Desery lubią wszyscy, ale czy potrafisz przyrządzić te najlepsze?

... do wysmarowania formy,tarta bułka do posypania formy.Przygotowanie: Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy na puch i dodajemy (cały czas ucierając) po jednym żółtku. Gdy masa będzie ...

dawno temu

Elektryczna tarka - pomocna w każdej kuchni

... . Która z Was nie ma dość ręcznego tarcia czegokolwiek na zwykłych tarkach? Jest to męczące i czasochłonne. Z pomocą przychodzi elektryczna tarka Ariete Grati Top. ... . Która z Was nie ma dość ręcznego tarcia czegokolwiek na zwykłych tarkach? ...

dawno temu

Jak pachnie Francja

... wspomnienia to osiemnastowieczny dwór na północy Francji, w Normandii i tarta z jabłkami. W środku przywitał mnie miły chłód i zapach lekkiej wilgoci, starych albumów dawnych mieszkańców dworu i zapach antycznych mebli. ... na jabłkową tartę ...

dawno temu

Cukinia - samo zdrowie!

... niektórzy uważają, że jest to inny gatunek dyni. Dlaczego cukinia trafiła do diety niemowląt po 6. miesiącu życia? ... niektórzy uważają, że jest to inny gatunek dyni. Dlaczego cukinia trafiła do diety niemowląt po 6. miesiącu życia? Cukinia - ...

dawno temu

Opuchnięte, ciężkie nogi - jak im pomóc?

... Opuchnięte i ciężkie nogi to uczucie, które towarzyszy nam często po powrocie z pracy. Na szczęście istnieje kilka sposobów, by sobie z tym poradzić. Po pierwsze, musisz wiedzieć jak zapobiegać, po drugie, jakie stosować kosmetyki, a po trzecie, ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... przyprawę! Zupa z dyni piżmowej i szałwii Składniki: ½ łyżki masła,½ łyżki oliwy z oliwek,2 szklanki posiekanej cebuli,2 łyżki świeżej pietruszki (posiekanej),2 łyżeczki świeżej szałwii (posiekanej),4 ... szklanki dyni piżmowej (pokrojonej w ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... Zapomnijcie o standardowej panierce do mięs w postaci tartej bułki. Takie danie wieje nudą i z czasem może się przejeść, a do tego nie dostarcza naszemu organizmowi wielu korzyści. Jakie inne zdrowe i pełne wytwornego smaku panierki do mięs ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść marchew?

... Aby opóźnić proces starzenia się, należy zapewnić sobie odpowiednią ochronę nie tylko w postaci witaminy C i E, ale także beta-karotenu występującego w marchewce, słodkich ziemniakach, dyni ... ziemniakach, morelach, cykorii, szpinaku, melonie, ...

dawno temu

Leczo z cukinii

... Kto z nas nie zachwycał się wybornym smakiem potraw z dyni? Otóż równie bogate walory smakowe posiada bliski krewny wspomnianej jarzyny – kabaczek, określany także mianem cukinii. Warzywo to zachwyca ...

dawno temu

Kotlety z cukinii

... kotletów z cukinią będziesz potrzebowała następujących składników: 1 duża cukinia, 1 jajko, bułka tarta, mąka, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Cukinię obieramy ze skórki, a następnie ścieramy ... , aby uzyskać bardziej gęsty farsz, który ...

dawno temu

Egzotyczny owoc

dawno temu

Dania z kabaczka

... Jego właściwa nazwa to Cucurbita pepo convar, u nas jednak powszechnie nazywany jest „cukinią”. Owoc ten jest kuzynem dyni i jego ogromną zaletę stanowi niska zawartość kalorii oraz delikatny smak ...

dawno temu

Pęcherze na stopach

... je. W wyniku tarcia buta o skórę, dochodzi do jej rozwarstwienia. W szczelinie pomiędzy naskórkiem a skórą właściwą pojawia się przeźroczysty płyn. I co z tym bąblem zrobić? ... je. W wyniku tarcia buta o skórę, dochodzi do jej rozwarstwienia. W ...

dawno temu

Dorsz pieczony z pomidorami

... obiadu nie zajmie ci wiele czasu. Po trzecie, pieczony dorsz jest pyszny i warto spróbować tego przysmaku. Sama widzisz, że nie ma na co czekać. ... obiadu nie zajmie ci wiele czasu. Po trzecie, pieczony dorsz jest pyszny i warto spróbować tego ...

dawno temu

Foremka do ciastek na Halloween

... Halloween, choć nie należy do naszej tradycji narodowej, coraz mocniej wkomponowuje się w zaduszkowy klimat. Niedługo wystawy sklepowe i restauracje ozdobią wydrążone dynie, na drzwiach zawisną ...

dawno temu

W czym jest witamina A?

... organizmu, słabe szkliwo nazębne. Do codziennej diety należy więc włączyć produkty bogate w witaminę. Najlepsze źródło witaminy A to wątroba. Prowitaminę A można znaleźć w marchewce, dyni, szpinaku, boćwince, pomidorach, morelach, śliwkach. ... ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść nasiona?

... , takie jak: potas, żelazo, wapń i sód.Ziarno sezamu - zawiera witaminę E, PP, B1 i B2, jak również żelazo, wapń, sód, fosfor i lecytynę.Pestki dyni - to źródło witaminy A, B1 i B15 oraz takich ... przyprawę do zup, deserów czy płatków ...

dawno temu

Fantastyczne wakacje za rozsądne pieniądze

... U progu sezonu wakacyjnego chcielibyśmy podyskutować o tym, jak wycisnąć jak najwięcej z urlopu: zwiedzić ciekawy kraj, albo zażyć dużo ruchu i naprawdę odpocząć, albo jedno i drugie i trzecie ... ciekawy kraj, albo zażyć dużo ruchu i ...

dawno temu

Niemcy najgorszymi kochankami na świecie

... Niemcy są najgorszymi kochankami na świecie – 15 000 Niemek uznało, że są oni zbyt śmierdzący. Drugie miejsce przypadło Anglikom – według ich partnerek są po prostu za leniwi, a trzecie Szwedom ...

dawno temu

Lekcja panierowania

...   Panierowanie – przecież to banalne... Wystarczy wrzucić kawałek mięsa do mąki, potem do roztrzepanego jajka, a na koniec obtoczyć je w bułce tartej. Proste, prawda? A ta panierka, która odchodzi ... .  Przede wszystkim mięso rozbijamy i ...

dawno temu

Idealne ciało kobiety

... jesteśmy idealne. Po trzecie, nie trzeba gadać, tylko działać. Istnieje wiele zabiegów, które pozwolą nam się zbliżyć do celu, czyli świetnej figury i doskonale gładkiej skóry. ... jesteśmy idealne. Po trzecie, nie trzeba gadać, tylko działać. ...

dawno temu

Kurczak w panierce - pysznej, wyjątkowej, oryginalnej panierce

... Kurczak w panierce to twoja specjalność? Właściwie nie jesz mięsa innego niż drób? W takim razie na pewno przyda ci się małe urozmaicenie. Nie musisz przecież zawsze obtaczać fileta w bułce tartej ...

dawno temu

Dlaczego warto pić herbatę?

... Polacy zajmują trzecie miejsce w Europie pod względem picia herbaty. Na jednego mieszkańca przypada ponad kilogram tego napoju rocznie. Coraz częściej sięgamy po gatunki, które są nie tylko smaczne, ale cechują je właściwości zdrowotne. ...

+ Pokaż więcej