Dieta grupy krwi AB

... ? Osoby ze wskazaną grupą powinny sięgać po baraninę, jagnięcinę, mięso indycze, jednak powinny unikać kurczaka, dziczyzny, wieprzowiny i wołowiny. Zaleca się również zastępowanie oleju słonecznikowego ...

dawno temu

Udane grill party? To możliwe!

... , dlatego trafny wybór grillowego menu to taki, który pozwoli choć na chwilę odejść od rusztu. Propozycją mogą być kiełbaski (z kurczaka, wieprzowe i sojowe), burgery (warzywne, indycze i wołowe ...

dawno temu

W czasie okresu nie powinnaś pływać ani uprawiać seksu? Poznaj najdziwniejsze przesądy na temat miesiączki!

... unikać niektórych potraw 54408 Podczas okresu możesz jeść to samo, co w pozostałe dni. Oczywiście lepiej odżywiać się zdrowo, niż faszerować fast foodami. W czasie miesiączki jesteś podatna ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... łyżeczka startego imbiru; 50 g zmielonej na drobno piersi z kurczaka; 200 g zmielonego drobno mięsa (pół na pół mielonej wołowiny, np. łopatki wieprzowej i udźca); 2 łyżki sosu rybnego; 3 łyżki sosu ...

dawno temu

Zdrowa żywność ekologiczna. Jak ją odróżnić?

... , którzy nie chcą faszerować kilkumiesięcznego dziecka sterydami, tak łatwo przepisywanymi przez lekarzy. Warto czasem sięgnąć po takie naturalne metody leczenia. 29343 Zwolennicy żywności ekologicznej są skłonni ...

dawno temu

Rzeżucha: właściwości

... . Ponadto zawiera sole mineralne - magnez, żelazo, chrom i jod. Aż żal nie skorzystać z takiego bogactwa witamin. Zamiast faszerować się sztucznymi preparatami witaminowymi wzbogać jego dietę ...

dawno temu

Odżywki na masę mięśniową

... oraz ryby niż faszerowanie się sztucznymi odżywkami, które łatwo przedawkować. HMB - czyli b-hydroksy-b-metylomaślan, który hamuje rozpad białek ustrojowych, co jest częste w przypadku sportów siłowych ...

dawno temu

Neptek kulinarny

... się dzień, wśród nich prośba o przygotowania faszerowanego ptaka ze spiżarni. Słowo „ptak” budzi we mnie ciekawość. Biegnę więc do spiżarni i zastygam w drzwiach jak słup soli. Na półce leży indyk ... . Wielki Amerykański Indyk! Pomijając fakt, ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak przyrządzić dobrą cielęcinę? Gdzie kupić i jak wybrać cielęcinę na obiad, żeby była smaczna?

... – jest bardziej otłuszczony niż inne części cielęciny, dzięki czemu mniej wysycha podczas pieczenia w piekarniku. Doskonale nadaje się na pieczeń czy roladę; • cielęcinę zadnią (tylny udziec ... ze względu na wiek zwierząt, które idą do uboju ...

dawno temu

Kuchnia z końca Europy

... , najchętniej mięso indycze, kaczkę lub kurczaka, a także pikantne kiełbasy i kruche szynki. Naturalnie wszystkie danie wymagają koniecznie obecności dodatków w postaci warzyw! Portugalia w filiżance Podobnie ...

dawno temu

Kotlety z cukinii

... z cukinii i mięsa mielonego albo cukinia faszerowana zapiekana z serem. Cukinia także świetnie komponuje się z makaronami, o czym możemy się przekonać, dodając jej plasterki do spaghetti. Bardzo ...

dawno temu

Dlaczego tyjemy w pracy?

... i posilasz się przy biurku? Pamiętaj, że nawet najzdrowsza restauracja w dzielnicy może faszerować dania składnikami, które są szkodliwe dla twojej figury. Ukryte kalorie czają się w dodawanych ...

dawno temu

Makaron cannelloni - przepisy

... ich we wrzątku na 3 minuty. Tym sposobem makaron stanie się bardziej miękki i łatwiej będzie nam faszerować rurki nadzieniem. Piekarnik powinien być rozgrzany do około 180 stopni, a optymalny czas ...

dawno temu

Jak nie zasnąć za kierownicą?

... się kleić, a faszerowanie się kolejną porcją kofeiny nie przynosi oczekiwanych rezultatów. oczątkowo reagujesz na hałas wydobywający się spod kół najeżdżających na pas ruchu z wypustkami. Po przejechaniu ...

dawno temu

Pyszny obiad dla twojego dziecka

... ogniu do miękkości. Ugotowane warzywa zmiksuj, a następnie połącz z bulionem. Na koniec dodaj oliwę. Pulpety drobiowe przybrane koperkiemSkładniki: 3 łyżki mielonego mięsa, np. indyczego, jajko ...

dawno temu

Cannelloni ze szpinakiem

... makaronów jak nitki do zupy i muszelki do faszerowania i zapiekania. W inny sposób natomiast wykorzystać można rurki, tworząc cannelloni ze szpinakiem i serem. Ten niepozorny, prosty kształt daje nam bardzo ...

dawno temu

Świąteczny obiad dla wegetarian

... . Gdy tylko zmiękną, dodajemy posiekane natkę kolendry i pietruszki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i chili i smażymy na złotobrązowy kolor. Następnie naleśniki faszerujemy i układamy w blasze wyłożonej papierem ...

dawno temu

Jak menopauza wpływa na wygląd

... granica zgięcia między twarzą a szyją i u wielu osób wówczas pojawia się tzw. „indycza szyja”. Dodatkowo w tym czasie na skutek zmian hormonalnych i spowolnienia metabolizmu wiele kobiet tyje. Tkanki ...

dawno temu

Śledzie po żydowsku

... znanych potraw koszernychzaliczyć natomiast trzeba: strudel, macę, chałkę, barszcz czerwony albo faszerowane papryki. Jednym z najczęściej przyrządzanych w Polsce dań są śledzie po żydowsku. Okazuje ...

dawno temu

Masaż głowy

... się z łóżka. Jeżeli przyczyną bólu głowy jest niskie ciśnienie, wówczas pomocne będzie wypicie filiżanki kawy. Na ból głowy można wziąć tabletkę przeciwbólową. Niektóre osoby nie chcą jednak faszerować ...

dawno temu

Żółto na talerzu, czyli dania z curry

... , tzw. kapelusz. Następnie wydrążamy w nich miejsce na przyprawy. Jabłka faszerujemy, zakładamy im kapelusze, owijamy folią aluminiową i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. ...

dawno temu

Skutki bezsenności

... . Jakość snuJeśli niechętnie korzystasz z usług lekarza i nie lubisz faszerować się tabletkami na sen, zadbaj o jakość snu. Higiena snu obejmuje określony rytm dnia i nocy – najlepiej jest kłaść ...

dawno temu

Potrawy z kawiorem

... do dań głównych lub obiadowy starter. Aby przygotować faszerowane jajka można np. wydrążyć z nich żółtka, połączyć z tuńczykiem, majonezem oraz koperkiem, przełożyć masę do białka, a następnie na czubek ...

dawno temu

Na anemię chorują otyli

... się w nich żelazo przyswajane przez organizm w 30 proc. Dlatego warto sięgać po podroby - szczególnie wątrobę wieprzową i czarny salceson, mięso wołowe, mięso indycze i kurze. Potrawy mięsne należy ...

+ Pokaż więcej