Desery, których nie musisz piec!

... margaryny, ¾ szklanki cukru, 2 żółtka, 2 płaskie łyżki mąki pszennej, 2 czubate łyżki budyniu kokosowego, waniliowego lub mąki ziemniaczanej. Przygotowanie: Żółtka utrzeć mikserem z cukrem ... wanilinowym i ½ szklanki cukru. Dodać mąkę, budyń i ...

dawno temu

Biegunka u niemowlaka

... wodę, herbatkę rumiankową, herbatkę koperkową. Pamiętaj, by nie słodzić picia, nieodpowiednia będzie też herbata czarna. Żeby nie spowodować wymiotów, podawaj picie w małych ilościach. Zapisz ilość wypitych płynów i oddanych stolców. Informacje ...

dawno temu

Węgierskie specjały cz. II

... nieco odmienny pogląd na tę kuchnię. Poniżej znajdziecie przepisy na zupę oraz dwa warianty drugiego dania (dla mięsożerców i dla wegetarian).   Zupa z Kalarepy  500g kalarepy,400g kości wołowych,150ml ... i gotujemy jeszcze 10 minut. Przed ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

... z pieczarkami i ziemniakami. Co więcej, duże pole do popisu daje nam również możliwość przygotowania sosów, do których zaliczyć można takie ich rodzaje, jak koperkowy, czosnkowy, paprykowy ...

dawno temu

Jak zrobić suszone pomidory?

... jak: sałata lodowa, ogórki kiszone oraz krewetki. Aby wydobyć z niej większą głębię smaku można również dodać ząbek czosnku. Całość warto urozmaicić sosem majonezowym lub koperkowo-ziołowym i doprawić ...

dawno temu

Babka budyniowa - słodko, szybko, smacznie

... na świetny przepis. Nie sposób go zepsuć. Przygotuj: 3 budynie waniliowe1,5 szklanki mąki1,5 szklanki śmietanki1,5 szklanki cukru6 jajek2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier puder1. Przygotuj robota ... kuchennego, no chyba że chcesz zrobić ...

dawno temu

Kotlet ziemniaczany

... tylko usmażyć kotlety na oleju z obu stron, by uzyskały złoty kolor. Świetnie sprawdzają się w połączeniu z surówką z buraków albo lekkimi sałatkami. Możesz także przygotować do nich wyśmienity sos grzybowy bądź koperkowy, który urozmaici ich ...

dawno temu

Christmas pudding – przysmak z tradycją

... . Są to: mąka, łój wołowy, migdały, trzy rodzaje rodzynków: raisin, currant (koryntki) i sultana (sułtanki), bułka tarta, cukier (najlepiej brązowy), jajka, rum, utarta marchewka, kandyzowane czereśnie ... i kładziemy na dużym talerzu. Serwujemy ...

dawno temu

Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada

... Moda na hamburgery przywędrowała do nas z Ameryki. Oryginalne zrobione są z wysokiej klasy mięsa wołowego, te sprzedawane w polskich sieciach sklepowych – z niewielkiej ilości mięsa, skórek ...

dawno temu

Chili con carne

... Składniki jakie są niezbędne to: 450 g mielonego mięsa wołowego, 1 l bulionu, pół szklanki koncentratu pomidorowego, 3 cebule, 3 pomidory, 3 marchewki, puszka czerwonej fasolki oraz kukurydzy, kilka ząbków ... kminkiem, a także solą oraz ...

dawno temu

Co dobrego na śniadanko?

... ale inne niż na co dzień śniadanie.    Owsianka Exlusive Potrzebne będą: 1/2 litra mleka 8 łyżek płatków owsianych 3 łyżki wiórków kokosowych 2 czubate łyżeczki budyniu waniliowego 1 paczuszka ... cukru waniliowego cukier - indywidualnie według ...

dawno temu

Ostre zapalenie trzustki leczenie dietą

... około miesiąca.Można jeść chude mięsa,drób w postaci budyniów, ryb i nabiał.Unikać należy pokarmów z dużą ilością błonnika, bo pobudza on żołądek do wydzielania hormonów(sekretyny i cholecystokininy ... osoby.Przy nietolerancji pokarmów należy ...

dawno temu

Orientalny kurczak na polskich talerzach!

