Zioła na obniżenie ciśnienia krwi

... nadaje się do różnego rodzaju mięs, sałatek, kanapek i sosów. Nie zaleca się spożywania bazylii kobietom w ciąży i karmiącym piersią, głównie ze względu na działanie mutagenne. Siemię lniane Ziarna ... powinny włączyć siemię lniane do codziennej ...

dawno temu

Zjadają czyjeś ciało

... będzie wyzwolenie zwierząt. Mówiąc inaczej, wszyscy będziemy wegetarianami. Sądząc po ilości osób, które rezygnują z jedzenia mięsa, owa teoria wydaje się być całkiem prawdopodobna. Ale zacięta dyskusja ... między mięsożercami, a wegetarianami ...

dawno temu

Smakołyki na Wigilię z różnych stron świata

... prosiaka, do tego kiełbasa z jęczmieniem i groszkiem i potrawa „antydepresyjna” – smażone mięso z bekonem i grochem. Dlaczego antydepresyjna? Bowiem jej zjedzenie ma zapobiec płakaniu w nadchodzącym ... recepturę? Przede wszystkim, główna ...

dawno temu

Szybkie dania z makaronem

... żółty, poszatkowaną cebulkę oraz paprykę czerwoną. Do takiej kompozycji warzyw dobrym pomysłem jest dodanie mięsa mielonego połączonego z jajkiem i podsmażonego na patelni wraz z dodatkiem sosu ... naczyniu, wierzch posypać warstewką sera ...

dawno temu

Pyszne placki ziemniaczane

... i chrupiącą skórkę. Najlepiej podawać je z kefirem lub sosem czosnkowym lub serwować jako dodatek do mięsa czy ryb. Wyśmienicie będą także komponować się z pomidorkami koktajlowymi. ... się szczupłą sylwetką, należy jednak przestrzegać jednej ...

dawno temu

Jak zmniejszyć cholesterol?

... kolejności należałoby zwiększyć ilość tłuszczów nienasyconych. Warto zatem zamiast ciężkich i kalorycznych sosów do warzywnych sałatek dodawać oliwę z oliwek. Bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 ... zbawiennych dla utrzymania właściwych ...

dawno temu

Wigilia po litewsku

... pietruszki,sól, pieprz, majeranekok. 2,5l rosołu   Wyrabiamy ciasto – takie, jak na pierogi. Mięso starannie obieramy ze wszystkich błon i ścięgien, po czym dokładnie siekamy (tradycja zakazuje używać ... maszynki do mięsa) wraz z natką ...

dawno temu

Polskie przyprawy, o których już nie pamiętamy lub niesłusznie zapominamy

... zapachu, a w dodatku ma charakterystyczny, gorzkawy smak. Sprawdzi się w przypadku marynat do czerwonych mięs, a także jako składnik sosów. Masarze i rzeźnicy używają go także do wyrobu domowych wędlin ... gotowaniu – sprawdzał się jako dodatek ...

dawno temu

Właściwości lecznicze czosnku

... czosnku jest niezliczona. Warto zatem dodawać je do mięs, sosów, zapiekanek czy nawet owoców morza. Pozwala to nieco zminimalizować jego intensywny zapach, a potrawom nadać głębi. Świetnie sprawdzi ... świetnie sprawdza się sos czosnkowy. Dobrym ...

dawno temu

Łatwa dieta niełączenia

... to możliwe, produktów z 3 Grupy. Zacznijmy od podzielenia żywności na 4 główne kategorie: 1 GRUPA PRODUKTY WYSOKOBIAŁKOWE mięso białe i czerwone: drób, wieprzowina, wołowina i cielęcina, baranina ... , jagnięcina, dziczyzna mięso ryb, fauna ...

dawno temu

Kuchnia podlaska

... tradycji kulinarnej w kuchni podlaskiej mamy dużo potraw przyrządzanych na bazie ziemniaków, mięs i grzybów. Do pierwszej grupy nie sposób nie zaliczyć babki ziemniaczanej. To danie z zapiekanych ... na grilla dla osób znudzonych już jedzeniem ...

dawno temu

Tego nie wiesz o czosnku!

... i złe czary. Nasi przodkowie używali go do konserwowania i przyprawiania mięs oraz smarowali się nim, co miało uchronić ich przed pasożytami. Czosnek jest cenioną przyprawą, ale również dobrym ... podkreśla walory przyrządzanych dań. Idealnie ...

dawno temu

Jak nie przytyć zamawiając jedzenie na wynos?

