Napój jak duży hamburger

...   Brytyjscy naukowcy są w trakcie opracowywania napoju, który ma sycić tak samo, jak duży, kaloryczny posiłek. Naukowcy zmodyfikowali popularnie stosowany zagęszczacz spożywczy, używany przy produkcji sosów do sałatek czy lodów, i chcą go ...

dawno temu

Jak zrobić pite?

... Ten okrągły pszenny placek popularny w krajach Bliskiego Wschodu jest często spotykany także w naszych sklepach. Zazwyczaj podaje się go z pikantnym sosem, ale różnorodność zastosowań w kuchni ... Ten okrągły pszenny placekpopularny w krajach ...

dawno temu

Wiosenne sałatki idealne na Wielkanoc

... Składniki: 5 jajek na twardo, 1/2 cebuli, 250 g wędzonego łososia bez ości, 2 ugotowane ziemniaki, 2 małe ugotowane marchewki, majonez, sól i pieprz do smaku. Do dekoracji: wstążki marchewki ... (najlepiej zrobić je za pomocą obieraczki ...

dawno temu

Mięso wyrolowane!

... w postaci warzyw, owoców, ziół, a nawet konfitur lub - jakby tego było mało – przyrządzić do nich pyszny sos. Jaka jest Wasza ulubiona mięsna roladka? A może wciąż szukacie przepisu, który spełniłby Wasze kulinarne oczekiwania? ... w postaci ...

dawno temu

Właściwości kopru włoskiego

... i aromatycznych dodatków do sosów, zup czy sałatek jest ogromny. Dziś zajmiemy się jednak właściwościami kopru włoskiego. ... i aromatycznych dodatków do sosów, zup czy sałatek jest ogromny. Dziś zajmiemy się jednak właściwościami kopru ...

dawno temu

Letnie Wrapy

... i na finger party. Na lato i na zimę. Krótko mówiąc – smaczne, zdrowe i uniwersalne. Czyli to, co tygryski lubią najbardziej.  1 tortilla pszenna,100g wędzonego łososia,100g sera białego,4 pomidorki ... utartym z koperkiem i cebulą. Na tak ...

dawno temu

Jak zrobić śmietanę?

... Trudno wyobrazić sobie słodkie torty, rozgrzewające zupy, pyszne sosy lub orzeźwiające lody bez dodatku choćby odrobiny śmietany. I choć produkt ten nie koniecznie służy naszej figurze, to czasami ... . Rodzaje śmietanyZ zasady wyróżnia się dwa ...

dawno temu

Ser mascarpone - kilka fajnych przepisów

... , mieszając do czasu, aż wszystko sie rozpuści. Dobrze dopraw. Osusz makaron i brokuły na sitku, po czym wrzuć do garnka z sosem i wymieszaj lub polej makaron sosem po wierzchu. Makaron z łososiem ... i mascarpone Składniki: 500 g ugotowanego ...

dawno temu

„Piksele”, Jacek Lusiński

... I znów rodzima produkcja na naszych ekranach. To mozaikowa historia ze zbiorowym bohaterem podlana metafizycznym sosem i skąpana w katolickiej moralności. Tonacja od poważnej stopniowo przechyla się w stronę komediowej, slapstickowej, by pod ...

dawno temu

Szybkie przystawki

... owoców układamy na talerzu, przybieramy czarnymi oliwkami i polewamy sosem – proste, a jakże efektowne! Przystawka z szynką parmeńską lub wędzoną makreląOpcjonalnie do klasycznego połączenia szynki ... , soczysty grejpfrut podkreśla smak ...

dawno temu

Słodko i kwaśno

... Matka i córka – skomplikowana relacja stara jak świat. Toksyczność matki, niewdzięczność córki, miłość oraz nienawiść, czułość i złośliwość. Wszystko to miesza się, tworząc słodko-kwaśny sos ... namieszania, nawet na odległość. Nieważne, co ...

