Lin w sosie koperkowym

... Lin w sosie koperkowym smakuje wszystkim miłośnikom ryb. Jego mięso rzeczywiście cieszy podniebienie. Ten przepis każe nam najpierw odrobinę podpiec rybkę, a następnie dusić ją w śmietanie ... . Kiedy śmietana zacznie się gotować, włóż do niej ...

dawno temu

Poznaj niezwykłą moc czyszczącą zielonego ogórka! W jaki sposób możesz wykorzystać go do sprzątania domu?

... Każda kobieta dba o swoje gospodarstwo domowe i regularnie sprząta dom czy mieszkanie. Niekiedy jednak zdarza się, że kończą się środki czystości i nie można wtedy sprzątnąć wszystkich powierzchni w domu. W tej sytuacji może cię poratować ogórek ...

dawno temu

Jakie błędy popełniasz podczas gotowania jajek? Wyeliminuj je przed Wielkanocą!

... , to wiadomo już, że były za długo gotowane. Żeby otrzymać idealne jajka na twardo, powinnyśmy je gotować od 8 do 11 minut. Później wstawiamy je do zimnej wody i chłodzimy w lodówce przez 2-3 minuty. 28899 ... do święconki… Jajka w trakcie świąt ...

dawno temu

Zupa ogórkowa

... kulinarnych powinien ucieszyć fakt, że jej przygotowanie jest niezwykle proste. Składniki, jakich będziemy potrzebować, to: 5 ogórków kiszonych, 2 skrzydełka kurczaka (opcjonalnie można wybrać też żeberka ... ogórki kiszone. Receptą na ich ...

dawno temu

Potrawy wegetariańskie z cukinią w tle

... , charakterystycznego smaku i zdrowotnych właściwości (odkwasza organizm, ponadto nie zatrzymuje w sobie metali ciężkich). Jest również bardzo uniwersalna w kuchni – jadamy ją na surowo, smażoną, duszoną, pieczoną, czy gotowaną. Dziś ...

dawno temu

Lubisz spędzać czas w kuchni? Uważaj, gotowanie może ci zaszkodzić!

... oraz innych odsłoniętych partii ciała. Gotowanie surowego mięsa 55347 Fale mikrofalowe emitowane przez mikrofalówkę, niestety, nie podgrzewają równomiernie jedzenia. Wkładając do kuchenki mikrofalowej surowy kawałek ...

dawno temu

Kurczak w sosie - jak go zrobić?

... Kurczak w sosie to nie tylko pyszna potrawa, ale przede wszystkim zdrowa. Nie ma tu smażenia na tłuszczu, ani nawet pieczenia. Tylko wspaniałe, delikatne gotowane mięso ze znakomitym sosem i pełną ... z dodatkiem soli i pieprzu lub vegety. Krok ...

dawno temu

Sałatka z zielonych pomidorów

... kilka słoików kiszonych ogórków albo marynowanych grzybów, będziesz mogła w każdej chwili po nie sięgnąć i wykorzystać je jako dodatek do dań obiadowych. Jednym z warzyw, jakie możemy wykorzystać ...

dawno temu

Gotowanie na parze - dlaczego warto kupić parowar?

... , ale nie oszukujmy się, urządzenie ma także wady. Kto nie powinien z niego korzystać, komu gotowanie na parze nie przypadnie do gustu? ... , ale nie oszukujmy się, urządzenie ma także wady. Kto nie powinien z niego korzystać, komu gotowanie na ...

dawno temu

5 filmów, które każdy miłośnik kuchni musi zobaczyć

... Gotowanie to prawdziwa sztuka. Jedzenie, czysta przyjemność. Nic więc dziwnego, że wokół tematu kuchni i gotowania powstało wiele filmów. Każdy miłośnik jedzenia oraz kuchni (a także kinematografii ... nadal gotuje różne frykasy dla swojej ...

dawno temu

Kiszonki – dlaczego są zdrowe?

... Kiszona kapusta, kiszone ogórki, kiszona kukurydza... - wszystkie kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Dlaczego warto wzbogacić o nie dietę? Co się dzieje z naszym organizmem, że potrzebuje dodatkowych kwasów? ... Kiszona kapusta, ...

dawno temu

Gotowanie na parze

... 68674 Produkty gotowane na parze zachowują posiadane witaminy i składniki mineralne.Żywność nie jest zanurzana w wodzie, więc nie dochodzi do wypłukiwania składników odżywczych. Poza tym posiłki ... gotowane na parze nie wymagają używania ...

dawno temu

Jak ugotować jajka?

