Czas na cebulkę

... naturalnej. Cebula to dobroczyńca dla włosów i paznokci, karmi je i wzmacnia. Chroni skórę przed starzeniem się. Jest lekiem na wiele dolegliwości. Warto przygotować z niej sok, nalewkę i sos. ... , zakręć i przechowuj w temperaturze pokojowej. ...

dawno temu

Fisher-Price® przyznaje trofea #dumnamama

... Każda mama śledzi rozwój swojego malucha, z niecierpliwością czekając na jego pierwsze osiągnięcia. Pierwszy rok życia dziecka to błyskawiczny rozwój niemowlaka, nabywanie nowych umiejętności ...

dawno temu

Kaczka z warzywami

... stron na rozgrzanej oliwie. 3. Kiedy mięso będzie usmażone, włóż je do nagrzanego piekarnika, by było ciepłe. 4. Pora na sos do kaczki. Do wytopionego tłuszczu dodaj posiekaną cebulę, miód, przyprawy ... , 2-3 łyżki octu i śmietanę. Zamieszaj ...

dawno temu

The Stirr – on ci namiesza w kuchni!

... Urządzenie pokazane na zdjęciu powyżej jest gadżetem kuchennym. Jego zalety z pewnością docenią wszystkie gospodynie domowe. Nudne i żmudne mieszanie zup oraz sosów nie musi być już tak męczące ...

dawno temu

Zapiekanka z mięsa mielonego - jak ją przygotować?

... A może zaczniesz tydzień od dania mięsnego? Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego brzmi może niezbyt wyszukanie, ale za to smakuje znakomicie. Można ją podać z sosem pieczarkowym, choć niektórzy, zwłaszcza dzieci, polewają ją często ...

dawno temu

Jak jeść ostrygi?

... koniec ostrygi i poruszając ruchem wahadłowym. Po otwarciu warto ostrygi doprawić odrobiną soli, pieprzu oraz soku z cytryny. Dodatkowych walorów smakowych nabierają także, gdy doda się do nich sosu ...

dawno temu

Jak zrobić cannelloni?

...   Pyszne mięciutkie naleśniki chyba lubi każdy. Podobnie jest z makaronem z dodatkiem wybranych składników i aromatycznym sosem. A jakby tak połączyć oba te dania i stworzyć jedno? To kulinarne ... Pyszne mięciutkie naleśniki chyba lubi każdy. ...

dawno temu

Myślisz, że o frytkach wiesz już wszystko? Zobacz, jak przygotować niepowtarzalne domowe danie z ziemniaków!

... , w Anglii spożywa się je z octem, a w Holandii – z majonezem. Wiele osób preferuje frytki na ostro, z pikantnym sosem na bazie papryczek piri piri – tłumaczy Urszula Giza z firmy Tarsmak. Popularne ... są także gotowe sosy do frytek i ...

dawno temu

Amarantus - sięgnij po zdrowie

... w każdym sklepie ze zdrową żywnością, choć nie jest tani, to warto czasami dodać go do zupy, sosu czy innych potraw. Dlaczego? ... wielu z nas o nim słyszało, to nieliczni tylko mają go w swojej codziennej diecie. Można go kupić w każdym sklepie ...

dawno temu

Jedzenie cebuli

... ta nie należy do przyjemności. Jednak trudno wyobrazić sobie bez niej tak wiele różnych potraw typu: śledź w oleju, kapuśniak z kwaszonej kapusty albo kotlety mielone. I podobnie, jak wiele innych produktów ...

dawno temu

Otręby na odchudzanie

... . Ich uniwersalność polega na tym, że możemy je dodawać nie tylko do jogurtu, ale także stosować jako panierkę do mięs lub dodatek do sosów, zup czy sałatek. Może zatem warto się do nich przekonać? ... . Ich uniwersalność polega na tym, że ...

dawno temu

Rzeżucha - warzywo na zimę

... Zimową porą trudno o świeże i pachnące warzywa. Dlatego zamiast przekopywać sterty warzyw w markecie w poszukiwaniu najładniejszych okazów, posiej rzeżuchę! Będziesz mogła dodać ją do sałatek, położyć na kanapki i wrzucić do sosu. Jakie ...

dawno temu

Jak zrobić gruszki w czekoladzie?

