MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak przyrządzić dobrą cielęcinę? Gdzie kupić i jak wybrać cielęcinę na obiad, żeby była smaczna?

... zyskuje większą delikatność i niemal rozpływa się w ustach; • schab – część combra cielęcego. Delikatniejszy i chudszy niż schab wieprzowy. Nadaje się na kotlety, na grilla i do duszenia; • mostek ... ) przy niskiej zawartości tłuszczu. Dla ...

dawno temu

Jak zwalczyć nadciśnienie?

... mięsa i przetworzonej żywności. Warto też ograniczyć solenie pokarmów oraz kupowanie produktów o niskiej zawartości soli. Należy uważać na ukrytą sól w chipsach, wędlinach, konserwach i hamburgerach ...

dawno temu

Ślubne obraczki. Jakie wybrać?

... być nawet ze złota. Nie chcę zdejmować jej nawet do mycia rąk. Narzeczony pęka ze śmiechu, łaskocze mnie i mówi, że jestem "stara konserwa" (mam 36 lat, on 34, wielka mi różnica! No dobra, to akurat wiem, że żart ...

dawno temu

Swoje mleczko odsprzedam

... czy konserw itp.; jak już zjem cos paczkowanego, najpierw czytam ulotki). Ponadto biorę witaminy z kwasami omego DHA. O zaletach karmienia piersią powiedziano już wiele. Z najnowszych badań nad ludzkim ...

dawno temu

Stop białej słodyczy!

... o wszechobecności tego najskuteczniejszego polepszacza smaku w produktach przetworzonych: sosach, konserwach, zupkach, wędlinach. Dlaczego jest niebezpieczny? Biały cukier rafinowany nie zawiera żadnych ...

dawno temu

Pokonaj cellulit

... zatrzymywanie wody w organizmie, najlepiej wykluczyć produkty wysokosodowe z diety (zupki typu instant, chipsy, frytki, bardzo słone wędliny, paluszki, konserwy, mieszanki przyprawowe, wody wysokosodowe ...

dawno temu

Karkówka pieczona w marynacie z musztardy Kamis Specialite

... : ok. 1,5 kg mięsa (karkówka wieprzowa bez kości), musztarda z wędzoną papryką Kamis Specialite, kilka liści laurowych, 4 ząbki czosnku, sól morska (najlepiej świeżo zmielona) Kamis Specialite ...

dawno temu

Surówka do ryby

... Ryba na obiad 35613 Zastanawiałaś się kiedyś, dlaczego tak rzadko jemy ryby? Jednym z powodów jest oczywiście cena tych produktów spożywczych, nieraz przewyższająca cenę mięsa wieprzowego ...

dawno temu

Makaronowo w kuchni

... w postaci wieprzowych kuleczek mielonych, tak jak jest to pokazane na zdjęciu.   Nudle– często spotyka się te sojowe, które nie wymagają gotowania i są gotowe do spożycia po zalaniu ich gorącą wodą ...

dawno temu

Wakacje - pakowanie i targanie

... , nie jedzą, tylko wypatrują takich dwóch zdolnych robotników jak my. Zabrałem ze sobą jakąś gigantyczną ilość rzeczy, samych skarpetek kilkanaście par oraz miliony zupek chińskich oraz konserw ... . Tam bowiem jest bardzo drogo. W swej ...

dawno temu

Pizza czy mysz w miodzie? Nieznane przysmaki kuchni włoskiej

... . wymiona i macice wieprzowe, albo grzebienie kogucie. Starano się wykorzystać jak najwięcej jadalnych części zwierząt, żeby jak najmniej uległo zmarnowaniu i nic nie było wyrzucane – mówi Michał Kubicz ...

dawno temu

Parówki to czubek góry lodowej. Na czym jeszcze oszukują producenci?