dawno temu

Pieczona karkówka po żydowsku

... . Z pieczarek zrób ćwiartki, z cebuli piórka, a z ogórków kostkę. Podduś przez chwilę pieczarki i cebulę, a potem, razem z ogórkami, włóż na karkówkę. Krok 3 Sos do karkówki – z jego przygotowaniem ...

dawno temu

Klopsiki z kapustą - przepis na pyszny obiad

... lepiej. Orzeszki nerkowca, pieczony czosnek, sos chili... zapowiada się coraz lepiej, prawda? Sama spróbuj. ... lepiej. Orzeszki nerkowca, pieczony czosnek, sos chili... zapowiada się coraz lepiej, prawda? Sama spróbuj. Przygotuj: 30 dag mięsa ...

dawno temu

Uwielbiasz jeść ser? Poznaj wady i zalety tego produktu

... Sery żółte, twarogi, serki homogenizowane – asortyment serów jest bardzo szeroki. Jest to produkt bardzo popularny i uniwersalny w naszej kuchni. Możemy używać na kanapki, do sałatek, do zapiekania itp. Wykorzystujemy sery do dań słonych i ...

dawno temu

Kotlety z cukinii

... Niektóre produkty spożywcze są tak często przez nas stosowane, że ich przeznaczenie jest oczywiste. I tak chociażby nie dziwi nikogo przygotowywanie kanapek z chleba albo też dodawanie śmietany do mizerii, jednak część produktów możemy ...

dawno temu

Piersi z kurczaka na obiad – trochę nietypowo

... na co najmniej pól godziny. Po tym czasie kurczaka dusimy na niewielkim ogniu, aż zmięknie (ok. 15 minut). Podajemy z ryżem lub kuskusem. Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym 50dag filetów z kurczaka,2 łyżki ... potrzeby podlewać sokiem ...

dawno temu

Cała prawda o oleju z orzecha włoskiego

... Chociaż orzechy włoskie są bardziej kaloryczne niż pączki i zawierają znaczną ilość tłuszczu, są one dużo zdrowsze dla naszego organizmu. Stworzony z nich olej wspaniale pasuje do sałatek, sosów ...

dawno temu

Chrupiące Snacki idealne na imprezę

... i doprawisz wedle własnego smaku. Chrupki możesz jeść tak, jak lubisz – z solą, sosem indyjskim lub musem owocowym. Sprawdź, jak przygotować smakowite prażynki! ... i doprawisz wedle własnego smaku. Chrupki możesz jeść tak, jak lubisz – z solą, ...

dawno temu

Kuleczki z mięsa mielonego

... z wybranym sosem. Do tego taki posiłek jest lekkostrawny i na długo zapobiega burczeniu w żołądku. Jak zrobić kulki mięsne? ... z wybranym sosem. Do tego taki posiłek jest lekkostrawny i na długo zapobiega burczeniu w żołądku. Jak zrobić kulki ...

dawno temu

Jak zrobić lazanię?

... pomidorów3 łyżki koncentratu pomidorowego10 dag żółtego serabazylięoreganosól, pieprzA do sosu: 5 łyżek mąkiłyżkę masła¾ szklanki mlekagałkę muszkatołowąKrok 1 Lazania to naprawdę nic skomplikowanego ... dodaj oregano, bazylię, sól, pieprz i ...

dawno temu

Czas na cebulkę

... naturalnej. Cebula to dobroczyńca dla włosów i paznokci, karmi je i wzmacnia. Chroni skórę przed starzeniem się. Jest lekiem na wiele dolegliwości. Warto przygotować z niej sok, nalewkę i sos. ... , zakręć i przechowuj w temperaturze pokojowej. ...

dawno temu

Karkówka pieczona w marynacie z musztardy Kamis Specialite

... nie jest ani trudne, ani pracochłonne. Pieczona karkówka smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło - polana sosem, z dodatkiem ziemniaków i warzyw, jak i na zimno - w postaci cienkich plasterków, na kanapkach ... : ok. 1,5 kg mięsa (karkówka ...

+ Pokaż więcej