MATERIAŁ PROMOCYJNY

Czujesz ból w podbrzuszu? Zobacz, co może być jego przyczyną

... , natka pietruszki, sałata, szpinak, żurawina spowalniają produkcję gazów i niwelują nieprzyjemny zapach. Problemy z układem moczowym Ból podbrzusza może pojawić się na skutek infekcji dróg moczowych ...

dawno temu

Indeks glikemiczny

... , rabarbar, rzodkiewka, sałata, seler naciowy, soja, szczaw, szparagi, szpinak,20 – bakłażan, czekolada gorzka zawierająca więcej niż 80% kakao, czereśnie, fruktoza, kakao, karczochy, pędy bambusa, sok ...

dawno temu

Domowe sposoby na łuszczycę

... kwasy omega - 3 i witaminę D - np. tłuste ryby (makrela, łosoś, tuńczyk), psoraleny (pietruszka, sałata, owoce cytrusowe), beta karoten (marchew, szpinak), selen (czosnek, ziarna zbóż, czerwone ...

dawno temu

Dyniobranie w kuchni

... , gdy wolisz zupę na ostro, posłuż się curry, ostrą papryką i imbirem. Na koniec dodaj łyżkę śmietany. Krem z dyni serwuj z grzankami lub razowym pieczywem. *Źródło zdjęcia: materiały prasowe ...

dawno temu

Coś po grecku – dietetyczne tzatziki

... grzanek. Może być także ciekawym urozmaiceniem „dip party”. Ja ostatnio stosuję go jako sos do tortilli i powiem Wam, że sprawdza się lepiej niż tradycyjne sosy zalecane do tego rodzaju potrawy ...

dawno temu

Samotna na diecie

... bez cukru, z mlekiem odtłuszczonym; 10.00 – mały banan lub jabłko; 13.00 – 100 g fileta z łososia upieczonego w folii, 3 liście sałaty lodowej lub mała filiżanka zielonego groszku, 50 g ryżu (pół woreczka ... wytrzyma paczka lub bochenek chleba, ...

dawno temu

Fast food - jeść czy nie jeść?

... wprowadza do swojej oferty sałatki i owoce. Jednak większość tych sałatek ma znacznie mniej błonnika i witamin niż te przygotowane w domu. Dlaczego? Sałata jest rozdrabniana na jakiś czas przed podaniem ... . Hamburgery mają w środku plasterek ...

dawno temu

Bomby witaminowe

... , lucerny, rzodkiewki, kukurydzy, sałaty, pszenicy, roślin strączkowych, sezamu, sałaty. Kanapka lub sałatka z kiełkami skutecznie zastąpi łykanie suplementów diety w tabletkach. Będzie taniej i zdrowiej ...

dawno temu

Morskie skarby na twoim talerzu

... zup, sosów, gulaszu, bigosu, pasztetu, gotowanych, duszonych warzyw, ryżu, kasz czy deserów. Można je spożywać również na kanapki zamiast sałaty. Do najczęściej jedzonych oraz najbardziej wartościowych ... uwagę zasługuje zawartość w glonach ...

dawno temu

Prawdy i mity o ciąży

... . tygodnia ciąży, dlatego szczególnie powinien być przyjmowany przed zajściem w ciążę. Naturalnym źródłem kwasu są nie tylko warzywa liściaste takie jak szpinak, brokuły, kapusta czy sałata ...

dawno temu

Jadłospis uspokajający i rozweselający

... Pozytywne śniadanie: Na śniadanie wybierz sałatkę z liśćmi szpinaku lub sałaty masłowej. Zielona papryką i jarmuż są równie wskazane. Zielone warzywa wpływają pozytywnie na mózg i poprawiają humor ...

dawno temu

Jak zrobić dżem bekonowy?

