4 niskokaloryczne przekąski, które skutecznie zaspokoją twój głód

... . Migdały 54323 Jeśli nie masz zbyt wiele czasu na to, aby przygotować dobrą przekąskę do filmu, to po prostu sięgnij po migdały. Mają one doskonały smak, a jednocześnie są bardzo zdrowe. Stanowią one ... , aż owoc całkowicie zmięknie. Świeża ...

dawno temu

TOP 10 porażek McDonalds

... marketingowców z McDonalds i odmówili samodzielnego składania kanapki.102 5. Arch Deluxe Kolejny poroniony pomysł wiązał się z pomysłem na „hamburgera dla dorosłych”. Miał to być wyrafinowany w smaku ... o nowe, nieco bardziej ekskluzywne smaki, ...

dawno temu

Odporność na 5+

... oraz rutynę. Ma on postać witaminowych lizaków o owocowym smaku, zalecany dzieciom powyżej 3. roku życia jako wzmocnienie organizmu w okresach wzmożonej zachorowalności. Żółte a może czerwone? Wybór ... należy do Ciebie! Soczyste lizaki ...

dawno temu

Paznokcie powiedzą prawdę o twoim zdrowiu

... - czyli nałogowych palaczy z tą chorobą. Pożółkłe od papierosów dłonie i paznokcie należy wybielać kwaskiem cytrynowym, moczyć w wodzie z dodatkiem soku z cytryny, złuszczać regularnie skórę na palcach ...

dawno temu

Zdrowie prosto z lodówki

... ograniczymy rozwój bakterii odpowiedzialnych za psucie się produktu. Można też użyć soku z cytryny, który dodatkowo zakonserwuje surowe mięso. Krok 2 – pakowanie następnie kroimy mięso na mniejsze ...

dawno temu

Jak dbać o siebie?

... w tygodniu należy nałożyć maseczkę na włosy. Maseczkę przygotowujemy z podgrzanej oliwy z oliwek, żółtka jaja oraz soku z cytryny. Papkę wcieramy w skórę głowy, rozprowadzamy na całej długości włosów ...

dawno temu

Nietypowe objawy ciąży

... specjalnym płynem do higieny jamy ustnej. Dodatkowo, wydzielanie śliny można ograniczyć poprzez żucie gumy, czy też ssanie plasterka cytryny. Równie ważna jest dieta kobiety ciężarnej – powinna ona ...

dawno temu

Co szkodzi skórze?

... do szklanki kawałek cytryny, pomarańczy (czy innego ulubionego owocu) lub listek mięty albo bazylii. Wyciskanie pryszczyTo każdemu się zdarzyło (a kto mówi, że nie, ten kłamie). Wyciskanie ...

dawno temu

Sposoby na cellulit

... , które zawierają ogromne ilości kalorii. Pij dużo herbatek ziołowych oraz niegazowanej wody mineralnej, najlepiej z dodatkiem cytryny. Bardzo dobrze na poprawę przemiany materii wpływa herbata zielona ...

dawno temu

Foie gras - kontrowersyjne danie dla koneserów

... Foie gras - co to za danie? Już 4500 lat temu starożytni Egipcjanie odkryli doskonały smak wątróbek drobiowych. Zaczęli nawet dokarmiać ptaki różnymi smakołykami, między innymi figami, aby zyskać ... lżejszą konsystencję i delikatniejszy smak. W ...

dawno temu

Wigilijne zupy

... . Wyjściem jest ugotowanie go z wykorzystaniem żurku w butelce. Jeżeli jesteś w posiadaniu suszonych grzybów, nie zwlekaj i namocz je, by po upływie kilku godzin cieszyć się smakiem wykwintnej zupy ... grzybowej. Wywar z grzybów możesz ponadto ...

dawno temu

Zapach wanilii

... jakiegokolwiek plonu, trzeba odczekać kilka lat od momentu jej zasadzenia. Smak waniliiWanilia bez względu na to, w jakiej formie jej użyjemy, nadaje naszym potrawom wyjątkowy aromat ... waniliowego. Coraz częściej aromat wanilii towarzyszy ...

