Ryba po grecku - na ciepło i na zimno

... warto schować do lodówki i zjeść wiecorem na zimno. Niewiele jest potraw, które tak oszczędzają czas. Sama zobacz. ... warto schować do lodówki i zjeść wiecorem na zimno. Niewiele jest potraw, które tak oszczędzają czas. Sama zobacz. Przygotuj: ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... Pyszny, lekko słonawy ser twarogowy z mleka koziego lub owczego to jeden z tych kulinarnych dodatków, które mają moc wysubtelniania smaku każdej potrawy. Biały, o gładkiej skórce i miękkiej ... konsystencji, z łatwością pozwala na wykreowanie ...

dawno temu

Jak ugotować rosół chiński?

... Uwielbiasz rosół? W takim razie rosół chiński na pewno będzie ci smakował. Ma ostry, aromatyczny i bardzo oryginalny smak, który wprawi w zdumienie niejednego. Jaka jest tajemnica tego niezwykłego dania? Wyjątkowe składniki, które stworzą ...

dawno temu

Placki ziemniaczane z pieczarkami

... Placki ziemniaczane z pieczarkami to świetny pomysł na obiad, zwłaszcza w poniedziałek, kiedy pracy mnóstwo i na gotowanie nie zostaje zbyt wiele czasu. Ta prosta potrawa jest bardzo smaczna i bardzo ...

dawno temu

Często są groźne dla zdrowia. Grillowane potrawy pełne toksycznych substancji

... Choć wydaje się, że grillowane mięso to jedna z jego najzdrowszych odsłon, prawda bywa niestety zupełnie inna. Błędy, jakie popełniamy podczas przyrządzania potraw na ruszcie, mogą poważnie ...

dawno temu

Jajka faszerowane tuńczykiem

... łatwe w przyrządzaniu potrawy, z zaledwie kilku składników, są przez nas najczęściej jadane. Co więcej, dzięki temu, że opierają się one na niewielkiej liczbie produktów nie musimy sięgać ... , możemy przygotować wiele ciekawych potraw z ...

dawno temu

Sałatka z czerwoną fasolą

... z ciężkim sosem pieczeniowym oraz nasyconą tłuszczem golonkę i zacząć jeść lekkie potrawy. Dużą grupą dań, dzięki którym nie tylko schudniesz, ale również poczujesz się lepiej są sałatki. Nietrudno ... Południowej cieszy się coraz większym ...

dawno temu

Sałatka z krewetkami

... Ten rodzaj skorupiaków, w odróżnieniu od innych owoców morza potrafi przekonać smakiem nawet zagorzałych sceptyków tego rodzaju potraw. Być może sekret tkwi w tym, że można je dodawać do wielu potraw ... lub zwyczajnie – przekonują koneserów ...

dawno temu

Pizza czy mysz w miodzie? Nieznane przysmaki kuchni włoskiej

... Pizza, makarony i risotto to najpopularniejsze dania włoskiej kuchni. Starożytni Rzymianie jadali zupełnie inaczej niż dzisiejsi Włosi. Powód? Większość produktów, które królują na stołach dziś pojawiła się dopiero po odkryciu Ameryki przez ...

dawno temu

Surówka z selera naciowego

... nie tylko więcej na temat tego niezwykłego warzywa, lecz także poznasz sposób na jego wykorzystanie w kuchni. Seler naciowy to nie tylko smaczny, ale także zdrowy dodatek do naszych potraw, o czym przekonasz się, poznając jego właściwości. ... ...

dawno temu

Smażone udka na niedzielny obiad

... Szukasz pomysłu na obiad? Dobrze trafiłaś. Oto przepis na smażone udka, który sprawi, że cała rodzina pokocha niedzielne spotkania przy stole. Myślisz, że będziesz musiała poświęcić na ich przygotowanie cały dzień? Nic bardziej mylnego. To jedna ...

dawno temu

Efektowny pstrąg w zielonym majonezie

... Główną potrawą wigilijną na wielu polskich stołach jest karp. A może chciałabyś w tym roku delikatnie zmodyfikować tę tradycję. Karp wcale nie jest najsmaczniejszą rybą, a do pstrąga mu daleko ... przygotowywanie tej pysznej potrawy od głównego ...

dawno temu

Ziemniaki pieczone w folii

... wskaże na łatwość przygotowania. Zwykle nie przepadamy za daniami, które w każdej chwili mogą się nam nie udać i wymagają bardzo wiele uwagi. Kolejną cechą idealnej potrawy jest szybkość jej przygotowania ... na to, by godzinami przesiadywać w ...

dawno temu

Nienaganna figura w święta - czy to możliwe?

... albo zrobienia sobie świątecznego makijażu. Z drugiej, czyha na nas wiele pysznych potraw, którym nie zawsze potrafimy się oprzeć, co niekorzystnie wpływa na nasz wygląd, zwłaszcza że za kilka chwil ... się nam urokami świąt i niepowodujący ...

dawno temu

Dieta węglowodanowa

... Chcesz pozbyć się nadmiaru kilogramów, ale nie chcesz ograniczać węglowodanów? Nie przejmuj się, dla wszystkich miłośników makaronów i pieczywa stworzono dietę węglowodanową. Specjalny program żywieniowy pozwala na takie ułożenie jadłospisu, by ...

dawno temu

Kiełbaski z grilla

... to jeden ze sposobów przyrządzania jedzenia, który przynosi nam najwięcej przyjemności. Pozwala nam połączyć dwie najwspanialsze czynności – robienie pysznych potraw i wypoczywanie na świeżym powietrzu ... przygotować potrawy grillowane z ...

dawno temu

Kurczak w sosie curry

... popularne i często nawet w tradycyjnych potrawach zastępuje inne gatunki mięsa. Nie tylko powoli zaczyna wypierać wieprzowinę albo baraninę, lecz również sięga się po nie, przyrządzając ... zazwyczaj nie korzysta się z gotowych mieszanek, ale ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... Dla wielu szpinak to potrawa, która swoim wyglądem skutecznie zniechęca do spróbowania. Jednak jak to zwykle bywa z daniami, których forma, czy koloryt raczej nie zachwyca, to nie da się ukryć ...

dawno temu

Sałatka z zupki chińskiej

... z makaronem. Najpierw obierz warzywa i pokrój je w kostkę. Posiekaj szczypiorek i osącz kukurydzę. 2. Wymieszaj przygotowane składniki pysznej sałatki, dodaj makaron z zupek chińskich oraz majonez, sól ... i pieprz. 3. Właściwie skończyłaś. ...

dawno temu

Ziemniaki z kiełbasą - stare, polskie danie

... Ziemniaki z kiełbasą to bardzo proste i bardzo stare danie, a równie stara zasada mówi, że najprostsze pomysły są najlepsze. I rzeczywiście, w tym przypadku sprawdza się to znakomicie. Tę potrawę przygotujesz szybko i bez żadnych komplikacji. A ...

dawno temu

Przyprawa kurkuma

...   Ta aromatyczna przyprawa wywodząca się z Azji stanowi niezastąpiony składnik potraw pochodzących z tamtego regionu. Nazywana jest często szafranem indyjskim. Ponadto warto wiedzieć, że kurkuma jest wykorzystywana jako składniki curry. A jakie ...

dawno temu

Rodzaje mąki

... się jako dodatek do panierek. Nadaje bowiem potrawom kruchość. Idealnie sprawdza się także jako składnik makaronu.   ...

+ Pokaż więcej