Gotowanie ryżu

...   Sprawa pozornie prosta, jednak okazuje się, że nawet w tak nieskomplikowanej czynności, jaką jest gotowanie ryżu istnieją pewne zasady, które decydują o jego smaku. Jakie? Otóż okazuje ... się, że czynnikiem, który wyznacza długość gotowania ...

dawno temu

Jakie mięso będzie najlepsze do tatara?

... Grzegorz Kwapniewski to jeden z najpopularniejszych rzeźników w Warszawie. Oferuje wysokiej jakości wołowinę Salers, Red Angus i Hereford w stekach typu bavette, ribeye i wiele innych rodzajów mięs. ... 1875209 Grzegorz Kwapniewski to jeden z ...

dawno temu

Zapiekanka z mięsa mielonego - jak ją przygotować?

... A może zaczniesz tydzień od dania mięsnego? Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego brzmi może niezbyt wyszukanie, ale za to smakuje znakomicie. Można ją podać z sosem pieczarkowym, choć niektórzy, zwłaszcza dzieci, polewają ją często ...

dawno temu

Tablet dla kochających gotować

... " tabletem - jest to najnowocześniejsza pomoc kuchenna dla wszystkich kobiet lubiących gotowanie. Co ważne, ma wygodny, 10-calowy dotykowy wyświetlacz. ... - jest to najnowocześniejsza pomoc kuchenna dla wszystkich kobiet lubiących gotowanie. Co ...

dawno temu

Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... jest także jako środek leczniczy w walce z bezsennością i w stanach osłabienia, dlatego warto dodawać go wszędzie tam gdzie możemy, umiejętnie „wplatając” go do potraw. Dziś propozycja zastosowania go w duecie z mięsem, bo te dwa specjały pasują ...

dawno temu

Jak bezpiecznie jeść mięso?

... Jedzenie mięsa przyspiesza proces starzenia, przyczynia się do wystąpienia chorób serca oraz nowotworów. Nie oznacza to jednak konieczności rezygnacji ze spożywania mięsa. Można bowiem w znacznym stopniu zminimalizować ryzyko zagrożenia. ... ...

dawno temu

Mięso też zdrowe

... Pewnie wielokrotnie słyszałaś o ograniczaniu spożycia potraw mięsnych. Zwłaszcza tłuste i czerwone mięsa zostały ostatnio skazane na banicję. Zapominamy przy tym o jednym – że szkodzi jedynie mięso ... jedzone w nadmiarze. Prawidłowo ...

dawno temu

Czy raki piszczą, gdy je gotujesz?

... , którzy na przykład widzieli, jak się je przyrządza i część z tych osób na zawsze pożegnała się z jedzeniem takich potraw. To fakt, proces przygotowywania krabów czy raków nie jest zbyt zachęcający. Sprawdźmy, czy to prawda, że skorupiaki ...

dawno temu

Przechowywanie jaj. Gdzie i jak przechowywać gotowane jajka, żeby były świeże?

... Jajka gotowane na twardo są idealne do wielu dań. Możesz dodać je do kanapki, zjeść samo z majonezem i szczypiorkiem, poduszone widelcem z dodatkiem masła możesz zamienić w kotleciki ... . Jest wiele sposobów, aby wykorzystać ugotowane wcześniej ...

dawno temu

Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada

... Mielone konserwy czy klopsy ze słoika często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo chemii. ... Moda na hamburgery przywędrowała do nas z Ameryki. Oryginalne zrobione są z wysokiej klasy mięsa wołowego, te sprzedawane w polskich ...

dawno temu

Kurczak w sosie - jak go zrobić?

... Kurczak w sosie to nie tylko pyszna potrawa, ale przede wszystkim zdrowa. Nie ma tu smażenia na tłuszczu, ani nawet pieczenia. Tylko wspaniałe, delikatne gotowane mięso ze znakomitym sosem i pełną ... z dodatkiem soli i pieprzu lub vegety. Krok ...

dawno temu

Gotowanie ziemniaków

... odżywczych, czy raczej pewne metody ich przygotowania nie są zbyt zdrowe? Gotowanie ziemniaków w mundurkach Ziemniak zawiera w sobie dużo wapnia, magnezu, a także witamin z grupy B. Nawet dziecko wie ... , że najwięcej składników odżywczych ...

dawno temu

Gotuj z Kingą Paruzel, finalistką MasterChefa!

