Kanapka z wołowiną nie tylko jako fast food!

... dipu jogurtowego, 4 duże (około 7 cm szerokości) kromki chleba, 2 dojrzałe pomidory (pokrojone w grube plasterki), 2 duże plastry przyprawionej wołowiny, ½ szklanki rukoli (umytej i grubo ... posiekanej). Jeśli nie masz akurat pod ręką dipu ...

dawno temu

Pomysłowe i niebanalne dania z TRUSKAWEK

... Blogerka kulinarna Daria Ładocha przedstawiła pomysły na niebanalne dania z truskawkami. Przygotowała zapiekane z migdałami, sałatkę z łososiem, hiszpański chłodnik  oraz placki jogurtowe ...

dawno temu

Paprykarz rybny

... lepszego od upieczonego przez babcię ciasta drożdżowego albo będącego specjalnością mamy kotleta jajecznego. Obok tych niezwykłych potraw wskazać trzeba również produkty, które cieszyły się wówczas dużą ...

dawno temu

Desery z bananami

dawno temu

Przepis na bezy

dawno temu

Jak pokonać łupież?

... go do zwykłego szamponu, którego używamy na co dzień. 7 kropli olejku rozpuszczamy w łyżce oliwy z oliwek i nacieramy tym skórę głowy. Następnego dnia rano myjemy dokładnie włosy. Jogurtowa kuracja Jogurt ... z żywymi kulturami bakterii wcale ...

dawno temu

Kij od kaszanki

... się ogolić, wyglądasz jak zarośnięty dzik. Idź się ostrzyc, zarosłeś jak rabarbar albo wyglądasz, jakby piorun strzelił w rabarbar. Nie wiem, jak często pioruny trafiają w rabarbar, nawet jeśli, to chyba ... rabarbar ulega zwęgleniu, a nie ...

dawno temu

Zaparcia

... płesznik (1-2 łyżki przed snem),mieszanka przygotowana w równych częściach z kwiatów tarniny, kory kruszyny, korzenia rabarbaru lekarskiego (zalać szklanką wrzącej wody, odstawić na 10 minut ... , odcedzić, rozdzielić na dwie porcje, pić dwa ...

dawno temu

Polskie przyprawy, o których już nie pamiętamy lub niesłusznie zapominamy

... się dziwić, bo dodatek ten niesłusznie odszedł w zapomnienie kilkadziesiąt lat temu. Niegdyś dodawany był do udekorowania tortów, ciast i deserów. Wykorzystywano go także do wzbogacenia nalewek, gulaszy ... i jednogarnkowych potrawek. Stanowił ...

dawno temu

Diety dla grup krwi

... , żółtej, jalapeno, pomidorów, ziemniaków: białych, czerwonych, słodkich, bananów, mandarynek, mango, melona, orzechów kokosowych, pomarańczy, rabarbaru, soku z papai, soku pomarańczowego, soku pomidorowego ... , kociomiętki, rabarbaru, ...

dawno temu

Cztery pyszne dania z produktami Alpro Soya

... i jogurtowym sosem to świetne danie dla fanów Bollywoodu. http://www.youtube.com/watch?v=eDT2W92QbSk Jeśli przygotowujesz dwudaniowy obiad, spróbuj przygotować naszą wersję zupy kremu z porów.Zupa ...

dawno temu

Dipy - przepisy na każdą okazję

... majonezu light i pół szklanki posiekanej czerwonej papryki. Następnie dodaj mały ząbek czosnku i łyżeczkę czerwonego wina. Przed podaniem schłodź w lodówce. Dip jogurtowy z curryDokładnie wymieszaj pół szklanki jogurtu greckiego, pół szklanki ...

dawno temu

Efekt Blur według CASHMERE!

... . Mimo że to produkt 2w1, jego konsystencja nie jest ciężka, wręcz przeciwnie – lekka, jogurtowa, jakby puszysta. Polecam nie tylko dla wiecznie zabieganych. Informacja prasowa ...

dawno temu

Całkiem niecodzienna jajecznica

... ochotę spróbować? Zatem oto kilka propozycji. Miłośnicy zdrowej żywności powinni wypróbować jajecznicy z rabarbarem – Every Cake You Bake Rybnego aromatu jajkom nada wędzony łosoś, więc warto ...

dawno temu

Pieczone ziemniaki z rozmarynem

... 34917  34918 Piecz ok. 45 min. W tym czasie nie mieszaj ziemniaków, żeby nie zniszczyć chrupiącej warstwy. Podawaj posypane kolendrą jako dodatek do kurczaka ze śliwką owijanego boczkiem lub jako samodzielną przekąskę, np. z jogurtowym sosem ...

dawno temu

Ekspresy do kawy i ich rodzaje

... Kawa to napój bardzo popularny w naszym kraju. Bardzo chętnie pijemy świeżo parzoną kawę przed rozpoczęciem dnia pełnego pracy, do ciast czy deserów, w gronie znajomych lub w ciągu dnia, gdy brakuje ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

... tartych to głównie placki ziemniaczane bądź babka ziemniaczana. Oprócz tego ziemniaki nierzadko pełnią rolę różnego rodzaju dodatków. Mowa tu przede wszystkim o farszu do pierogów ruskich albo cieście ... o temperaturze 200°C na około 1 godzinę. ...

+ Pokaż więcej