszenicy. Jedz też produkty zawierające ... kwasy omega - 3 i witaminę D - np. tłuste ...

dawno temu

Naturalne dopalacze

... Kawa Ziarno kawy to najbardziej popularne źródło kofeiny. Większość z nas nie wyobraża sobie poranka bez zapachu małej czarnej. Kiedy chcemy się pobudzić, to właśnie po kawę sięgamy najczęściej ... niż kawa. Guarana zawiera jej aż 5 proc, kiedy ...

dawno temu

Kawa – nie taka czarna, jak ją malują

... dostępne są obecnie rożne odmiany kawy i substancji, które tylko kawę przypominają. Zaczynając od kawy w ziarnach przez mieloną, rozpuszczalną, na kawie w puszkach i jogurtach kawowych kończąc. Pić ... , który utrzymuje się zaledwie godzinę po ...

dawno temu

Daj się skusić! Poznaj słodkie sekrety nowych kosmetyków pielęgnacyjnych Sweet Secret

... , zapewnia skórze 24-godzinne odżywienie dzięki zawartości składników aktywnych. Mikrokapsułki z witaminą E i magnezem, ekstrakt z ziaren kakaowca i limonki oraz olej malinowy, długotrwale odżywiają ... Innowacyjna formuła 2w1 to dwa sposoby ...

dawno temu

Masa makowa

... artykuł, by dowiedzieć się więcej o właściwościach maku i masy. Właściwości maku Piękne czerwone kwiaty o bardzo delikatnych listkach i czarne drobne ziarna – z takimi postaciami najczęściej kojarzymy ...

dawno temu

Karp w galarecie

... żelatyny. Sposób przygotowania: Włoszczyznę obieramy i gotujemy na jej bazie wywar. Kiedy warzywa będą już miękkie, dodajemy do niego wcześniej oskrobaną i wypatroszoną rybę, 4 ziarna ziela angielskiego ...

dawno temu

Gruszki w syropie

... do garnka z wodą cukru, a także ziaren wanilii. Całość doprowadzamy do wrzenia. Kiedy woda już się zagotuje, dodajemy do niej gruszki. Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez około 40 minut. Wkłuwając ...

dawno temu

Dieta bogatoresztkowa

... . Najwięcej błonnika można znaleźć w: produktach zbożowych z pełnego ziarna, do których zalicza się razowe mąki, pieczywo, owies, pszenicę, orkisz etc.warzywach, głównie nasiona roślin strączkowych ...

dawno temu

Frytki z piekarnika

... kalorii w nich zawartych. Na pewno nie raz słyszałaś o tym, że jedzenie dań typu fast food jest prawdziwą zbrodnią dla naszego zdrowia. Czy kryje się w tym stwierdzeniu ziarno prawdy? Niestety ...

dawno temu

Chleb domowy

... i w proporcjach najbardziej odpowiadających naszym gustom. Chodzi tu przede wszystkim o różnego rodzaju dodatki, jak chociażby ziarna albo płatki owsiane. Oprócz tego sami możemy także określić rozmiar ...

dawno temu

Kilka przepisów na smaczne musli

... – możemy tu wykorzystać np. płatki jęczmienne, które są bogate w takie składniki mineralne jak: wapń, magnez, czy fosfor. Z owoców możemy użyć np. jabłka, do których dodamy cynamon, rodzynki, ziarna ...

dawno temu

Kawa w ciąży

... pochodzącą z naturalnych, ekologicznych upraw. Polecane są całe ziarna, które można zmielić. Podczas robienia kawy należy zmienić proporcje. Zamiast dwóch łyżeczek kawy, wsyp jedną. Ogranicz ...

dawno temu

Zabiegi na ciało

... , magnez i cynk. Kakaowiec wpływa na produkcję endorfin, czyli hormonów szczęścia. Zawarte w ziarnach kakaowca flawonoidy likwidują wolne rodniki odpowiedzialne za szybsze starzenie skóry. Minerały ...

dawno temu

Ryby w occie

... w occieZanim przystąpisz do przyrządzenia ryb w occie, upewnij się, że w swojej kuchni znajdziesz: 1 kg ryb,250 ml octu,750 ml wody,cukier,6 liści laurowych,2 średniej wielkości cebule,4 ziarna ziela ...

dawno temu

Przyprawy z całego świata

... z powodzeniem zapożyczyliśmy także olej sezamowy. Przyrządzany z prażonych ziaren sezamu jest przyprawą o bardzo wyrazistym smaku, dlatego dodajemy go w małych ilościach. Uwaga: olej sezamowy nie nadaje się do smażenia, ponieważ bardzo szybko ...

dawno temu

Zupa hiszpańska

... ze skórki, sparzyć i wypestkować z ziaren pomidory, ogórki oraz papryczkę. W przeciwnym razie trudno będzie uzyskać jednolitą konsystencję zupy. Do tego pominięcie tego etapu może wpłynąć także na smak ...

dawno temu

Zioła na żołądek

... po przebudzeniu. Zaleca się tygodniową kurację ziołową. Zamiast siemienia, możesz żuć ziarna jałowca. Dla smakoszy dobrym rozwiązaniem może okazać się wypijanie przez trzy dni z rządu kieliszka nalewki ...

dawno temu

Obgryzanie paznokci

... ". Z innych sposobów świetnie sprawdzają się także takie triki jak częste sięganie po drobne przegryzki, które pomogą opanować chęć skubania i gryzienia. Przydadzą się zatem suszone owoce, orzechy, ziarna słonecznika czy nawet słone paluszki. ...

dawno temu

Flatulencja

... wzdęcia zaliczyć można niektóre rodzaje suszonych ziaren, kapustę, szpinak, kalafior, brokuły, brukselkę, cebulę, seler, marchewkę, rodzynki, morele, otręby czy sok śliwkowy. Na wzdęcia wpływa także zbyt ...

dawno temu

Właściwości truskawek

... to esteci, lubią to, co ładnie wygląda. Dlatego „sprzedając” nielubianą a zdrową owsiankę, ozdób ją truskawkami. Dodawaj je do musli i kładź na bułeczkę z ziarnami. Truskawki znakomicie smakują ...

dawno temu

Delikatny olejek do mycia ciała

... podrażnienia, likwiduje uczucie swędzenia oraz zmniejsza skłonność do reakcji alergicznych. Kompozycja 3 NATURALNYCH olejów roślinnych: 1. Olej sojowy - powstaje z tłoczenia ziaren soi zwyczajnej. Znany ...

dawno temu

Witaminy z grupy B

... , prze bakterie jelitowe, stąd trudno określić jej dzienne zapotrzebowanie. Dużo witaminy B7 znajdziesz w orzeszkach ziemnych, ziarnach soi i żółtkach jaj. Witamina B9 (kwas foliowy) Pełni kluczową rolę ...

dawno temu

Drenafast Sport – aktywne odchudzanie

... oraz wolnych rodników. 69030 Wyciąg z guarany – źródło naturalnej kofeiny w najwyższym stężeniu (zawiera jej więcej niż ziarna kakaowca). Niweluje uczucie zmęczenia i osłabienia, dostarczając ...

dawno temu

Przenica durum

... na produkty wytworzone z mąki z pszenicy durum. 4. Pszenica durum - w kuchni Pszenica durum ma szkliste ziarna, z których wyrabia się mąkę chłonącą dużo mniejsze ilości wody niż w przypadku np. mąki ...

+ Pokaż więcej