Jak dobrze znasz wyśmienitą kuchnię włoską? Oto 8 doskonałych potraw, które musisz spróbować!

... . Zupa minestrone 57792 To włoska zupa przygotowywana z warzyw, takich jak: cukinia, fasola szparagowa, marchewka oraz zielony groszek. Można ją podawać zarówno z makaronem, pieczywem jak i ryżem ...

dawno temu

Jędrne pośladki

... najlepiej zawierającymi dużo błonnika, czyli malinami, porzeczkami, jabłkami, pomarańczą, grejpfrutami, avocado, burakami, selerem, marchewkami, pomidorami, fasolą i otrębami pszennymi. Zamiast zwykłych ...

dawno temu

SOS przed sylwestrem! Jak pozbyć się zbędnych kilogramów

... . Nie można jednak zupełnie zrezygnować z jedzenia, a ono z kolei powoduje przybieranie na wadze. Jak poradzić sobie z tym problemem? W jego rozwiązaniu pomóc może wyciąg z nasion fasoli, która znana ...

dawno temu

Wygraj z kolką i bólem brzucha!

... cytrusowe, mleko krowie, fasolę, groch, ryby, kapustę oraz potrawy, które zawierają konserwanty. Poza ograniczeniem niektórych produktów, warto podczas laktacji włączyć do codziennej diety napoje ...

dawno temu

Pobawmy się stopami

... w domu własny tor przeszkód np. chodzenie na bosaka po miękkim dywanie, szorstkim materiale, grochu, fasoli itp. koniecznie pozwól swojemu dziecko chodzić na boso po piasku, trawie, kamykach stępelki ...

dawno temu

Dziecko w kuchni – jak zadbać o jego bezpieczeństwo?

... . Bezpieczeństwo dziecka jest ważniejsze niż podanie obiadu na czas.  Krok 2: Pokazuj Nie zakładaj, że dziecko potrafi pomieszać odpowiednio galaretkę czy wyłuskać fasolę. Jeśli mu tego nie pokażesz, nie nauczysz ...

dawno temu

Na czym polega paleodieta?

... się w paleodiecie?rośliny strączkowe (bób, fasola, groch)zboża (i produkty zbożowe)ziemniakinabiał (wszelkie produkty mleczne, których uzyskanie w epoce kamienia nie było możliwe, bo nikt ni ...

dawno temu

Śniadanie

... się gotowaną czarną fasolę w Gwatemali czy tortille (kukurydziane placki) w Meksyku. Gdyby przyjrzeć się porannym posiłkom większości ludzi na świecie, to okazałoby się, że niewiele różnią się one od solidnego ... obiadu. Bo jak inaczej ...

dawno temu

Naturalne maseczki

... o temperaturze pokojowej. Wklep krem na noc, którego zwykle używasz. Jogurtową maseczkę odżywczą możesz stosować codziennie, tuż przed snem, na oczyszczoną skórę twarzy. Maseczka z małej czerwonej fasoli ... Zmiel drobną czerwoną fasolę. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki

... się też przechowywanie ich w lodówce. Aby mieć pewność, że kiełki są świeże i nie nadpleśniałe, warto wyhodować je samodzielnie w domu, co nie jest ani trudne, ani pracochłonne. Nasiona lucerny, pszenicy, fasoli ... w ciąży i karmiące piersią. ...

dawno temu

Inteligencja zależy od odżywiania

... , fasola, groch, nasiona soi, orzechy, zielone warzywa, ziarna pszenicy i jęczmienia, mleko, ryby; cynk zawierają: otręby, grzyby, ryby morskie, zwłaszcza śledzie, zarodki i kiełki ziaren zbóż; żelazo ... , ziarnach zbóż, mące z pełnego ...

dawno temu

Zapobieganie alergii

... , porzeczki, jagody, zielony groszek, brokuły, kalafior, fasolka szparagowa. Silnymi alergenami, których należy unikać są: mleko krowie i przetwory mleczne, cielęcina, wołowina, jajko kurze, truskawki ...

