Zioła, magiczne mieszanki, sekretne mikstury

... Bazylia, czosnek, estragon, koper, oregano, mięta - te rośliny nikomu nie są obce, to tylko niektóre zioła, jakie znajdziemy w każdej kuchni. Niezastąpione do zup, sosów, dań mięsnych, surówek, ciast ...

dawno temu

Babeczki dla dzieci

... dla wieku dziecka) rozrobionego w 4/5 szklanki przegotowanej wody,1 jajko,łyżeczka proszku do pieczenia,szczypta soli,10 dag masła,duże jabłko lub dwie garście jagód.Sposób przygotowania: 1 ... . Do przygotowanego mleka modyfikowanego wlej ...

dawno temu

Szyszki ryżowe

... Nic nie smakuje lepiej jak samodzielnie wykonany słodki poczęstunek. Nawet najbardziej ekskluzywne sklepy nie mają w swoim asortymencie naszego ulubionego ciasta drożdżowego babcinej roboty ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak wyczyścić piekarnik? A może wybrać piekarnik, który czyści się sam?

... i niewdzięczna praca, nieraz obarczona ryzykiem niepowodzenia. Ale pieczenie ciasta w piekarniku zabrudzonym tłuszczem z mięsa albo przypalonym serem to bardzo kiepski pomysł… Istnieją na szczęście sprawdzone ...

dawno temu

Zdrowe surówki

... Nie ulega wątpliwości, że wielbicielowi słodyczy (mimo podpowiedzi zdrowego rozsądku) trudno zamienić ciasto czekoladowe na marchewkę. Każdy z nas w mniejszym lub większym stopniu zdaje sobie sprawę ...

dawno temu

Niezawodny przepis na domowe bułki

... , roztopione masło – 2 łyżki, drożdże – 1,5 łyżeczki, jajko,cukier – 1,5 łyżeczki,sól – 1 łyżeczka, odrobina mleka. Możesz także zastosować świeże drożdże (12 g). Jednak zanim połączysz je ... z pozostałymi składnikami, przygotuj zaczyn. Jak ...

dawno temu

Przepis na paluszki

... ciasta mocz w jajku z mlekiem i układaj na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Zachowaj odstęp między paluszkami, aby ciasto się nie skleiło podczas pieczenia. Posyp paluszki sezamem lub makiem. Piecz do czasu, aż się zarumienią.    ... na ...

dawno temu

Domowy makaron

... zabarwienie, to częstokroć zachwyca wymyślnymi kształtami. Istnieje kilka rodzajów makaronów. Do najpopularniejszych z nich należy zaliczyć makaron jajeczny (do mąki i wody dodawane są jajka), lasagne ... jak rosół z kury lub wspaniała na lato ...

dawno temu

Sos tatarski

... , piekąc ciasto drożdżowe albo przyrządzając zrazy wieprzowe. Nawet robiąc najprostsze dania, jak omlet bądź naleśniki, warto jest znać kilka tajemnic, dzięki którym będziemy mogli swobodnie decydować ...

dawno temu

Paprykarz rybny

... lepszego od upieczonego przez babcię ciasta drożdżowego albo będącego specjalnością mamy kotleta jajecznego. Obok tych niezwykłych potraw wskazać trzeba również produkty, które cieszyły się wówczas dużą ...

dawno temu

Przepis na ptysie

... dwa jajka i łyżeczkę cukru. Ciasto powinno być dokładnie wymieszane, aby utworzyło jednolitą konsystencję. Ciasto za pomocą łyżki należy układać na papierze do pieczenia, nadając mu kształt ... , warto zastanowić się, czemu zawdzięczamy ich ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa

... , cebulą, różnymi rodzajami sera, wędlin czy przypraw. Wszystkie jednak łączy lekkość i oryginalność. Jedynym składnikiem który wymaga wcześniejszego, pracochłonnego przygotowania jest ciasto francuskie ... . Zabieramy się więc do przygotowania. ...

dawno temu

Desery z bananami

dawno temu

Przepis na bezy

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... z serami zarówno białym, żółtym, topionym, jak i serem feta. Z innych dodatków można wykorzystać też ziemniaki, pieczarki, jajka, czy zeszkloną wcześniej cebulkę. Wybór składników zależy ... od nas. Przyrządzona masę warto jednak wzbogacić ...

dawno temu

Desery dla dzieci

... miksując, dodajemy jajka, kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sól. Z powstałej masy należy uformować kulkę. Jeśli ciasto jest za rzadkie, trzeba dodać mąki. Kulę ciasta wkładamy do lodówki na mniej więcej ... po to, żeby później ciasto łatwiej ...

dawno temu

Racuchy z jabłkami - kalorie się nie liczą

... na pół godziny w ciepłe miejsce. 2. Rozczyn, a także roztopione masło, jajka i sól dodaj do mąki i wyrób pulchne ciasto. Odstaw je do wyrośnięcia. 3. Masz teraz chwilę, by zająć się jabłkami. Obierz ... ? Przygotuj: 4 jabłka25 dag mąki2 jajka2 ...

dawno temu

Co zrobić ze świątecznymi resztkami

... ,100ml śmietanki 30%,2 jajka,woda, olej,sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka   Z mąki, masła, 1 żółtka i odrobiny wody, oleju i soli zagniatamy ciasto. Odstawiamy je do lodówki na minimum godzinę ... papryka,sól, pieprz, zioła ...

dawno temu

Ty także możesz zostać bohaterką w swojej kuchni! Poznaj przepis na pyszny, domowy makaron

... niezwykle elastyczne ciasto na makaron. Mieszanie składników 55878 Mąkę w ilości 600 g wysyp do dużej miski lub bezpośrednio na kuchenny blat. W oddzielnym naczyniu rozbełtaj 6 jajek i dodaj je do mąki ... . Zagnieć składniki razem, aż do ...

dawno temu

Co wybrać? Cukier brązowy, trzcinowy, słodzik, miód? Co będzie najzdrowsze?

... , więc jest polecana nawet cukrzykom. Nie zakwasza organizmu, rozpuszcza się w wodzie oraz jest odporna na sil56916ną temperaturę (do 200 °C), więc z powodzeniem można dodawać ją do ciast. Stewię warto ... płatków owsianych zalać wrzątkiem ...

dawno temu

Placki ziemniaczane

... . Składniki potrzebne na ciasto to: 1 kilogram ziemniaków, 2 jajka,2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej, sól, olej do smażenia (jeśli przygotowujemy placki na słodko ... placka po węgiersku, różniącą się najczęściej ...

dawno temu

Makaron świąteczny

... , łyżka oleju. Sposób przygotowania: Mąkę należy przesiać. Następnie dodajemy do niej jajka, szczyptę soli i zagniatamy z tych składników ciasto. Kolejnym krokiem jest stopniowe dodawanie odrobiny mleka ... namakaron jajeczny. Domowy makaron ...

+ Pokaż więcej