IV Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015

... świadomych Polaków, którzy poszukują ekologicznej, zdrowej i tradycyjnej żywności z kategorii slow food. W czasie Regionaliów 2015 będą promowane produkty przygotowane na bazie naturalnych składników ... . Unikalna receptura i sprawdzone ...

dawno temu

Gwiazdy o zdrowym odżywianiu

... nie sprawi, że nasze ciało nagle cudownie wyszczupleje. Swego czasu również Gwyneth Paltrow zasłynęła swoją działalnością przeciwko pestycydom w żywności. Dzięki niej problem ten był w centrum uwagi ... , jednak zdaniem dietetyków, ilość ...

dawno temu

Slow food

... się ochroną upraw rolnych, zwierząt hodowlanych i sposobów prowadzenia gospodarstw. Do głównych punktów programu należą: propagowanie lokalnych i tradycyjnych potraw oraz sposobów wytwarzania żywności ... ,celebrowanie i delektowanie się ...

dawno temu

Napoje zero kalorii tuczą bo pobudzają łaknienie

... zakładały, że może on prowadzić do guza mózgu u szczurów. W rezultacie Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków nie dopuściła aspartamu do obrotu. Dopiero na początku lat osiemdziesiątych po licznych ... interwencjach wpływowych osób Amerykańska ...

dawno temu

Dieta paleo

... czy otyłość. Dieta paleo zakłada rezygnację z fast foodów, słodyczy, przetworzonej żywności. Zwolennicy diety twierdzą, że zanim człowiek wymyślił rolnictwo i sposoby konserwacji i przetwarzania ... żywności był silniejszy, sprawniejszy i ...

dawno temu

Jakie PIECZYWO jest najzdrowsze? Zobacz, jak to sprawdzić

... Twardy, pełnoziarnisty o niejdnolitej konsystencji - tak powinien wyglądać prawdziwy i najzdrowszy chleb razowy. Jak go wybrać i czy warto spożywać tylko pieczywo razowe? Ekspert ds. żywności ...

dawno temu

Kosz pachnących warzyw na twoim progu

... zdrowej żywności nie musi uprawiać hodowli w przydomowym ogródku czy przepłacać w drogich sklepach, by schrupać nieskażonego buraka i zagryźć naturalnym chlebem. Bez wychodzenia z domu może sobie zamówić ... kosztowało. Dlatego, gdy wstukasz w ...

dawno temu

Droższa dieta = mniejsze porcje

... o 57 pensów na żywność mniej niż średnia, a osoba preferująca dietę śródziemnomorską 63 pensy więcej. Jest więc drożej...ale nie do końca. Badania wykazały też, że osoby preferujące dietę ... Navarra, gdzie przeprowadzono badania uważają, że ...

dawno temu

Naturalne sposoby na suchą skórę

... żywność Koniecznie należy pić dużo wody przez cały dzień i jeść żywności o wysokiej zawartości składników odżywczych. Pamiętaj o świeżych owocach i warzywach, pełnych ziarnach i chudym mięsie. Unikaj ... kofeiny, alkoholu i tytoniu. Odwadniają ...

dawno temu

Faszerujemy się nimi codziennie. Jak pozbyć się metali ciężkich?

... 1992856 Kucharz Mikołaj Rey zaproponował mieszankę, która wyeliminuje z organizmu szkodliwe substancje, takie jak ołów, kadm czy rtęć. Znalazły się w niej coraz bardziej popularna w naszej kuchni kolendra  oraz zdrowa chlorella, algi ...

dawno temu

Codziennie przechowujemy w nich jedzenie. Eksperci ostrzegają o ich SZKODLIWOŚCI

... z pojemników na żywność i jakie informacje powinny być na nich zawarte, opowiedział prof. Andrzej Milewicz z Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego. Źródło: TVP Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

Jak zrobić budyń?

... czas będziemy musieli jednak poświęcić na ugotowanie budyniu domowego, jaki ma tę zaletę, że pozbawiony jest jakichkolwiek konserwantów i niezdrowych polepszaczy smaku, a także zapachu ...

dawno temu

Zdecydowana większość Polaków nie lubi eksperymentować w kuchni. A ty?

... przyrządzone według starych, sprawdzonych przepisów. Polacy doceniają też żywność regionalną i potrawy o charakterze lokalnym. Wyjątkowe smaki i aromaty polskich serów czy wędlin zaczęły być doceniane ... , a nawet stały się modne. Regionalne ...

dawno temu

Jak żyjesz, tak tyjesz

... to zmienić? Żeby Ci było łatwiej, zacznij chociażby zapisywać zdania, które będą odzwierciedlać pozytywne cechy zdrowej żywności. Na przykład: "Lubię jedzenie zdrowej żywności" lub "Przygotowywanie ... , w pierwszym rzędzie idź tam, gdzie ...

dawno temu

Syndrom chińskiej restauracji – mit czy fakt?

... właśnie z Azji, gdzie początkowo pozyskiwano go z wodorostów. Dziś używa się do tego bakterii, które powodując fermentację, tworzą ten dość powszechny, lecz budzący lęk w konsumentach „polepszacz”. Podejrzenia ...

dawno temu

Codziennie w dobrej formie!

... , barwników, konserwantów i polepszaczy smaku. Polska jakość Bezpieczeństwo, skuteczność i najwyższa jakość składników, to priorytet polskiej firmy Diagnosis S.A. Tworząc specjalistyczną linię ...

dawno temu

Nawet jedna lampka wina jest niebezpieczna

... po kolizjach i wypadkach, jakie miały miejsce w trakcie prowadzenia przez nich pojazdów. Naukowcy pytali pacjentów, co dokładnie robili  bezpośrednio przed wypadkiem. Ponieważ jedzenie określonej żywności ... może spowolnić przyswajanie alkoholu ...

dawno temu

Jak zneutralizować przykry zapach trampek? Zobacz ten oraz 3 inne problemy, które zwalczysz proszkiem do pieczenia!

... go zneutralizować, wkładając do środka filiżankę z proszkiem do pieczenia, który absorbuje silne zapachy żywności. Zwalcza mocne zabrudzenia na naczyniach 58492 Twoje mieszkanie właśnie opuścili goście ... i pozostała ci po nich sterta naczyń do ...

dawno temu

Źródła magnezu

dawno temu

Jedzenie cukru

+ Pokaż więcej