dawno temu

Niepowtarzalny keks i inne bożonarodzeniowe przepisy finalistki MasterChefa, czyli sposób na smaczne święta

... dla 6 osób przygotuj: 1,5 kg chudej wołowiny; 2 czerwone cebule; 4 bataty; 1 główkę czosnku; 1 łyżeczkę płatków chili; 1 papryczkę chili; olej rzepakowy; sól morską i pieprz. Umyj i osusz mięso ...

dawno temu

Kuchnia afrykańska

... . Nie należy się niepokoić sporą ilością składników, poza tym zupa jest stosunkowo łatwa w przyrządzeniu. Zaczynamy od rozgrzania połowy oliwy oraz masła i podsmażenia mięsa. Po zarumienieniu wołowiny ...

dawno temu

Przechowywanie makaronu. Jak długo i bezpiecznie przechowywać gotowany makaron?

... w sklepie – 1-3 dni, • gotowany makaron pszenny – 3-5 dni, • makaron na bazie soczewicy, grochu lub fasoli – 3-5 dni, • makaron bezglutenowy – 3-5 dni, • makaron tortellini lub inny tego typu ...

dawno temu

Nie mogę zajść w ciążę przez soję? List do dietetyka

... się spożywać maksymalnie do 50g dziennie. Warto też dla urozmaicenia wprowadzić do diety inne warzywa strączkowe takie jak: soczewica, ciecierzyca, groch, groszek zielony, fasola czerwona czy biała ...

dawno temu

Nowa piramida żywieniowa a ciąża. Co obniża płodność?

... roślinnego w ogólnej puli białek dostarczanych wraz z pożywieniem. Znajdziemy je w roślinach strączkowych, bobie, ciecierzycy, grochu, fasoli, soi, soczewicy. Wykazano, że zamiana 5% energii ...

dawno temu

10 powodów, dla których powinnaś przejść na wegetarianizm

... naukowych wynika, że każda dodatkowa porcja tych wartościowych produktów prowadzi do wzrostu dobrostanu psychicznego, osiągającego szczyt przy 7 porcjach dziennie. Szpinak, jarmuż, fasola i inne ...

dawno temu

Warzywa dla dzieci

... dyniowate, zaliczyć do nich można dynię, melon, ogórek itp.,warzywa rzepkowate, zaliczyć do nich można brukiew, rzepę, rzodkiewkę itp.,warzywa strączkowe, zaliczyć do nich można soję, fasolę, groch ...

dawno temu

Od czego zależy płeć dziecka?

... przed planowanym zapłodnieniem. Jeżeli pragniesz mieć córeczkę, jedz więcej nabiału, zwłaszcza jogurtów, słodkich serów, mleka, kakao. Oprócz tego włącz do diety jaja, ryż, potrawy z mąki, cebulę, fasolę ...

dawno temu

Kuchnia hiszpańska

... produktów, które często są w niej wykorzystywane. Wymienić tu trzeba przede wszystkim rozmaite owoce morza i ryby, pomidory, paprykę, ziemniaki, fasolę, kukurydzę, cukinię, truskawki, a wśród ziół tymianek ...

dawno temu

6 produktów, które wspomagają leczenie przeziębienia

... dań potrzebujesz przede wszystkim jajek, tofu, twarogu, ryby, kurczaka, orzechów i fasoli. Teraz, gdy zapełniłaś już lodówkę łatwo przyswajalnymi białkami, bierz się do dzieła. Smacznego! Witaminy ...

dawno temu

Dziecko nie chce jeść mięsa

... świata. Zawsze przecież można wprowadzić zastępniki, tak jak robią to  wegetarianie dla swych dzieci. Wybieraj produkty bogate w białko – jajka kurze, warzywa strączkowe (fasola, soczewica, soja), kasze ...

dawno temu

Blanszowanie

... . przygotowując liście kapusty na gołąbki. Co i jak blanszować?Blanszowaniu poddajemy warzywa liściaste, kukurydzę, kalafior, brokuły, fasolę, groch i szparagi. Ta technika gotowania nie jest konieczna ...

+ Pokaż więcej