Marokańskie specjały

... z soku cytrynowego, ziół, czosnku i kminku. Couscous: granulowana kasza manna, serwowana zarówno jako dodatek do rosołu, jak i do warzyw, duszonego mięsa, sałatek oraz ziemniaków. Leems: cytryny ... marynowane w wodzie, soli i soku z cytryny. To ...

dawno temu

Najskuteczniejszy sposób na jędrną skórę

... łyżki octu jabłkowego, 1 pęczek pietruszki, 1 łyżeczka soli. Umieść wszystkie składniki i ok. 4 l wody w wolnowarze lub dużym garnku. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu ...

dawno temu

Zgaga

... marynowane w occie, cytrusy). Niewskazane są też gazowane słodzone napoje, dużo lepiej pić niegazowaną wodę, herbatki ziołowe lub soki. Może pomóc pozbycie się nadwagi i spożywanie większej liczby mniej ...

dawno temu

Barwienie pisanek

... barwnikiJeśli chcesz zafarbować skorupkę jajka, zanurz ją w gorącym wywarze z wybranego składnika (lista poniżej). Do wywaru dodaj odrobinę octu, a jajko ugotuj na twardo. Jeśli chcesz zabarwić ...

dawno temu

W święta znów się przejadłaś? Zafunduj sobie naturalny detoks!

... sól morską, ocet jabłkowy lub mąkę z gorczycy. Jedz błonnik 58397 Oprócz błonnika, który występuje m.in. w produktach pełnoziarnistych, warto spożywać także świeże owoce i warzywa. Aby oczyszczenie ...

dawno temu

GMO, czyli żywność zmodyfikowana genetycznie a zdrowie

... roku i dotyczyły kukurydzy, ziemniaków i buraków pastewnych. Oczywiście rośliny te są hodowane na poletkach doświadczalnych w placówkach badawczych. Prowadzi się też badania nad ogórkami o zwiększonej ...

dawno temu

Dieta zimą - co jeść i pić?

... , marchewkę, pietruszkę, seler, buraki) kasze jak i produkty, które dodatkowo będą nas uodparniały np. kiszoną kapustę, kiszone ogórki. Bardzo dobrze zimą sprawdzają się gulasze na chudym mięsie ...

dawno temu

Rola witaminy K

... antybiotykoterapii, a na co dzień spożywaj jogurty, kefiry i maślanki. Witamina K pochodzenia roślinnego znajduje się w warzywach zielonych, takich jak: brokuły, kapusta, sałata, szpinak, rzeżucha, ogórki, cukinia ...

dawno temu

Naturalne spalacze tłuszczu

... warzywo lub owoc. Pamiętaj, aby nie łączyć zielonego ogórka z pomidorem, gdyż zawarte w ogórku substancje niszczą bogate pokłady witaminy C w pomidorze.Błonnik. Jak działa błonnik? Wypełniając ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

10 domowych trików, które ułatwią Ci życie

... w wybielaniu ubrań. Podobne działanie ma również ocet, który wystarczy wetrzeć w zabrudzenie i pozostawić na 10-15 minut, a następnie wyprać w pralce. 2. Ułatwiaj sobie prasowanie Należysz do osób ... i wspomnianego już octu. Pół szklanki sody ...

dawno temu

Indeks glikemiczny

... indeks glikemiczny: 0 – jaja, kawa, herbata, majonez, owoce morza, ryby, sery tłuste, sos sojowy bez dodatku cukru, śmietana kwaśna, tłuszcz roślinny, tłuszcz zwierzęcy, wino wytrawne, wołowina,5 – ocet ... , korniszony, mączka chleba ...

dawno temu

Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... A może by tak pójść odrobinę w stronę owoców? Na zimę idealnie spiszą się skrzydełka z sokiem jabłkowym i sałatką z jabłek – Grażyna gotuje Miód można także przygotować w zestawie z żeberkami – Szaleństwo ...

dawno temu

Jak się gotuje szparagi?

