5 powodów, dla których powinnaś pokochać banany!

... Banany należą do naszych ulubionych owoców. Zawierają one mnóstwo cennych składników odżywczych – w tym potas, błonnik, witaminy C i B6. Stwarzają także wiele możliwości kulinarnych (próbowałaś ...

dawno temu

Figa - najsłodszy i najzdrowszy kwiat świata

... Figi mają bardzo duże właściwości lecznicze. Ze względu na dużą ilość cukrów są doskonałym źródłem energii. Świeże figi zawierają od 15 do 25% glukozy i fruktozy, przeciwutleniacze, witaminę C ... , witaminy z grupy B, witaminę PP. Są bogate w ...

dawno temu

Potrawy z dyni

... Choć w naszej kulturze mało kto świętuje Halloween, to po dynię warto sięgać, tak często, jak to tylko jest możliwe. Dlaczego? Zawiera ona pokłady witamin A, B, C czy PP, a do tego jest bogata ... smakować wzbogacone odrobiną wina białego ...

dawno temu

Sałatka z zielonym ogórkiem

... . Wchodząca w skład ogórka askorbinaza niszczy witaminę C, dlatego nie należy łączyć go w sałatkach m.in. z pomidorem. Poniżej znajdziecie przepis na pyszną sałatkę z ogórkiem i makaronem. W sam raz na podwieczorek lub kolację. ... ...

dawno temu

Piękna po 40. Pięć zasad gwiazd

... , skórę zawsze należy nawilżać, ale najodpowiedniejszym dla niej preparatem. Skuteczne nawilżanie zmniejszy widoczność zmarszczek w późniejszym okresie. 26955 Niezaprzeczalne jest, że witaminy mają ... dobroczynny wpływ na nasz organizm, ale ...

dawno temu

Jak dbać o skórę wrażliwą latem?

... . Relaksacyjny masaż z serum zawierającym składniki aktywne głęboko nawilżające i wyciszające skórę. Krok trzeci – UODPORNIENIE.  Maska z witaminą C i innymi antyoksydantami. Przede wszystkim ochroni skórę ...

dawno temu

Co można zrobić z mango?

... Mango jest najważniejszym owocem w Indiach. Zawarte w nim witaminy z grupy B, witamina A i C oraz minerały (potas, magnez, wapń, fosfor, sód) stanowią o jego zdrowotnych właściwościach. Ten soczysty ...

dawno temu

Co można zrobić z bananów?

... , są źródłem witaminy C, witamin z grupy B, błonnika, magnezu i potasu. Stanowią świetne źródło energii dla rozbrykanych maluchów oraz są znakomitym uzupełnieniem diety nie tylko dzieci. Co można zrobić ...

dawno temu

Pokrzywa – zdrowe ziółko na wiosnę

... Pokrzywa znana jest z dobroczynnego działania na włosy i paznokcie. W jej liściach znajdują się: kwasy organiczne, flawonoidy, witaminy: B2, C, K, E oraz potas, wapń, fosfor, żelazo, magnez, mangan ... , flawonoidy, garbniki, karotenoidy oraz ...

dawno temu

Miód w kosmetyce

... , a także bogactwa witamin takich jak: C, A czy K. Używa się więc go do produkcji kremów, płynów do kąpieli czy maseczek na włosy. Jednak kosmetyki z miodu możemy przyrządzić sobie także same. Dowodem jest kilka poniższych propozycji.   ... , a ...

dawno temu

Przyczyny niedoboru witamin i składników mineralnych

... Witaminy są bardzo ważnym składnikiem naszego pożywienia, dlatego codziennie powinny być dostarczane organizmowi. Ich brak może spowodować pogorszenie samopoczucia oraz spadek energii na skutek zaburzeń w prawidłowym metabolizmie białek, ...

dawno temu

Sałatki z selerem

... Seler to podstawa niejednej diety odchudzającej i oczyszczającej. Zawiera dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy. Ponadto bogaty jest w witaminy z grupy B, kwas foliowy, fosfor, wapń, cynk i potas ...

dawno temu

Młody wygląd - jak go zachować?