... 10 września ukaże się pierwsza książka kucharska Kingi Paruzel, finalistki programu MasterChef, prowadzącej własny program kulinarny i autorki znanego bloga o gotowaniu. „NIE… ZWYKŁA KUCHNIA ... , bo każdy jest inny” to nie tylko przepisy na ...

dawno temu

Ptactwo na patelni i w piekarniku – przepisy na mięso bażanta

... Sezon na dzikie ptaki trwa, więc myśliwi już zacierają ręce na myśl o soczystych pieczeniach np. z bażantem w roli głównej. I trudno im się dziwić. Bo kto raz spróbował mięsa z tego ptaka na pewno ... wie o czym tu mowa. A z czym je najlepiej ...

dawno temu

Jak czuje się jajko, gdy je gotujesz?

... Ostatnio pisałem wam o tym, jak długo powinno się gotować jajka. Nie wiedziałem jednak, co czuje takie gotowane jajko. Jeśli chcecie dowiedzieć się tego sami zapraszam do obejrzenia wideo.  ...

dawno temu

Pieczone ziemniaki - zdrowa alternatywa dla tradycyjnych, gotowanych

... Pieczone ziemniaki to rewelacyjny dodatek do obiadu. Można je podawać zamiennie z gotowanymi ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem. Mogą być samodzielną przekąską, świetnie smakują także pieczone z ogniska. Jak zrobić pieczone ziemniaki? Czym ...

dawno temu

Mięso z dziczyzny

... Wśród wielu rodzajów mięsa, to pozyskiwane z dziczyzny cechują zdecydowanie najlepsze walory smakowe. To prawdziwy rarytas w kuchni, który czyni każdą potrawę istną ucztą dla podniebienia. Choć ... białka w mięsie zwierząt łownych wynosi 21-23 ...

dawno temu

Gry kulinarne jako odprężenie po gotowaniu

... Część ludzi traktuje gotowanie jako smutny obowiązek, jako konieczność. Inni jednak uważają je za rozrywkę, zwłaszcza jeśli mogą ugotować coś specjalnego dla swojej drugiej połówki lub właśnie z nią ... . Lubimy gotować do tego stopnia, że ...

dawno temu

Nie jem mięsa!

... Jedni wybierają tę formę odżywiania z powodów zdrowotnych, inni z przyczyn ideologicznych. Skutek jest taki sam. Nie jedząc mięsa – nie przyczyniają się do zabijania zwierząt. Wszystko jednak ma swoje wady i zalety. Warto się nad nimi zastanowić ...

dawno temu

Gotując wykwintnie czujemy się lepsi!

... Dobry program kulinarny jest jak pokaz haute couture, światowy salon samochodowy czy apetyczna scena miłosna w marmurowej wannie. Mamy ochotę na coś lepszego, coś z klasą. A na pewno szybciej wyczarujemy wykwintne danie we własnej kuchni, niż ...

dawno temu

Zdrowe gotowanie

... z panierką do mięs. Obtaczanie piersi z kurczaka w bułce tartej czy ryb w kukurydzianych płatkach sprawia, że posiłki te zwiększają swoją kaloryczność o ponad 100 kcal! Jeśli zatem nie można odmówić ... sobie soczystych mięs o chrupiącej skórce, ...

dawno temu

Ciasto budyniowe

... i sprawdzonych przepisów na zawsze wychodzące ciasta. Nie przegap okazji i już teraz poznaj recepturę na ciasto budyniowe, a także dowiedz się, co innego możesz zrobić z budyniu. ... i sprawdzonych przepisów na zawsze wychodzące ciasta. Nie ...

dawno temu

Jedzenie ze słoiczków czy gotowane?

... w przypadku starszych dzieci? Na dodatek takich, które mają własne gusta kulinarne, a Tobie nie uśmiecha się gotować dwóch obiadów? Podpowiadamy, jak dbać o zdrowie maluchów i zachować rozsądek. ... w przypadku starszych dzieci? Na dodatek ...

+ Pokaż więcej