Piękne miejskie ogrody

... Mieszkając w miejskiej dżungli tęsknimy za naturą. Łąką, lasem, jeziorami czy morzem. Ale z naturą bywa tak, że można ją zaprosić do siebie. Jest tak plastyczną materią, że architekci ogrodów są w stanie zrobić z nią prawie wszystko. W Kafeterii ...

dawno temu

Zatrzymaj wodę w skórze przez 24 godziny!

... Sanoflore Nektar Nawilżający z olejkiem eterycznym z cyprysu wiecznie zielonego to unikalny koncentrat zatrzymujący wodę w skórze przez 24 godziny. Skóra staje się bardziej miękka i elastyczna, zapewnia uczucie komfortu, a cera jest promienna. ...

dawno temu

Sposób na kotlety z kalafiora

... Początek tygodnia, a tobie już skończyły się pomysły na obiad. Spróbuj czegoś nowego. Co powiesz na kotlety z kalafiora? Jeśli lubisz to warzywo, takie danie na pewno będzie ci smakowało ...

dawno temu

Pikantny kurczak z kuskusem i warzywami śródziemnomorskimi

... - w paski. Warzywa osobno przesmażyć na oliwie. Ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym. Posypać startym żółtym serem. Zalać sosem beszamelowym. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec 40 ... godziny. Wyjąć i piec w temperaturze ...

dawno temu

Surówka z selera naciowego

... nie jest dobre, o czym możesz się przekonać, czytając skład zamieszczony na opakowaniu. Znajdziesz tam nie tylko warzywa czy kwasek cytrynowy, ale również konserwanty oraz barwniki. Innym wyjściem ... nie tylko więcej na temat tego niezwykłego ...

dawno temu

Faszerujemy się nimi codziennie. Jak pozbyć się metali ciężkich?

... i warzywach. Ich nadmiar powoduje chroniczne bóle mięśni, migreny, osłabia pamięć, a także wpływa na jakość snu. ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... W polskiej kuchni warzywa to najczęściej obiadowy dodatek do bardziej lub mniej mięsnego dania. Są nierzadko także składnikiem zupy. Nie ma co ukrywać, że naszą specjalnością są wszelkiego rodzaju ... , jak i na ciepło – stąd pewnie aż taka ...

dawno temu

Zupa na zimno, jakiej jeszcze nie znałaś!

... i na ciepło, i na zimno. Dowiedz się, jak przygotować niepowtarzalną zupę marchwiową i gęste purée z zielonego groszku. ... prażonego kokosu.  Zupa z zielonego groszku Przygotuj pyszne purée z groszku, które podasz na zimno lub gorąco. Możesz ...

dawno temu

Czy słyszałaś o diecie warzywnej?

... warzyw i owoców. Istnieją różne odmiany tego typu diety. Warzywa są produktami jednocześnie niskotłuszczowymi i sycącymi. W ciągu dnia jadłospis ułożony według diety warzywnej dostarcza zaledwie 600 kcal. Osoba będąca na diecie, mimo tak małej ...

dawno temu

Właściwości kopru włoskiego

...   Aromatyczne zioła w zdrowej diecie powinny jak najczęściej wypierać tak niezdrowe dodatki jak np. sól, która zatrzymuje wodę w organizmie i utrudnia odchudzanie. Przekrój rodzajów zielonych ... Aromatyczne zioław zdrowej diecie powinny jak ...

dawno temu

Farbowanie włosów - co musisz wiedzieć?

... i nie chcesz mieć zniszczonych, połamanych, matowych włosów w zielonym kolorze, dowiedz się jak je prawidłowo farbować. ... i nie chcesz mieć zniszczonych, połamanych, matowych włosów w zielonym kolorze, dowiedz się jak je prawidłowo farbować. ...

dawno temu

Przewrotna natura ludzka

... Zielona szkoła i filozofa przeobrażenie. ... Wyjechałam z moim rokiem na obóz w rodzaju "zielonej szkoły". Wyglądato tak, że wynajmujemy co rok jakiś ośrodek, gdzieś w uroczym zakątku,i robimy tam właściwie to samo, co w murach uczelni ...

dawno temu

Jak zrobić leczo?

... Leczo to doskonała potrawa na wakacje. Lekka, pożywna, pełna świeżych warzyw i witamin. Robi się je szubko i łatwo. Właściwie wystarczy pokroić składniki, podsmażyć je i pyszny obiad gotowy. Danie ...

dawno temu

Mesclun - sałaty w ziołach

... Czy ty także masz dziś ochotę na świeże warzywa? Chodzą za tobą? Widzisz je wszędzie? Wprawdzie jest środek zimy, ale może uda ci się zdobyć mieszankę sałat. Wiem, że ten przepis na surówkę ... musztardę i oliwę i wszystko dobrze wymieszaj. Na ...

dawno temu

Najciekawsze genetyczne modyfikacje warzyw i owoców

... nie genetyczny retusz niektórych gatunków roślin, plony byłyby niższe,  infekcje częściej atakowałyby uprawy, owoce i warzywa nie byłyby tak dorodne, pięknie wybarwione i aromatyczne. 1. “Rybne ... nie ingerencja w jej materiał genetyczny – ...

dawno temu

Najważniejsze zalety i wady jagód goji

... Jagody goji rosną na wiecznie zielonych krzewach w umiarkowanym i subtropikalnym klimacie Chin, Mongolii i Tybetu. Zwykle dostępne są w formie suszonej – wyglądają jak czerwone, pomarszczone rodzynki ...

dawno temu

Makijaż a kolor oczu

... takie jak: szary, popielaty, granatowy czy stalowy. Dobrze wyglądać będą także barwy brązu i delikatnych róży. Tęczówka zielona Kolor oczu ładnie podkreśli kredka w odcieniu brązu lub wrzosu. Świetnie ...

dawno temu

Detronizujemy zieloną herbatę! Oto 8 zaskakujących zalet herbaty earl grey, których nie byłaś świadoma!

... Ostatnio dużo mówi się o korzyściach herbaty zielonej, czerwonej czy białej. Co jednak z jej ciemniejszymi odmianami? Zapewne nie byłaś tego świadoma, lecz herbata earl grey oferuje nam znacznie ...

dawno temu

Suknie ślubne

... Green wedding, czyli "zielone wesele" to trend, który przywędrował do Europy ze Stanów Zjednoczonych. Pary, które chcą wejść w związek małżeński w zgodzie z naturą organizują ekologiczne przyjęcie weselne. O ile potrawy w wersji eko łatwo sobie ...

dawno temu

Rzeżucha: właściwości

... Zielone listki rzeżuchy to nie tylko wspaniała ozdoba wielkanocnego stołu. Rzeżucha jest cennym źródłem witamin i środkiem wspomagającym oczyszczanie organizmu z toksyn. Co więcej, reguluje poziom cukru we krwi. Na co pomaga rzeżucha? ... ...

dawno temu

Jak zostałam sushinką

... Rulonik sprasowanych glonów, trochę ryżu i kawałek surowej ryby. Do tego zielone, ostre paskudztwo, sos sojowy, imbir i jeszcze pałeczki, którymi nie wiadomo jak to wszystko włożyć do ust ... Rulonik sprasowanych glonów, trochę ryżu i kawałek ...

+ Pokaż więcej