... diety, ampułek z wyjątkowym serum. Same również możemy pomóc naszej urodzie zachować świeżość. Jak być młodą? ... . Krok 2 Powinnaś również zadbać o kosmetyki dopasowane do twojego rodzaju cery. Jeśli skończyłaś już 25 lat, możesz zacząć używać ...

dawno temu

Ser biały - wartości odżywcze

... , bo ma niewiele kalorii. Na tym jednak nie koniec propozycji daniowych, jakie możemy przygotować na bazie sera białego. Dlaczego powinniśmy sięgać po niego jak najczęściej? Powodów jest co najmniej kilka. ... kilka. Rodzaje sera białego Nie ...

dawno temu

Szybka i smaczna surówka z ogórka

... Kto z nas nie lubi ogórka? Jest nie tylko bardzo smaczny, lecz także niskokaloryczny – w 96% składa się z wody. Warzywo to jest źródłem witaminy K oraz w mniejszym zakresie witamin A, C i B6 ...

dawno temu

Uwielbiasz jeść ser? Poznaj wady i zalety tego produktu

... Sery żółte, twarogi, serki homogenizowane – asortyment serów jest bardzo szeroki. Jest to produkt bardzo popularny i uniwersalny w naszej kuchni. Możemy używać na kanapki, do sałatek, do zapiekania itp. Wykorzystujemy sery do dań słonych i ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Odbudowa naskórka – peelingi, złuszczanie i odnowa komórkowa

... lepiej zadziałają składniki odżywcze zawarte w kremach i serum, unikniemy też problemów takich jak zaskórniki. Sprawdź, jakie jeszcze korzyści dają peelingi i złuszczanie naskórka oraz jakie kosmetyki wybrać, by pobudzić jego komórki do odnowy. ...

dawno temu

Eliksir młodości czy trucizna?

... Do grupy silnych naturalnych przeciwutleniaczy, oprócz witamin oznaczonych literami A i C, należy również witamina E. W wielu aspektach wpływ wszystkich trzech składników na zdrowie jest podobny ... Podobnie jak witamina A także ta oznaczona ...

dawno temu

Retro na czasie

... Fiolka serum niczym ze starej apteki, czerwona pomadka w stylu pin up girl, perfumy do wnętrz oparte na XIX-wiecznej recepturze… Kosmetyki stylizowane przeżywają swoją drugą młodość. Niech jednak nie zmyli Cię ich wygląd, wewnątrz skrywają ...

dawno temu

Uważaj na pogrypowe powikłania!

... Grypa to jeden z rodzajów wirusowej infekcji układu oddechowego. Przenoszona jest drogą kropelkową przez wydychane powietrze, kaszel lub drogą kontaktów pośrednich, a za jej rozwój odpowiedzialne są trzy rodzaje wirusów (A, B i C). Niewyleczona ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi A

... bogate w wyszczególnione składniki mineralne i witaminy. W przypadku grupy krwi A dostarczać należy dużą ilości witamin z grupy B, A, C, E oraz magnez. Warto zatem wiedzieć, co spożywać i jak komponować dietę, by była zarówno pożywna, ...

dawno temu

Pomidory – źródło zdrowia i witamin!

... Czerwone, soczyste, bardzo zdrowe i niedoceniane. Mowa o pomidorach, które są źródłem wielu witamin a ich regularne spożywanie zapobiega wielu chorobom. Nadal jednak pomidor traktowany jest jako dodatek do kanapki tak od czasu do czasu a nie ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść marchew?

... Aby opóźnić proces starzenia się, należy zapewnić sobie odpowiednią ochronę nie tylko w postaci witaminy C i E, ale także beta-karotenu występującego w marchewce, słodkich ziemniakach, dyni ... twarzy nienaturalnie pomarańczowy odcień. Pamiętaj: ...

dawno temu

Różne rodzaje sałaty

... Sałata jest jednym z najzdrowszych warzyw. Zawiera sporo witamin z grupy B (B1, B2, B6) oraz C. Jest bogata w karoten, potas, wapń, żelazo, jod oraz kwas foliowy. Rodzajów sałat jest wiele i mają ...

+ Pokaż więcej