Ryba w warzywach

... pierogów z kapustą i grzybami bądź tarciu ziemniaków na placki po węgiersku. Wystarczy znaleźć ciekawy i prosty w wykonaniu przepis, którego efektem będzie danie zdecydowanie różne od kupowanych w pracy ...

dawno temu

Świąteczne last minute

... grudnia, na pewno odczuwasz lekki stres. Jednak z odpowiednim planem działania na pewno zdążysz. Przygotuj łazanki z kapustą i grzybami – radzi Piotr Ceranowicz, ekspert kulinarny marki Lubella ... . Jeżeli rodzina nie wybaczy ci braku pierogów ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... na bazie mięsa, ryb, ryżu, innych warzyw, serów, grzybów, a nawet kaszy. Faszerowane warzywa można podawać na obiad, kolację a nawet jako przekąskę w ciągu dnia. A co faszerować? Faszerowany bakłażan ...

dawno temu

Sałatka szwedzka

... nie bardzo interesujące się kuchnią sięgają intuicyjnie po ogórki konserwowe do gulaszu z kaszą albo po surówkę z kiszonej kapusty do smażonej ryby. I tutaj właśnie tkwi szkopuł, aby nie tylko skupiać ...

dawno temu

Wynajmujący vs najemcy - o mieszkaniach do wynajęcia w stolicy

... . Kwestię wynajmu mieszkania utrudnia również to, że kolejne oferty znikają jak grzyby po deszczu, dlatego w trakcie poszukiwań trzeba być nie tylko czujnym, ale również dyspozycyjnym, by w każdej chwili móc obejrzeć lokal. ...

dawno temu

Aromaterapia - leczenie zapachem

... , odświeżająco lub dodawać wigoru. Do drugiej grupy zaliczymy olejki, które łagodzą stany zapalne skóry wywołane przez bakterie i grzyby, wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych, optycznie zmniejszają cellulit i wspomagają leczenie otyłości oraz ...

dawno temu

Jak zadbać o cerę?

... jak najwięcej kasz, pełnoziarnistego pieczywa. Warto wprowadzić do diety szczypiorek, czosnek, pory. Witamina B2 znajduje się w rybach i pieczarkach. Jeżeli masz cerę wrażliwą, musisz zadbać o wzmocnienie ... komórek skóry. Konieczna będzie ...

dawno temu

Sałatka włoska

... Zupełnie inaczej wyglądają sklepy, w których codziennie robimy zakupy wraz z nadejściem wiosny. Zamiast konserwowych ogórków, kiszonej kapusty albo marynowanych grzybów znaleźć można różnorodne ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... i z grzybami: gotowane lub podsmażone na patelni na złocisty kolor, niekiedy także okraszone zeszkloną cebulką. Zupa grzybowa Świetnie rozgrzeje w zimowy wieczór, podkreślając jednocześnie smak ... i aromat pozostałych świątecznych dań. Można ...

dawno temu

Zdrowa dieta wegetariańska w pigułce

... i minerałów). Do jadłospisu wegetarianina należy także włączyć otręby, muesli bez cukru oraz różne rodzaje kasz, a także produkty bogate w białko, witaminy z grupy B i błonnik. Najbardziej popularnym ... . Jest także wygodną bazą do marynat – w ...

dawno temu

"IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić" - recenzja

... mogą być przepisy na herbatę, kawę i dodatki do dania głównego. Poziom trudności jest różny, od dań bardzo prostych np. kasza z warzywami, po te skomplikowane np. Pork chops z puree z rutabaga ... , dostępnych na każdym bazarku po te niezbyt ...

dawno temu

Blanszowanie

... . przygotowując liście kapusty na gołąbki. Co i jak blanszować?Blanszowaniu poddajemy warzywa liściaste, kukurydzę, kalafior, brokuły, fasolę, groch i szparagi. Ta technika gotowania nie jest konieczna ...

dawno temu

"Troista droga", Ross MacDonald

... trzeci sposób. Historia chorego psychicznie weterana z Iwo Jimy poszukującego mordercy swojej poślubionej po trzech dniach znajomości żony powstała pod koniec lat 40., więc jest już siwa jak gołąbek ...

dawno temu

Nieswoiste zapalenia jelit

... są: pieczywo i mąka razowa, otręby, grube kasze, mleko i przetwory mleczne, jaja na twardo, jajecznica, tłuste mięsa i tłuste ryby, ostre przyprawy, alkohol, orzechy, marynaty, grzyby, kawa, konserwy, produkty bogate w cukry proste. ... można ...

dawno temu

"Zagubiona tożsamość", Phillip Margolin

... „Zagubionej tożsamości” karmi sarenki i gołąbki, nieważne – nie wszyscy wielbiciele kryminału/thrillera/sensacji chcą czytać o wypruwaniu flaków, tak jak nie każdy autor musi o tym pisać. „Zagubiona ...

dawno temu

Kuchnia podlaska

... tradycji kulinarnej w kuchni podlaskiej mamy dużo potraw przyrządzanych na bazie ziemniaków, mięs i grzybów. Do pierwszej grupy nie sposób nie zaliczyć babki ziemniaczanej. To danie z zapiekanych ... się kaszę mannę. Nieco inną formę ma kiszka ...

dawno temu

Co to jest "MOM"?

... ? Są to: pasztety, kiełbasy, kaszanki, krokiety, wędliny, konserwy mięsne, pulpety, gołąbki w słoiku, burgery etc. Jak się okazało, przemiał mięsny znajduje się również w niektórych obiadkach dla niemowląt ...

dawno temu

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

... do nich trzeba zarówno spaghetti bolognese, pierogi z mięsem, kotlety mielone, jak i pizzę, barszcz biały z klopsami czy gołąbki. Jednak szybko i smacznie zjesz, przyrządzając zapiekankę z mięsem ...

dawno temu

Barszcz ukraiński

... ukraiński, który wspaniale odżywia i rozgrzewa ciało. Kuchnia ukraińskaTradycja gastronomiczna Ukrainy jest zbliżona do naszej. Podobnie jak w kuchni polskiej królują wszechobecne ziemniaki, kasze ... , wieprzowina, wołowina oraz grzyby. Ze ...

dawno temu

Mięso w sosie

... to także podstawowy składnik gołąbków. Wybornie smakować będzie także spaghetti, jeśli mięso mielone połączymy z jajkiem usmażonym na patelni aż stanie się lekko białe, a następnie wlejemy do niego sos Napoli. ...

dawno temu

Apetyt na seks

... niż miłość na tylnym siedzeniu malucha i grzeczne buziaki pod pierzynką. Przede wszystkim zapomnij o ciężkostrawnych mięsach, fasoli, kapuście, grzybach, grochu, brokułach, kaszy i rzodkiewce ...

dawno temu

Jak zdrowo odżywiać się w pracy?

... ). Zapoznaj się z przepisami na dwa smaczne dania, które dodadzą ci energii w pracy. Kasza z czarną fasolą i warzywami Do przygotowania dania potrzebować będziesz: puszki czerwonej fasoli ... , ¼ zielonej papryki, puszki kukurydzy, kaszy ...

dawno temu

Indeks glikemiczny

... , przyprawy, skorupiaki,10 – awokado,15 – agrest złoty, brukselka, cebula, cukinia, cykoria, czarna porzeczka, fasolka szparagowa, grzyby, imbir, kalafior, kapusta, kiełki soi, kiszona kapusta, koper ... – bób niegotowany, fasola z puszki, figi ...

+ Pokaż więcej