... znamiona orientalności! Przejęta została przez wiele kuchni europejskich. Przyrządzana jest z ryżu podsmażonego na tłuszczu, którym jest zwykle szpik wołowy, masło, a czasem oliwa. Ryż przygotowywany ... z risotto Na sposób przygotowania ...

dawno temu

Ciasta świąteczne - co zrobić, by się udały?

... go najpierw w pergamin i włożysz do lodówki na pół godziny. Krok 2 Jeśli chcesz, by twój sernik miał bardziej spoistą konsystencję, do masy serowej, oprócz mąki, dodaj budyń waniliowy, kilka łyżek kaszy ... manny lub mąki ziemniaczanej. Krok 3 ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie ziemniaka

... prowansalskimi. Smak ziemniaka dobrze też podkreśla ananas. Decydując się na niego nie dodawajmy jednak pomidorów. Gulasz z ziemniakami – w kwestii mięsa do wyboru np. mięso wołowe, czy drobiowe. Ja polecałabym ... warstwę „farszu”. Co do sosów ...

dawno temu

Jakie mięso będzie najlepsze do tatara?

... najbardziej esencjonalne. Wtedy potrzebna będzie minimalna ilość przypraw, a smaki potrawy będzie wyjątkowy. Najgorzej sprawdzi się polędwica, najlepiej - świeca wołowa. Zobacz też, jak przechowywać mięso, by zachowało swoje właściwości? 1875215 ...

dawno temu

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

... kaszy cieszy się szczególną popularnością w diecie wegetarian. Kaszka manna – z pszenicy. Tylko dla dzieci? Absolutnie nie! Świetnie nadaje się np. do deserów (np. budyniu), ciast czy zup mlecznych ... – z kukurydzy. Jest bogatym źródłem ...

dawno temu

#dziejesienazywo: Jak wybierać wołowinę?

... to nie tylko ta pochodząca z ekologicznego gospodarstwa. Aby mięso zyskało najlepszy smak i aromat, nie można spożywać go od razu po uboju. Najsmaczniejsze mięso wołowe to takie, które w odpowiednich warunkach spędziło od 2 do 3 tygodni. Zobacz ...

dawno temu

Ból po porodzie. Jak sobie z nim radzić?

... i rana nie będzie cię bolała.Pij miętową lub koperkową herbatkę na gazy. Po porodzie lęk wywołuje wizyta w toalecie, gdyż kojarzy ci się z bólem. Aby pozbyć się nadmiaru wody nagromadzonej podczas ciąży ...

dawno temu

Ma nawet 4 razy mniej kalorii niż TRADYCYJNY PĄCZEK. Domowy przepis na dietetyczny przysmak

... , jak go zrobić. Składniki: Niepełna szklanka mąki tortowej 160g Niepełna szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 140g 25g drożdży Pół szklanki ciepłego mleka Łyżeczka cukru Budyń ...

dawno temu

Ciasto toffi

... , ½ szklanki cukru, 2 torebki budyniu waniliowego, 1 l mleka, 2 żółtka. Sposób przygotowania: W garnku gotujemy 2/3 l mleka z dodatkiem 2 łyżeczek masła. W 1 szklance mleka rozpuszczamy budyń ... z torebek. Kiedy mleko będzie się gotować, ...

dawno temu

Dieta wysokokaloryczna

... , wołowe iryby. Wszystkie techniki przygotowania są dozwolone. Nabiał i mleko mogą mieć większy procent tłuszczu. Dieta wysokokaloryczna DZIEŃ  1 Śniadanie Omlet z groszkiem i wędliną(z 2 jajek i 2 ... ). Podwieczorek Budyń  waniliowy (szklanka) ...

dawno temu

Biała kiełbasa w różnych odsłonach

... Dobrej jakości biała kiełbasa robiona jest z mięsa wieprzowego, czasami z dodatkiem wołowego, zawsze w cienkim wieprzowym jelicie naturalnym. Do mięsa dodaje się przyprawy: czosnek, majeranek, czarny ...

dawno temu

Pieczona wołowina

... ? Jest ona niczym innym, jak mięsem pochodzącym z młodego bydła, którego wiek nie powinien przekraczać 6 miesięcy. Z tego względu jest znacznie bardziej delikatna i wytworna w smaku. W Polsce mięso wołowe ... , gdy lubimy dobrze wypieczoną ...

+ Pokaż więcej