Nastrojowy lampion na jesienną chandrę. Prosto, szybko i tanio

... klejąca sztywne, okrągłe pudełko, np. po serze pleśniowym (wieczko i denko) biała, cienka kartka A4 z bloku rysunkowego 26359 Krok po kroku: Z jednego wieczka po serze wycinamy środek tak, by ... na całej szerokości pasek ok. 2,5 cm grubości na ...

dawno temu

10 URODOWYCH SEKRETÓW TOP MODELEK!

... #1 Cera doskonała Modelki mają piękną, pełną blasku i promienną skórę. Odpowiednia pielęgnacja to podstawa! Po każdym pokazie czy sesji pamiętają o dokładnym demakijażu i nałożeniu serum i kremu ... nawilżającego. Kosmetyk powinien mieć lekką ...

dawno temu

Przepis na zdrową skórę

... . Zamiast jabłka może być awokado, które wygładzi i nawilży skórę. Owoc świetnie smakuje w sałatce. To kopalnia witamin: A, B1, B2, B6, B12, C, E, D i K, a także mikroelementów: magnezu, potasu, miedzi ... i sprawia, że skóra tryska młodzieńczym ...

dawno temu

Te rośliny skutecznie odstraszają komary. Koniecznie umieść je w swoim domu

... Nagietek Ten żółto-pomarańczowy kwiat od lat wykorzystywany jest w zielarstwie jako lek na choroby skóry. Robi się z niego nie tylko kosmetyki, ale też herbatki i sałatki (nagietek jest jadalny ...

dawno temu

Co twoje dziecko je w szkole?

... jabłkowego. Z kolei dla maluchów w  wieku od 5 do 8 lat zdrowy posiłek powinien zawierać kawałek chleba ciabatta z pomidorem, mozzarellą i pastrami, marchewkę, sałatkę z kiwi i truskawek oraz butelkę wody. Źródło: medycyna24.pl ...

dawno temu

Melisa – zamiast leków na uspokojenie

... , jednak przy leczeniu nerwicy i depresji zaleca się picie nawet trzech herbatek dziennie. Melisę można używać także w kuchni. Świeże listki zioła, dodane do potraw i sałatek, nadają im cytrynowy posmak ...

dawno temu

Przepis na sos czosnkowy do pizzy

... czosnkowy do kebaba czy pizzy, ale także do warzywnych sałatek i mięs. Dobrze spełni swoją rolę także jaki dip do paluszków serowych lub rybnych. Pyszny sos czosnkowy oprócz walorów smakowych ma także inne ...

dawno temu

Rodzaje oleju

... złego cholesterolu. Olej sojowy Zawiera dużo witaminy E, która odpowiada za likwidację wolnych rodników, a więc zapobiega oznakom starzenia się. Do tego olej sojowy posiada w swoim składzie lecytynę i flawonoidy. Zmniejsza ryzyko chorób ...

dawno temu

Egzotyczne owoce

... jest bogactwem witamin A i C. Awokado – doskonale smakuje dodany do sałatek. Główna zaleta? Zabija zły cholesterol, więc w naszym codziennym jadsłospisie powinien zajmować jedno czołowych miejsc ...

dawno temu

Makaron a zdrowie

... . Co więcej, unikaj kolorowych makaronów, które nie posiadają zbyt wielu walorów odżywczych a zawierają sztuczne barwniki. Makaron al dentePrzygotowanie makaronu "al dente" oznacza ugotowanie go na półtwardo. Makaron w takiej postaci jest ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść nasiona?

... wypieków, ale nie powinniśmy się do tego ograniczać. Nasiona znakomicie smakują jako dodatek do sałatek, płatków zbożowych z jogurtem, zup, potraw z mięsem czy ciast. Z nasion sezamu lub pestek ...

dawno temu

Jakie warzywa dla niemowląt?