... nie przypalił. Po usmażeniu, wkładamy dżem do słoików i pasteryzujemy. Voila – dżem gotowy Podobno, najlepiej smakuje z pomidorami, jako pasta na grzanki lub dodatek do hamburgerów. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pięć ważnych składników odżywczych w diecie każdego mężczyzny

... naturalnych antyoksydantów, takich jak witaminy A, C i E. Witamina A znajduje się zarówno w warzywach (marchew, jarmuż, szpinak), jak i podrobach, maśle i jajach. Źródłem witaminy C są głównie owoce i warzywa ...

dawno temu

Dieta wysokokaloryczna

... , można pod koniec smażenia podlać winem), Frytki (porcja 200g), Sałata skropiona oliwą. Podwieczorek Dwie bułki pełnoziarniste z masłem, wędliną drobiową, szczypiorkiem i majonezem Kolacja Kluski kładzione ... kremówki) z grzankami, Spaghetti z ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... się także potrawę tą wzbogaconą nutką oregano, bazylii, czy imbiru.   Danie to można podawać z serem feta, rybami, mięsem, jajkiem w koszulce lub grzankami z parmezanem. Wszystko zależy od naszej ...

dawno temu

Przewlekłe zmęczenie

... . Może składać się z grzanki zpełnoziarnistego chleba z plasterkiem sera, owocu oraz płatkówzawierających błonnik i mleka. Ze względu na dłuższy czas trawieniatakiego posiłku, poziom cukru we krwi ...

dawno temu

Rozgrzewająca zupa dla miłośniczek piwa!

... , nie dociskając jej do końca. Włącz na ok. 2 minuty, a następnie przelej purée do garnka. Postępuj tak z kolejnymi partiami zupy, dopóki nie przetworzysz całości. Ustaw na ogniu garnek, w którym umieściłaś kremowe purée i podgrzej danie. ...

dawno temu

Czerwona fasolka

... , do wymienionych składników należy dodać makaron muszelki lub rurki, a także poszatkowaną drobno sałatę lodową, kukurydzę i oliwę z oliwek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Chili con carne Ten rodzaj ...

dawno temu

Sałatka z krewetkami

... lub wstążki. Wybór kluseczek zależy tylko od nas. Krewetki należy ugotować i dodać do nich posiekaną cebulkę, sałatę lodową, paprykę czerwoną, a na koniec skropić sałatkę sosem vinaigrette ...

dawno temu

Przy mężczyznach jemy mniej

... domniemanych oczekiwań i wyobrażeń płci przeciwnej! A czy naprawdę zaimponujemy mężczyźnie ascetycznie skubiąc liść sałaty i tłumacząc się kaloriami i dietą? Oczywiście, chcemy zamanifestować ...

dawno temu

Kolorowa sałatka - jak konfetti

... , soli i pieprzu. 4. Kolorowa sałatkajest już prawie gotowa. Zalej teraz warzywa sosem i odczekaj kwadrans. 5. Ta pyszna sałatka musi zostać odpowiednio podana. Na półmisku ułóż liście sałaty ...

dawno temu

Efektowny pstrąg w zielonym majonezie

... sałatę na talerzu, na niej ułożyć rybę i udekorować ją majonezem. Jeśli chcesz, by danie wigilijne wyglądało bardziej świątecznie do dekoracji możesz użyć marynowanych grzybów lub plasterków pomarańczy. Smacznego!   ...

dawno temu

3 proste przepisy na domowy sos do sałatek

... Domowy sos winegret 53719 Ten francuski sos sałatkowy ma charakterystyczny, lekko ostrawy smak. Stanowi on doskonały dodatek do zielonej sałaty z pomidorami. Do wykonania tego sosu będą ci ...

dawno temu

Marzysz o zgrabnej sylwetce? Zresetuj swoje ciało na wiosnę!

... z nich, tzw. „biały tydzień” to czas spożywania produktów opartych na proteinach (jajka, kurczak, ryby), natomiast drugi i trzeci („tygodnie zielone”) oparty jest na jedzeniu owoców i warzyw (sałata ...

+ Pokaż więcej