Fettuccine z pomidorem i kaparem

... . Ale jest też druga strona medalu – makaron to także doskonałe źródłem energii, ponieważ zawiera dużo węglowodanów. Poza tym bez pasty nie istniałaby kuchnia włoska! Znasz makaron fettuccine? Sprawdź, jakie pyszne danie można zrobić z jego ...

dawno temu

Przepis na gazpacho

...   Co powiecie na powiew Hiszpanii w Waszej kuchni? Dziś będę namawiać do przygotowania pysznej, tamtejszej zupy. Co ciekawe, podaje się ją na zimno. A to niespodzianka! Jeśli nie dane Wam było do tej pory jej spróbować – zachęcam do ...

dawno temu

Niskokalorycznie i smacznie?! Z tymi przepisami to możliwe!

... Każda z nas ma chwile słabości, jeśli chodzi o kuchnię i ulubione przysmaki. Niestety, tak to najczęściej bywa, że najsmaczniejsze potrawy bywają dosyć kaloryczne, a nasza dieta rzadko pozwala ... (pokroić w cienkie paski),1 czerwona papryka ...

dawno temu

Sałatka z brokułami

... najniższą zanotowaną temperaturą, to jednak wiele w naszej kuchni mówi nam, że jednak mamy obecnie do czynienia z zimą. W naturalny sposób na talerzach w miejscu świeżych i kolorowych witamin oraz owoców ... były świeżymi i aromatycznymi ...

dawno temu

Zdecydowana większość Polaków nie lubi eksperymentować w kuchni. A ty?

... Polacy w kuchni są narodem konserwatywnym i przywiązanym do tradycji. Na polskim stole od lat króluje schabowy, mielony, ziemniaki i surówka. Ponad połowa Polaków przyznaje, że nigdy nie jada ... poza domem. Uważają, że kuchnia jest głęboko ...

dawno temu

Przyprawy do dziczyzny

... się, dodając do nich cytrynę, goździki, imbir, owoc jałowca, liść laurowy, pieprz czarny oraz biały, świeży tymianek, ziele angielskie, a także czerwone wino wytrawne. Pasztet będzie smaczny, jeżeli znajdą ... się do tego, że kiedy zajdzie ...

dawno temu

Wszechstronny ocet

... W kuchni nigdy nie powinno zabraknąć dobrego octu. Możemy go wykorzystać do przyrządzania potraw, pielęgnacji zdrowia i urody oraz... podczas sprzątania. ... W kuchni nigdy nie powinno zabraknąć dobrego octu. Możemy go wykorzystać do ...

dawno temu

7 smakołyków ze Słowacji

... Słowacja kuchnię ma niezbyt cenioną na świecie. Sporo produktów mącznych i dość monotonne smaki nie zachwycają turystów. Ci jednak, którzy dadzą się zaczarować słowackim klimatom, znajdą dla siebie ...

dawno temu

Zielona zupa? Bo z groszkiem!

... dwóch odcieni zieleni w kuchni jest odpowiednie i ciekawe, to odpowiem, że tak! Dopowiem również, że może być… bardzo zdrowe! ... dwóch odcieni zieleni w kuchni jest odpowiednie i ciekawe, to odpowiem, że tak! Dopowiem również, że może być… ...

dawno temu

Podniecające przysmaki pomogą wam w sypialni

... Jeśli do tej pory nie działało na niego przygaszone światło, świece, zapach twoich perfum i szałowa bielizna, sięgnij po jedzenie - w myśl zasady przez żołądek do serca. Twoja tajna broń to afrodyzjaki, czyli owoce morza, zioła i przyprawy. ... ...

dawno temu

Kurczak po meksykańsku

... i skutecznym sposobem na miłe spędzenie długich, jesiennych wieczorów. Nie trać czasu, i pozwól wkroczyć ferii barw i bogactwu smaków meksykańskich potraw do twojej kuchni. Pierwszy krok zrobisz w tym kierunku, jeśli uda ci się przyrządzić ...

dawno temu

Czernina z kaczki - dla widzów o mocnych nerwach

... nawet w kuchni. Przygotowanie tej potrawy na pewno świadczy o mocnych nerwach i nienagannej pracy żołądka. Nie oszukujmy się, delikatniejsze osoby nie będą w stanie tego przełknąć. ... nawet w kuchni. Przygotowanie tej potrawy na pewno świadczy ...

dawno temu

Papryczki chili

... Ognista papryczka chili jest chętnie wykorzystywanym składnikiem w kuchni meksykańskiej. Warto jednak wkomponowywać ją w posiłki ze sporą dozą rozwagi i umiaru, bo nawet kilka kawałków więcej ...

dawno temu

Gatunki sera

... Ulubiony przysmak myszy, wytworna przystawka koneserów wina, a także składnik chętnie wykorzystywany np. w kuchni włoskiej. Największym ich producentami są Francja, Szwajcaria oraz Holandia. Gatunków sera jest bez liku. Przedstawimy Wam te ...

dawno temu

Jak możesz wykorzystać mrożonki?

... Zimą trudno jest o świeże warzywa, dlatego by sobie ich nie odmawiać o tej porze roku, warto postawić na mrożonki, które można serwować na wiele różnych sposobów. ... Zimą trudno jest o świeże warzywa, dlatego by sobie ich nie odmawiać o tej ...

dawno temu

Twoje szafki kuchenne są przepełnione? Poznaj sprawdzone sposoby na wygospodarowanie miejsca w małej kuchni

... Problem ze zmieszczeniem wszystkich akcesoriów w kuchennych szafkach jest bardzo powszechny i dotyczy wielu gospodarstw domowych. Jednak to, że nie posiadasz wymarzonej, dużej kuchni wcale nie jest równoznaczne z tym, że nie uda ci się w niej ...

dawno temu

Właściwości bazylii

... lecznicze, więc warto wkomponować ją w swoje posiłki. Jedną z propozycji może być przygotowanie pesto z bazylią, ale na tym nie koniec kulinarnych propozycji z tym aromatycznym ziołem w roli głównej. Do jakich innych specjałów warto ją ...

dawno temu

Obierak do warzyw - pomocnik w każdej kuchni

... i, co ważne, jest uniwersalnego rozmiaru. Obierak wykonany jest z tworzyw sztucznych, a jego ostrza ze stali szlachetnej. Co ciekawe, można go myć w zmywarce. Jest to ciekawa alternatywa do naszej kuchni ...

dawno temu

Gulasz z kurczaka - gdy masz ochotę na coś zwykłego

... Gulasz z kurczaka jest dobry na dni, kiedy nie masz ochoty na wykwintne, egzotyczne dania, ale na „normalny” obiad, taki jak u mamy. Proponuję zrobić do niego świeże ziemniaczki i surówkę. Potrawa będzie naprawdę pyszna, choć taka… zwykła. ... ...

dawno temu

Kuchnia australijska: Anzac Biscuits

... arabskiego. Sytuacja ta jednak sprawiła że Australijczycy z dziada-pradziada zdają sobie sprawę, że tradycyjne dania rodzimej kuchni mogą policzyć na palcach jednej ręki. Dziś jeden z takich przepisów ...

dawno temu

Makaronów ciąg dalszy

...   Makarony – wspaniała alternatywa dla typowych dla kuchni polskiej ciężkich i tłustych dań. Szczególnie dobre w lecie – a już wręcz idealne na temperatury, które nieustannie pojawiają ... się na naszych termometrach. Cóż, nie dziwota, że ...

+ Pokaż więcej