... . Tymczasem producenci dodają do niej żelatynę wieprzową, mączkę chleba świętojańskiego, pektynę i gumę guar - wszystko jako zagęstniki. W składzie wymieniany bywa także kwas cytrynowy, by uzyskać kwaśny smak ...

dawno temu

Odżywki na masę mięśniową

... ta jest syntetyzowana przez wątrobę i nerki, a jej nadmiar może doprowadzić do ich uszkodzenia. Bezpieczniejszym rozwiązaniem jest spożywanie produktów zawierających kreatynę: mięso wołowe, wieprzowe ...

dawno temu

Dieta na zimową porę. Jaka?

... w witaminy i minerały, gdyż one chronią organizm przed bakteriami i wirusami. Musi obfitować w białko i węglowodany złożone. Białko powinno pochodzić z chudego mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, ryb ...

dawno temu

Polędwiczki z jabłkiem w sosie szałwiowym

... Składniki: 2 łyżki mąki pszennej, 1 polędwiczka wieprzowa, 1 łyżka oleju, 1 czerwona cebula, 100 g pieczarek, 1 jabłko, 150 ml soku jabłkowego lub wytrawnego białego wina, 200 ml ...

dawno temu

Po myśliwsku, czyli przepis na pasztet z zająca

... ją w kostkę. To samo zrobimy z mięsem wieprzowym. Tak przyrządzone, dusimy z cebulką, a potem dodajemy do mięsa zajęczego, mieszamy z namoczoną wcześniej bułką kajzerką i dwukrotnie mielimy ...

dawno temu

Dynia jest kulinarnym symbolem jesieni, a do tego źródłem zdrowia! Jak najsmaczniej ją przyrządzić?

... garnku, rozgrzeje cię i nasyci w chłodny, jesienny dzień. Poznaj sprawdzony przepis na gulasz wieprzowy z dynią. A ty w jakiej postaci najbardziej lubisz dynię? ...

dawno temu

Witamina B2

... słonecznymi. Wymienia się, że najwięcej witaminy B2 w mg na 100 g produktu można znaleźć w drożdżach (11,9) i wątróbce wieprzowej (2,98). Produkty z wartościami nieosiągającymi 1 mg to np. migdały, mleko ...

dawno temu

Łosoś w sosie koperkowym

... kopru do roladek wieprzowych, pieczonego kurczaka albo gołąbków, by zachwycić smakiem, kolorem i zapachem. Ciekawym pomysłem jest również ryba w sosie koperkowym. Świetnie sprawdzają się tutaj różne ...

dawno temu

Pulpety w sosie koperkowym

... . Co więcej, nawet decydując się na zrobienie klopsików mięsnych, mamy dość duże pole do popisu. Obok pulpetów drobiowych w sosie koperkowymz powodzeniem przygotujemy także wieprzowe albo wołowe. Samo ...

dawno temu

Sos do mięsa

... , lecz również w sposobie przygotowania i strukturze od mięsa wieprzowego. Z tego też względu niektóre sosy pasują znacznie bardziej do wołowiny niż drobiu. I tak delikatne mięso z kurczaka bardzo dobrze komponuje ...

dawno temu

Ryby w diecie

... rozpuszczalnych w tłuszczach. Dlaczego ryby są bezpieczniejsze dla dzieci niż mięso wieprzowe lub wołowina? W wieprzowinie i w wołowinie ilość tłuszczu jest podobna do ilości tłuszczu znajdującej się w mięsie ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... z pieczarkami, szybko przypomnimy sobie o istnieniu zupy pieczarkowej, domowej pizzy z pieczarkami albo pysznych zrazów wieprzowych z pieczarkami. Dość wspomnieć także różnego rodzaju sosy ...

dawno temu

Jak zrobić śmietanę?

... , nie powinnaś się wahać, ponieważ dostępne w sklepach produkty wytwarza się, często dodając do nich substancje ulepszające takie jak żelatyna wieprzowa, kwasek cytrynowy albo karagen. Domowa produkcja ...

+ Pokaż więcej