... kilka minut. Możesz je przyrządzić nawet wtedy, gdy wpadną niespodziewani goście. Przygotuj: 1 kg gruszekA na sos czekoladowy: pół kostki margaryny2 łyżki cukru pudru2 łyżki kakaojajkoKrok 1 ... Zacznij przygotowywanie gruszek w czekoladzie ...

dawno temu

Przekąski na sylwestra - półmisek śledziowy

... . Zajmij się najpierwśledziami w majonezie. 2. Utrzyj jajka i cebulę na tarce, a następnie wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku. 3. Masą majonezową posmaruj każdy płat śledzia i udekoruj ...

dawno temu

Przepisy na lasagne

... To makaronowe danie jest jedną ze sztandarowych potraw kuchni włoskiej. Duże, prostokątne płaty przekładane farszem warzywnym lub mięsnym i zalewane pysznym sosem sprawiają, że nie sposób ... , jak przygotować lasagne z mięsa i tą dla ...

dawno temu

Sylwestrowe przystawki

... Święta minęły zaledwie kilka dni temu, a już mało kto z nas pamięta wyśmienitego karpia w sosie śmietanowym albo wspaniale pachnące pierniki. Nasze głowy bowiem zaprzątają przygotowania do innej ... krakersów poprzez posmarowanie ich masłem, ...

dawno temu

Jak zostałam sushinką

... Rulonik sprasowanych glonów, trochę ryżu i kawałek surowej ryby. Do tego zielone, ostre paskudztwo, sos sojowy, imbir i jeszcze pałeczki, którymi nie wiadomo jak to wszystko włożyć do ust ... nazwy ruloników, zaproponowała mi maki z łososiem i ...

dawno temu

Gruszki w czekoladzie - czy jadłaś coś lepszego?

... szklanki wody i dodaj do niej masło, cukier i cukier waniliowy oraz sok z cytryny. 3. Ustaw owoce pionowo w powstałym sosie i gotuj je 5 minut. Powinny być lekko twarde. Wyjmij je i rozłóż na talerzykach ... . 4. A teraz sos czekoladowy, bez ...

dawno temu

Sałatka z makreli wędzonej

... na twardo, a potem obierz i pokrój w ósemki. Z pomidorów zrób podobne kawałki. 5. Poukładaj wszystkie składniki tej pysznej sałatkiz makreli na sałacie i ozdób je oliwkami. 6. Pora na sos ...

dawno temu

Sałatka z tuńczykiem - pyszna i szybka

... . Przygotuj: 15 dag spaghettipuszkę tuńczyka w oleju2 zielone papryki2 pomidorypół pęczka szczypiorkuolej, sólA na sos: 4 łyżki majonezu2 łyżki ketchupułyżkę jogurtu naturalnego1/4 łyżeczki cukrusól ... , pieprz Krok 1 Zacznij od ugotowania ...

dawno temu

Jak upiec wiosenne ciasto z rabarbarem?

... , który zwiastuje nadejście cieplejszej części roku. Można go wykorzystać do stworzenia wielu pysznych deserów, sosów i dań. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przygotować kruche ciasto z rabarbarem. ... , który zwiastuje nadejście cieplejszej ...

dawno temu

Kotlety z kaszy gryczanej - jak zrobić, jak zjeść?

... Kotlety z kaszy gryczanej to świetna propozycja dla wszystkich, którzy mają już dość mielonych. Zdrowe, smaczne i pasują właściwie do wszystkiego. Możesz je zjeść ze swoim ulubionym sosem, gulaszem ... Włóż kotlety z kaszy gryczanej na patelnię ...

dawno temu

Węgierskie specjały

... . Węgrzy nie uznają mięsa bez sosu, a my powinniśmy się od nich uczyć. Szczególnie zimą. Zapraszam więc do wypróbowania poniższych przepisów i zastanowienia się: Co jest lepsze? Kawał mięsa, czy pyszny gulasz? ... nie uznają mięsa bez sosu, a my ...

+ Pokaż więcej