... pokarmy, należy wprowadzać stopniowo. Początkowo w postaci soczków, zupek, przecierów. Później na surowo i w postaci sałatek. Jakie warzywa podaje się niemowlętom? 4-6 miesiąc: marchew, ziemniak (4 ...

dawno temu

Kalafior z migdałami, czyli jak zjeść lekko i smacznie

... . Dobrze rozprowadź mieszankę i zagotuj. Ugotowany kalafior wyjąć na półmisek. Płatki migdałowe można zarumienić w piecu lub na patelni. Wyjęty kalafior polej sosem i posyp migdałami i kaparami. Kalafior z migdałami dobrze komponuje się z ...

dawno temu

Siemię lniane – dlaczego warto po nie sięgać?

... , ale także zawiesiny sporządzanej z lnu mielonego. Często dodawany jest też do produktów żywnościowych i posiłków, np. sałatek i dań mięsnych. Nie ma smaku, więc nie jest wyczuwalny w potrawie, ale jego wartość będzie ...

dawno temu

Mięta - dlaczego warto po nią sięgnąć?

... napoje z miętą, przetwory z miętą, sałatki i sosy z miętą. Mięta świetnie komponuje się także z daniami z grilla, zapiekankami i grzankami.   ...

dawno temu

Uważaj na jedzenie w ciepłe dni

... . Nie tylko słodycze mogą się szybciej psuć. Majonez, wszelkie sosy podawane do kiełbasek z grilla również. Gdy przygotowujesz sałatki, w upalne dni powinny jak najszybciej znaleźć się w lodówce ...

dawno temu

Jajecznica z kurkami

... . Przepis na jajecznicęDo przygotowania jajecznicy z kurkami będziesz potrzebowała: 6 jajek,kurek,masła,soli,1 cebuli,pieprzu,sera żółtego,szczypiorku.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kurki ... na talerzu. W przypadku, gdy mamy zamiar ...

dawno temu

Przepis na paluszki rybne

... panierce? Aby przygotować takie danie rybne należy naszykować następujące produkty: 300 dag filetów rybnych np. z pangi, 25 dag sera żółtego, 1 jajko, płatki kukurydziane, pół szklanki mąki, kilka łyżek ... z oliwek z obu stron. Gotowa ryba ...

dawno temu

Potrawy wegetariańskie z cukinią w tle

... , pieczoną, czy gotowaną. Dziś zaprezentujemy Wam trzy przepisy na pyszne dania wegetariańskie z cukinią.   Czorba wegetariańska  300g półtłustego sera białego,200g bobu,200g ziemniaków,50g koncentratu ... , marchewkę, cukinię (pokrojoną wraz ze ...

dawno temu

Piękna po wakacjach

... Stop przebarwieniom Po kąpielach słonecznych na skórze często pojawiają się nieestetyczne przebarwienia. By się ich pozbyć używaj kosmetyków z witaminą C (np. Obagi Professional-C Serum 15 ... lub skoncentrowane serum La Prairie z linii White ...

dawno temu

Wyłuskaj z orzecha co najlepsze

... i wrażliwą skórę. Olej tłoczony z orzechów na zimno ma duże zastosowanie w kuchni np. do sałatek. W Starożytności orzech był symbolem płodności oraz symbolizował małżeństwo, gdyż przyszłym ...

dawno temu

RESTRYKCYJNA USTAWA usunie słodycze ze szkolnych sklepików

... napoje. W sklepikach szkolnych mają pojawić się produkty mleczne, m.in. jogurty i kefiry. Planowane jest także wprowadzenie automatów ze zdrowym jedzeniem, głównie jogurtami, sałatkami owocowymi ...

dawno temu

Jak wygląda śniadanie typowego Polaka?

... %) lub dopiero w pracy (20%). 33505 W weekend nasze śniadania przechodzą istną metamorfozę. Starannie dobieramy ulubione produkty spożywcze – pamiętamy o owocach, warzywach, sałatkach i zdrowych sokach ...

dawno temu

Na uspokojenie – gorąca melisa

... także w kuchni. Świeże listki zioła, dodane do potraw i sałatek, nadają im cytrynowy posmak. Nadaje się również do aromatyzowania wina i drinków. W starożytności liście melisy dodawano także do kąpieli, by nadać ...

+ Pokaż więcej