Fryzury w stylu lat 20.

... . Jeszcze większe możliwości otrzymujemy, gdy źródłem, z którego czerpiemy są zarazem współczesne trendy oraz na nowo odświeżane fryzury z minionych lat. Chyba jednym z najstarszych okresów, który powraca ...

dawno temu

Nie jesz śniadania? Nie dziw się, że tyjesz

... na śniadanie spożywać produkty bogate w białko, gdyż dłużej czujemy się syci oraz następuje szybsza przemiana materii. Ważne są również warzywa i owoce, będące źródłem błonnika, regulującego pracę jelit ... dodać orzechy i nasiona. 25482 Dobre ...

dawno temu

Czego potrzebują twoje włosy, by być zdrowe i piękne?

... końcówki Potrzebujesz cynku, żelaza, białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Cynk znajdziesz w kapuście, ogórkach, selerze, zielonym groszku. Żelazo w czerwonym mięsie i wątróbce, szpinaku, natce ... w orzechach, rybach i zielonych ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki

... Są przede wszystkim źródłem białka. Pasują głównie do sałatek. Przed zjedzeniem należy je sparzyć, by zachowały jędrność po pomieszaniu z innymi składnikami sałatki. Należy pamiętać, że wszystkie kiełki przed podaniem trzeba ... z kiełków są o ...

dawno temu

Jak zacząć zdrowe odżywianie? Proste zasady dla utrzymania prawidłowego funkcjonowania organizmu

... grupy należą warzywa i owoce, które także posiadają błonnik, witaminy i składniki mineralne. W zdrowym odżywianiu potrzebne jest także białko – dostarczane głównie przez produkty mleczne. Z kolei ... z nich należą wszystkie produkty zbożowe oraz ...

dawno temu

Właściwości płatków owsianych

... pożywne i zdrowe śniadanie, które zapewnia uczucie sytości na długo. Do tego obfituje w ważne dla zdrowia łatwostrawne białko oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Owsianka zawiera takie witaminy, jak: B6, E ... i PP oraz potas, wapń, jod, selen i ...

dawno temu

Uczyń swoją dietę kolorową!

... spośród siedmiu grup kolorystycznych. W codziennym menu powinien znaleźć się więc owoc, 1-2 szklanki warzyw oraz szklanka soku. Oprócz tego nie można zapomnieć o produktach pełnoziarnistych, białkach ... , grejpfruty o żółtym miąższu, ...

dawno temu

Przepisy na jajka

... jednak pytanie: czy jajka są zdrowe? Otóż okazuje się, że jedzenie jajek jest bogatym źródłem białka. Zawierają jednak też tłuszcz, w tym niebezpieczny dla krążenie cholesterol, dlatego jedzenie jajek ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku

... i łatwemu przyrządzaniu stała się ważnym źródłem spożycia białka, dlatego też dania z fasoli są niezastąpionym elementem diety wegetariańskiej. W jaki sposób można przyrządzić fasolę? Otóż odpowiedź ...

dawno temu

Właściwości kaszy jaglanej

... białka i węglowodanów. Można w niej także znaleźć dobroczynne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu sole mineralne. Ponadto są w niej takie pierwiastki jak potas, miedź, żelazo czy fosfor. Jej zaletą ... z organizmu, dzięki czemu proces ...

dawno temu

Zielony groszek

... zielonego pojawiły się ponoć w XVI wieku we Francji. Być może właśnie wtedy doceniono jego właściwości dla zdrowia. Ten rodzaj warzywa dostarcza organizmowi przede wszystkim sporo białka, a do tego działa ... odkwaszająco na organizm, więc ...

dawno temu

Potrawy z kawiorem

... do dań głównych lub obiadowy starter. Aby przygotować faszerowane jajka można np. wydrążyć z nich żółtka, połączyć z tuńczykiem, majonezem oraz koperkiem, przełożyć masę do białka, a następnie na czubek ... zawiera spore ilości aminokwasów i ...

dawno temu

Jak jeść ostrygi?