... . Pyszne są też gotowane. Ta łatwa czynność, jakby się na pierwszy rzut oka mogło wydawać, dla wielu nie jest jednak wcale bułką z masłem. Zamiast jajek na miękko dostają ma twardo, a zamiast porządnie ściętego białka, pływającą papkę. Jak ...

dawno temu

Makaronowe ABC – jak gotować i łączyć makaron z sosami?

... można opakowania pełne suchego, gotowego do wrzucenia we wrzątek makaronu. Ale czy znamy wszystkie jego rodzaje i podstawowe, często nierespektowane, zasady gotowania? Oto praktyczny poradnik. ... z domowym pesto. Gotując spaghetti, najlepiej ...

dawno temu

Niskokalorycznie i smacznie?! Z tymi przepisami to możliwe!

... ,sól i pieprz do smaku.Przygotowanie: Przekrój cukinie wzdłuż, wrzuć do wrzątku i gotuj 4-5 minut. A następnie zamocz w zimnej wodzie. Usuń pestki i pozostaw cukinie skórką do góry, aż wyschną ...

dawno temu

Masz takie garnki w domu? Wyrzuć je

... To, w czym gotujemy ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale również dla naszego zdrowia. Dlatego warto zrobić przegląd garnków, które posiadamy. ... 1886111 To, w czym gotujemy, ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale ...

dawno temu

Jak gotować brokuły?

... smak możesz dodać do wrzącej wody niewielką ilość mleka Przechowuj je w lodówce – nie stracą wtedy swoich właściwości odżywczych i na dłużej pozostaną świeże Warto wiedzieć, że gotując brokuły na parze ... unikniemy wyparowania z nich wielu ...

dawno temu

Jak znaleźć bratnią duszę?

... jej rozwoju, z żeglugą przez bezkresne i zmienne wody kochania jest o wiele trudniej, ale też nie o tym mówimy. Jeśli miłość czeka w każdej knajpie, to za bratnią duszą musimy połazić cały wieczór ... , od baru do baru. Nie dłużej jednak. Chcesz ...

dawno temu

Jajecznica na parze

... Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania potraw, gdyż gotując w parowarze lub kąpieli wodnej zachowujemy większość składników odżywczych produktów. Dziś przepis na jajecznicę, oczywiście przyrządzoną na parze. ... ...

dawno temu

Gotowanie szpinaku

... , umieszczając go we wrzątku i dusząc aż do momentu, gdy cała woda odparuje.   Szpinak - witaminy Szpinak jest bogaty w takie witaminy, jak: A, C i K. Zwalcza zatem wolne rodniki będące przyczyną szybszego ...

dawno temu

Ryba na parze, czyli danie z parowaru

... najbliższych. Przepisy na parowar nie są zbyt skomplikowane, więc naprawdę warto w niego zainwestować i skrócić czas gotowania o połowę. Zacznijmy od czegoś prostego. Co powiecie na rybę na parze z ziemniaczkami, cukinią i aromatycznymi ziołami? ...

dawno temu

Gorąca i ostra książka?

... Gotowanie, pasja, praca, hobby, miłość i sposób wyrażania. Każdy, kto kiedykolwiek miał styczność z możliwością popłynięcia i zatopienia się w wirze smaków wie, że przyprawy są nieodzownym elementem każdej potrawy. ... Gotowanie, pasja, praca, ...

dawno temu

Przechowywanie makaronu. Jak długo i bezpiecznie przechowywać gotowany makaron?

... w sklepie – 1-3 dni, • gotowany makaron pszenny – 3-5 dni, • makaron na bazie soczewicy, grochu lub fasoli – 3-5 dni, • makaron bezglutenowy – 3-5 dni, • makaron tortellini lub inny tego typu ... . Takie cechy makaronu świadczą o tym, że nie ...

dawno temu

Zupy na lato

... może również starczyć za cały posiłek, jeśli skomponujemy inaczej jej składniki. Chłodnik ogórkowyTę zupę z przyjemnością możemy zrobić nawet w parny dzień, bowiem nie trzeba jej gotować. Wystarczy połączyć ... składniki i już – gotowe! Do ...

+ Pokaż więcej