MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... smakuje także w połączeniu z podsmażonymi krokietami wigilijnymi. Możecie nie wiedzieć, ale ciekawą alternatywą dla tradycyjnego barszczu jest dodanie do niego szczypty cynamonu. Choć pozornie może wydawać ...

dawno temu

Słone paluszki..rybne i inne przekąski z morza

... krokiety rybne w złocistej panierce – Doznanie kulinarne Oryginalnością doboru składników urzeka fish molee, czyli aromatyczne rybne curry z mleczkiem kokosowym – Moja mała kuchnia Ja z tego zestawienia ...

dawno temu

Zupy odchudzające

... nie zostały żadne grudki). Po wymieszaniu można to wlać do zupy. Zasmażkę zazwyczaj dodaje się do kapuśniaku, grochówki, pieczarkowej, flaczków. Śmietana z mąką to punkt drugi na liście zakazanej. Łyżkę ... do niej surowe żółtko. Dzięki temu ...

dawno temu

Jak przygotować omlet na słodko?

... do białka i mocno ubij. Do drugiej mieszanki jajecznej dodaj 2 łyżeczki cukru oraz ekstrakt z wanilii i również ubij. Delikatnie umieść białko w misce z mieszanką jajeczną. Podgrzej masło na patelni ...

dawno temu

Potrawy z porem

... ze smażonym porem, a całość polej sosem pieczarkowym. Ryba z porem – pasuje do łososia czy pstrąga. Wystarczy rybę zapiec w piekarniku z cebulką i porem (lekko podsmażonym wcześniej na patelni z odrobiną cukru i soli). Udanego kucharzenia i mocy ...

dawno temu

Przepisy z ravioli

... , dlatego warto zgłębić recepturę jej wykonania. Do tego świetnie smakuje sama w sobie, podana z pasującym do nadzienia sosem: pomidorowym, pieczarkowym, śmietankowym czy czosnkowym. Która wersja ...

dawno temu

Szpinak - jak go smacznie przyrządzić?

... i posypać startym serem lub użyć go jako nadzienia do krokietów. Składniki: 4 ząbki czosnku,1 nieduża cebula,400 g szpinaku (najlepiej świeżego, ale może być i mrożony),2 jajka,szklanka śmietany 18 ...

dawno temu

Sałatka z serem żółtym

... szczypiorek, paprykę, sałatę zieloną i całość skropić oliwą z oliwek. Sałatka pieczarkowa Podsmażane grzybki łączymy z jajkiem, zeszkloną cebulką oraz ogórkiem kiszonym. Całość posypujemy startym ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... natkę pietruszki oraz na koniec posypać całość serem żółtym. Do dekoracji przyda się natka. Jeśli chcemy „nafaszerować” ziemniaki, warto przygotować do nich sos np. majonezowy, czosnkowy, lub pieczarkowy, do pomidorów pasują natomiast oliwki i ...

dawno temu

Barszcz czerwony – z czym to jeść?

... całości bardzo ciekawego, lekkiego akcentu, więc będziemy mieć sporo miejsca na degustację innych świątecznych potraw. Z pieczarkowymi bułeczkami – grzyby bardzo subtelnie podkreślają smak barszczu ...

dawno temu

Jak zrobić placki ziemniaczane?

... czosnkowego, pieczarkowego lub pomidorowego. Placki ziemniaczane z serem Będą świetnie smakować, jeśli w trakcie przygotowywania masy dodamy do niej starty ser żółty. Do niego pasuje zaś odrobina papryki ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... Sajgonki - co to za danie? Sajgonki inaczej zwane naleśnikami lub krokietami wiosennymi są niezwykle popularne w kuchni chińskiej i ogólnie w krajach Azji Południowo - Wschodniej. Są to naleśniki ... (tak jak krokiety). 5. Smażymy partiami, w ...

dawno temu

Zupa z makaronem

... do rosołu? Jak już wspomniano, tradycyjną zupą z domowym makaronem jest rosół. Jednak nie zawsze będzie smakował on w ten sam sposób. Najlepiej w rosole sprawdza się makaron jajeczny nitki. Delikatny smak ... makaronu do zupy? Istotna jest tutaj ...

dawno temu

Kotlety z jajek

... również wzbogacane nieraz zaskakującymi dodatkami omlety, ciasto jajeczne, jajka w galarecie, jaja w sosie musztardowym, jaja zapiekane z pomidorami czy pasty i sałatki jajeczne. Do tego elitarnego grona ...

dawno temu

Działanie kopru włoskiego

... są świetną przyprawą do marynat i konserw, takich jak np. ogórki kiszone lub małosolne. Ponadto zioło to świetnie nadaje się także jako dodatek do zup, sosów, a także warzywnych sałatek oraz dań jajecznych ... się dodany do pieczonego mięsa. ...

dawno temu

Zabajone - przepis

... . W średniej wielkości pucharku mamy bowiem aż około 500 kcal. Przepis na zabaglione jest bardzo prosty. Podstawą jest przygotowanie jajecznej masy. Aby ją wykonać należy połączyć żółtka z cukrem ...

dawno temu

Marchewkowe muffiny

... do pieczenia oraz cukier.W oddzielnej misce ubij jajka, aż powstanie gęsta masa.Do gęstej masy jajecznej dodaj oleju, marchewkę oraz otręby. Na tym etapie bardzo ważne jest dokładnie wymieszanie ...

dawno temu

Omlet z bananami

... . Nie zapomnij o mieszaniu. Krok 6: Na patelni rozgrzej masło i wlej na nią masę jajeczną. Krok 7: Smaż na małym ogniu pod przykryciem. Krok 8: Po podaniu omletu wyłóż na niego jeszcze ciepłe owoce. Smacznego! 40 ...

dawno temu

Przepis na deser czekoladowy

... z masłem i stop na rondelku, aż powstanie gładka, jednolita masa. Jajka ubij z cukrem do momentu powstania puszystej masy, a następnie wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Powstałą masę jajeczną połącz ...

dawno temu

Omlet z ziemniakami - dla głodomorów

... jajeczną na warzywa i smaż tak długo aż się lekko zetnie. Przykryj danie i smaż jeszcze przez chwilę. 7. Kiedy tylko przełożysz omlet na talerze, posyp go serem i posiekana natką. Smacznego!   ...

dawno temu

Przepis na jajka faszerowane

... faszerowane szynką Masę do nadzienia jajecznych łódeczek przygotowujemy siekając drobno szynkę z ogórkiem kiszonym i koperkiem. Całość mieszamy z majonezem i żółtkiem, następnie napełniamy połówki białek ...

dawno temu

Przepis na grzane piwo

... i powoli wymieszaj. Dzięki temu zabiegowi unikniesz ścięcia się żółtka. 6. Wlej mieszankę jajeczną do trunku i dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj piwo jeszcze 5 minut. 7. To już właściwie wszystko. Możesz ...

dawno temu

Gadżet, który pozwoli Ci…rozbić jajko

... w drganie spowoduje połączenie żółtka z białkiem jeszcze w skorupce. Dzięki temu, uzyskamy gotową masę jajeczną, którą ze skorupki wyciągamy przez użycie EZ Cracker Egg Separator. Czy ktoś z nas zna może głupszy gadżet kuchenny? ...

dawno temu

Gadżet AGD do rozbijania jajek

... w drganie spowoduje połączenie żółtka z białkiem jeszcze w skorupce. Dzięki temu, uzyskamy gotową masę jajeczną, którą ze skorupki wyciągamy przez użycie EZ Cracker Egg Separator. Czy ktoś z nas zna może głupszy gadżet kuchenny?   ...

+ Pokaż więcej