... zapłacić. Te owoce morza warte są jednak swojej ceny. Cechuje je bowiem wysoka wartość odżywcza. Ostrygi są cennym źródłem białka oraz niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin ...

dawno temu

CO TO SĄ ANTYOKSYDANTY?

... do zaburzenia równowagi pomiędzy wytwarzaniem wolnych rodników a ich zwalczaniem przez przeciwutleniacze. Wolne rodniki powodują uszkodzenia błon komórkowych, a także DNA i białek wchodzących w skład enzymów ... stanowiące źródło witaminy E, ...

dawno temu

Cynk - pierwiastek niezbędny dla zdrowej skóry

... i paznokci. Wiele badań wykazało, że dodatek cynku do diety przyspieszał u chorych gojenie ran i oparzeń. Związane jest to z tym, że pierwiastek ten jest niezbędny do produkcji kolagenu – białka tkanki ... . Również zażywanie tabletek ...

dawno temu

Mleko krowie czy napój roślinny? List do dietetyka

... nietolerancja pokarmowa na którykolwiek składnik. Doskonale wiemy, że mleko jest bogatym źródłem białka, witamin i minerałów. Proszę jednak pamiętać, aby podawane mleko nie było mlekiem chudym, gdyż witaminy ... . Jest to doskonała forma ...

dawno temu

Bezpieczne opalanie? Na pewno nie w solarium!

... ultrafioletowe powoduje degradację kwasów nukleinowych i białek w skórze. Niektóre lampy naświetlające spotykane w solariach oddziałują na skórę z nawet kilkukrotnie wyższą mocą niż naturalne promieniowanie ... karnacji, dla których ...

dawno temu

Piramida żywienia

... , królik, cielęcina, jogurty i mleko zaspokajają zapotrzebowanie organizmu w żelazo, wapń, białko, witaminę B12 i aminokwasy. Dzięki tym produktom bez zakłóceń działa układ krwionośny, oddechowy ... w znaczny sposób wpływa na kondycję naszego ...

dawno temu

Dieta na biust

... starzenia pojawiają się zdecydowanie później. Do zachowania prawidłowej kondycji w tej części ciała potrzebne są także nienasycone kwasy tłuszczowe, których źródłem są ryby, owoce morza oraz białko ... elastyczności, skóra jest chroniona przed ...

dawno temu

Eco Receptura Arganowa

... "plastrów" na zniszczone włosy. Głównie dlatego, że jest ich naturalnym budulcem – kiedy z wiekiem albo wraz z kolejnymi zmianami koloru zaczyna jej ubywać, trzeba sięgnąć po źródła zewnętrzne. Jeżeli ...

dawno temu

Jak dieta wegetariańska wpływa na dziecko

... tradycyjnej pokrycie zapotrzebowania na te składniki jest trudne. 25222 Wadą diety wegetariańskiej są trudności w pokryciu dziennego zapotrzebowania na białko. Dlatego tak ważne jest komponowanie posiłków np ... odżywczych to podstawa diety ...

dawno temu

Czy wiesz, co jesz? Dieta na trądzik

... czerwonym. Z mięsa najzdrowsze są ryby i drób. Znajduje się w nich dużo białka i zdrowe kwasy tłuszczowe. Do odstrzału idzie nie tylko mięso, do minimum ogranicz (lub w ogóle zrezygnuj) spożycie masła ... (są źródłem błonnika i pozostawiają ...

dawno temu

Dieta Montignaca

... . Przede wszystkim należy zjeść porządne śniadanie (może być w nim dużo węglowodanów, ale o niskim indeksie glikemicznym). Drugim posiłkiem jest niezbyt obfity obiad (białka i tłuszcze). Kolacja powinna ... być lekka (węglowodany i białka lub ...

dawno temu

Najlepsze pomysły na zdrową przekąskę

... czy fasolę Jaś na ostro marki KonexFoods. Pamiętaj, że warzywa strączkowe, takie jak fasola, dostarczają organizmowi białka (20%), witamin z grupy B, witaminy E, cynku, żelaza, fosforu, wapnia, potasu ... i magnezu.  Orzechy i pestki Produkty te ...

+ Pokaż więcej