dawno temu

Zupa hiszpańska

... i oczywiście wyśmienitego zmysłu smaku. Warto wiedzieć, że odmian tej hiszpańskiej zupy jest co najmniej kilka, a każda z nich różni się w kwestii dodawanych składników i tak: gazpacho tostado ... jest zazwyczaj podawane na ciepło, a jej smak ...

dawno temu

Zdrowe gotowanie

... i może powodować obrzęki. Zamiast niej warto więc wykorzystać aromatyczne zioła, które pozwolą wydobyć z produktów głębię smaku, a nie wpłyną przy tym wyniszczająco na organizm. Kolejnym kulinarnym ... , kiedy woda zacznie wrzeć lub po prostu ...

dawno temu

Bazylia w kuchni

... czy pieczonym mięsem. Bazylia idealnie wydobywa także smak cukinii czy bakłażanów. Dobrze smakować będzie również dodana do grzybów czy fasoli. Świetnym pomysłem jest też włączenie tego zioła do sałatek ... do niej poszatkowaną bazylię, która ...

dawno temu

Lubisz jogurt grecki? Zobacz, jakie korzyści niesie i jak kreatywnie wykorzystać go w kuchni!

... . Na wartość jogurtu i jego smak wpływa użyte do jego produkcji mleko. Jak wiadomo najlepiej wybierać pełnowartościowe, nieprzetworzone pokarmy z jak najmniejszą ilością sztucznych dodatków. Z ostatnich badań ... nie wyschnie. Natomiast dodanie ...

dawno temu

Ciasteczka kokosowe

... składnikiem, na którym opiera się smak pysznych ciasteczek kokosowych są wiórki kokosowe. Jednak droga dzieląca je od naszej kuchni jest długa i pochłania wiele pracy. Nie jest tajemnicą, że są one ... różnego rodzaju dań, jak na przykład ciasto ...

dawno temu

Suszone grzyby

... nam na długi czas przedłużyć termin ważności danych produktów żywnościowych. Polega ono na redukcji znajdującej się w nich wody. Dzięki temu prostemu zabiegowi możemy cieszyć się smakiem i aromatem śliwek ... , brzoskwiń, jabłek, gruszek, ...

dawno temu

Domowe wędzenie

... , nie są wędzone w tradycyjny sposób. Zamiast dymu używa się specjalnych płynów imitujących zapach, kolor i smak wędzonek. Jeżeli chcesz uniknąć ich jedzenia, zaopatrz się w przydomową wędzarnię. Jeśli nie jesteś ... albo wędzonej kiełbasy. Obok ...

dawno temu

Paluszki krabowe

... , żeby trafiający do nas produkt wyglądał inaczej niż pasta otrzymana ze zmielonego mięsa ryb, trzeba dodać do niego substancje polepszające ich wygląd i smak. I tak, aby uzyskać odpowiednio zwartą ... konsystencję, dodaje się do nich białko ...

dawno temu

Jak wybrać dobry jogurt? Istotną cechą jest konsystencja

... jogurty naturalne zawierają w swoim składzie cukier. Na sklepowych półkach pełno jest produktów bogatych w ulepszacze, które zmieniają i łagodzą smak oraz podnoszą kaloryczność.  W składzie dobrego ...

dawno temu

Dip z KOZIEGO SERKA i awokado. Idealny jako dodatek do przekąsek

... kości, mięśnie i przyczynia się do prawidłowej pracy serca i nerek. To jednak nie tylko skarbnica witamin i mikorelementów, ale również... smaku. W połączeniu z awokado stanowi doskonały dodatek ...

dawno temu

Jest nawet TRZYSTA RAZY SŁODSZA od cukru! Uważaj, w jakiej postaci ją spożywasz

... razy słodsze od tradycyjnego cukru i nie posiadają kalorii. Choć ma lekko gorzkawy smak, producenci wzbogacają ją substancją, która go niweluje. Niekiedy jednak dodatkowe substancje negatywnie wpływają ...

dawno temu

Obiadki i deserki HUMANA 100% Organic

... od GMO, Delikatne procesy produkcyjne zachowują 100% naturalne wartości odżywcze, Logo Humana gwarancją 100% najwyższej jakości, Bez dodatku substancji polepszających smak i zapach, Domowe receptury, 100 ...

+ Pokaż więcej