... , świeżo zmielonym pieprzem i sosem vinegrette. Ten rodzaj warzywa sprawdzi się także jako składnik sałatek czy risotto. Świetnie komponują się również w zestawieniu z pomidorem, cebulką, marchewką czy nawet orzechami. ...

dawno temu

Jak gotować krewetki?

... . Można także dodać do wody sok z cytryny czy oregano, aby nabrały lepszego aromatu. Krewetki będą pasować zarówno do wiosennych sałatek, zapiekanek czy jako dodatek do pizzy. Możemy je także wkomponować ...

dawno temu

Szczypiorek: właściwości

... większość cennych właściwości odżywczych. Dlatego dodawaj szczypiorek do gotowych potraw. Posyp nim kanapki dziecka, dodaj do surówek i sałatek. Drobno posiekany wzbogaci smak jajecznicy oraz twarożku ...

dawno temu

Rodzaje ryżu

... . Idealnie nadaje się jako farsz czy dodatek do sałatek. Jego zaletą jest to, że nie skleja się. Jest lekkostrawny. Ryż jaśminowy - często stosowany w kuchni Chińskiej. Ma ładny zapach i wyjątkowy ...

dawno temu

Owoce morza - charakterystka

... – są skorupiakami o bardzo niskiej kaloryczności, bo w 100 g mamy zaledwie ok. 80 kcal. Chętnie wykorzystywane do sałatek lub jako dodatek do pizzy czy zapiekanek. Dobrze komponują się z owocami cytrusowymi ...

dawno temu

Brokuły - wartościowe warzywo dla dzieci

... kilka łyżek mleka. Pomocna jest również gałka muszkatołowa. Co można przyrządzić z brokułów? Same pyszności - zupę brokułową, sałatki, dipy, kanapki, farsz do mięsa etc. Brokuły należy przechowywać w lodówce przez 2-3 dni. ...

dawno temu

Glony w kuchni

... można dodać do sałatek, zup, przystawek czy dań z patelni. Śmiało możecie pokusić się o przyrządzenie domowego sushi z dodatkiem glonów. Jeśli nie możecie się przełamać, żeby włożyć do ust obślizgłą roślinkę, warto rozejrzeć się za sproszkowaną ...

dawno temu

Grzanki ze szpinakiem - kolacja ciepła i zdrowa

... solą, pieprzem, papryką oraz gałką muszkatołową, zapiekaj w 200 stopniach tak długo, aż białko się zetnie. Krok 5 Grzanki ze szpinakiem mogą już wylądować na twoim stole. Podawaj je z sałatką, najlepiej z pomidorów.   ...

dawno temu

Naukowcy odkryli nową korzyść wynikającą z jedzenia szpinaku. Zobacz, jak smacznie włączyć go do diety!

... ze szpinakiem, cannelloni ze szpinakiem, łosoś ze szpinakiem, sałatka ze szpinaku, kurczak ze szpinakiem, zielona zupa ze szpinakiem, lazania ze szpinakiem, tarta ze szpinakiem, jajka faszerowane szpinakiem. Znasz sprawdzone przepisy na dania ze ...

dawno temu

Nie unikaj tłuszczów! Poznaj 4 sygnały świadczące o tym, że twoja dieta jest w nie zbyt uboga

... , a dzięki temu ty dłużej odczuwasz sytość. Od tej pory, do każdej zdrowej sałatki dodaj również łyżkę oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Sucha skóra 56554 Niedostateczna ilość tłuszczu w diecie ...

dawno temu

Jak czyścić i konserwować dywany

... stwardnieje, bez problemu rozkruszy się i po kawałku odejdzie od dywanu;dywan odzyska świeżość, gdy wylejemy na niego wodę z octem i wyczyścimy powierzchnię miękką szczoteczką;w zimie doskonałym sposobem ...

dawno temu

Gąska na staropolskim stole

... wiechciem słomy (czasami wyciągniętym przez kucharza z własnego buta), dodawano łyżkę lub więcej praśnego miodu, następnie gęś polewano mocnym octem i posypywano imbirem i pieprzem. Taką gęś podawano ...

+ Pokaż więcej