... inny zestaw. Postaw na sałatki z dodatkiem oliwy z oliwek lub sosu vinegrette. Unikaj ciężkich majonezowych dressingów i zestawów zawierających bekon lub ser. Jeżeli chcesz wzbogacić dietę o warzywa ... w najbliższym sklepie spożywczym. Zachowaj ...

dawno temu

Pomysły na wielkanocne przekąski z jajkiem w roli głównej

... żółtkiem jaja (które wcześniej wydrążamy z połówek), a następnie połączyć z majonezem i włożyć do połówek białek. Składnikami, które możemy wykorzystać są ryby np. tuńczyk, mięso np. szynka, warzywa ... smakować będą polane śmietaną, lub ...

dawno temu

Sposoby na niejadka

... do jedzenia? 1. Podawać urozmaicone i atrakcyjne posiłki na kolorowych talerzykach. Z warzyw zawsze można zrobić zupę krem, z owoców koktajl, a z warzyw lub mięsa kolorowe kotlety np. pomarańczowe ... -bazylia, oregano, szczypta soli i pieprzu ...

dawno temu

Smakołyki na jesień

... . Nie każdy lubi jego palący i gorzkawy smak, ale warto dodawać go do pasztetów, mięs, kawy, herbaty, zup i sosów, gdyż wzmaga potencję, działa podniecająco. Kaki Te bardzo zbliżone wyglądem do pomidorów ... hamujące nieprawidłowe przemiany ...

dawno temu

Biegunka u niemowlaka

... wodę, herbatkę rumiankową, herbatkę koperkową. Pamiętaj, by nie słodzić picia, nieodpowiednia będzie też herbata czarna. Żeby nie spowodować wymiotów, podawaj picie w małych ilościach. Zapisz ilość wypitych płynów i oddanych stolców. Informacje ...

dawno temu

Zdrowie prosto z lodówki

... , który na pewno zadba o swoich stałych klientów i poleci to, co najlepsze. Jeśli nie mamy swojego ulubionego sklepu z mięsem i wędliną, lepiej popytać znajomych, które miejsca polecają. Dzięki temu ... w temperaturze powyżej 7°C mięso i wędliny ...

dawno temu

Kanapka z wołowiną nie tylko jako fast food!

... obiadowych potraw. Co z tą wołowiną? Wołowina, inaczej mięso wołowe, otrzymywane jest z bydła o wieku powyżej pół roku. Należy do podstawowych mięs w kuchni amerykańskiej, ale i europejskiej. Większość ... wołowiny pochodzi ze Stanów ...

dawno temu

Sezon na pomidory

... jeść je w sosach, zupach i pasteryzowanych sokach, wtedy likopen jest najlepiej przyswajalny. Są bogatym źródłem witaminy C, która wzmacnia organizm. Zawierają również dużo obniżającego ciśnienie potasu ... . Korzystne dla zdrowia właściwości ...

dawno temu

Glony na talerzu

... Do najbardziej popularnych glonów należą algi morskie. Są powszechnie obecne w naszej diecie pod postacią substancji zagęszczających lub żelujących dodawanych do jogurtów, sosów, dżemów ... Farma Zdrowia. Dlaczego jeszcze warto nie bać się ...

dawno temu

Jak oszukać żołądek i jeść mniej, nie odczuwając głodu

... , owoce, a także niektóre ryby i mięso. Ale pod warunkiem, że są gotowanie, nie w postaci frytek lub polane tłustym sosem. Jajka Przez wysoką zawartość białka sprawiają, że nie odczuwamy ...

dawno temu

Główka pełna inspiracji

... feta, pomidory, oliwki, czerwoną i fasolę. Idealny w tym zestawieniu jest też sos ziołowy. Z przypraw można też dodać bazylię, lub oregano. Ciekawą opcją jest także wzbogacenie sałatki grzankami. Gulasz ... z kapustą – kapustę należy wcześniej ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Karp i slow food idą w parze!

... tłuszczu niż karp. Zaliczanie karpia do ryb tłustych jest niczym nieuprawnione. Przy tym warto zauważyć, że karp jest o połowę mniej tłusty niż mięso wołowe i cztery razy mniej tłusty niż wieprzowina ... o wołowinę, to ilość białka w mięsie i ...

+ Pokaż więcej