Letnie desery

... połączenie chrupiących płatków owsianych z rodzynkami i migdałami, które doskonale smakują z miękkimi słodkimi malinami. Stanowi doskonałe źródło witamin B, C i E, a poza tym przygotujemy ... go błyskawicznie. Składniki na 4 porcje to: 350 g ...

dawno temu

Niepowtarzalny keks i inne bożonarodzeniowe przepisy finalistki MasterChefa, czyli sposób na smaczne święta

... , morele, śliwki, czy żurawina; 200 g mielonych migdałów; 1 pomarańczę; 1 cytrynę; 3 jajka; 1 łyżeczkę cynamonu; 3 łyżki oleju; 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej; szczyptę ... soli. Zmieszaj wszystkie suszone ...

dawno temu

Cukrowy peeling do ciała Korzenny – Fresh&Natural

... usuwają martwe komórki naskórka, idealnie wygładzając i zmiękczając powierzchnię skóry. Zabiegowi towarzyszy otulający ciepłem zapach cynamonu i migdałów, a po zakończeniu rytuału skóra jest idealnie ... za elastyczność skóry. Olej ze słodkich ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pięć ważnych składników odżywczych w diecie każdego mężczyzny

... (natka pietruszki, papryka, czarna porzeczka, cytrusy), a witaminy E - olej słonecznikowy, migdały i orzechy. Potas Potas wraz z magnezem, wapniem i sodem jest jednym z głównych elektrolitów ...

dawno temu

Złoty Medal 20016 Międzynarodowych Targów Poznańskich dla kosmetyków do pielęgnacji twarzy marki Loton®

... twarzy, szyi i dekoltu. To szczególna kompozycja trzech naturalnych olejków (słodkie migdały, avocado, argan) i inteligentnych cząsteczek kwasu hialuronowego. Kombinacja olejków i kwasu hialuronowego ... migdałów, jojoba, macadamia) zawierają ...

dawno temu

Trendy w makijażu przed wiekami

... i oczy. Egipcjanki najwięcej uwagi poświęcały makijażowi oczu. Podkreślały je mocno ciemną kredką, nadając im kształt migdałów. Powieki malowały zieloną farbą z malachitu. Rzęsy przyciemniały ... je gorczycą i migdałami. W średniowiecznej Polsce ...

dawno temu

Walentynkowa kolacja przy świecach

... migdałów,sól, pieprz, cukier,gałka muszkatołowa, liść laurowy, laska cynamonu (0,5-centymetrowy kawałek),olej   Cebulę kroimy w kostkę i, wraz z posiekanym czosnkiem, wrzucamy na patelnię ... bakłażany, posypujemy je migdałami i kładziemy w ...

dawno temu

Niższa waga = dłuższe życie?

... tłuszczów. Migdały - zalecana dawka do spożycia to ¼ szklanki dziennie. Przyczyniają się one do obniżenia złego cholesterolu, pomagają w redukcji masy ciała i usprawniają przemianę materii. Spożywanie ... migdałów może o 60% przyczynić się do ...

dawno temu

Eliksir młodości czy trucizna?

... ) są też oleje roślinne, migdały, orzechy, kiełki zbóż, żółtko jaj i produkty z mąki pełnoziarnistej. Podobnie jak pozostałe antyoksydanty witamina E konserwuje produkty, konkretnie zapobiega jełczeniu ... powszechnych postaci witaminy E: ...

dawno temu

Rewitalizujący krem do rąk – Fresh&Natural

... , które utrzymują nawilżenie i jędrność w skórze. Ekstrakt z drożdży działa jak kolagen − zwiększa napięcie i elastyczność skóry. Masło shea, olej z pestek migdałów oraz moreli chronią dłonie ... migdałów – dzięki zawartości witamin A i E ...

dawno temu

Witaminowy elementarz skóry

... pękaniu ust. Istotna w leczeniu trądziku pospolitego. Źródła w pożywieniu: Mleko, twaróg, wątróbka, płatki owsiane, otręby zbożowe, brokuły, mąka żytnia. Korzyści dla organizmu: Reguluje ... pękaniu naczynek. Wspomaga system immunologiczny ...

dawno temu

ORZECHY I ICH RODZAJE

... nerkowca • Migdały • Pistacje Producenci żywności zachęcają do spożycia orzechów powlekanych panierkami, czekoladą, prażonych czy solonych mieszanek. Nie dajmy się jednak skusić, ponieważ tego typu ... , miedź i magnez, które wpływają na stan ...

dawno temu

Dieta kopenhaska krok po kroku

... ? Tylko to, co jest w ustalonym planie posiłków, czyli: Dzień 1 i 8 
Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru
 Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak lub brokuły (100 g), 1 pomidor
 Kolacja: 1 duży ... szklanki jogurtu naturalnego Dzień 5 i ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... dla bakterii probiotycznych. Są to kasze, makarony z mąki pełnoziarnistej, warzywa (brokuły, cebula, czosnek, ziemniaki, fasola, groch, bób i inne) oraz owoce (np. jagody, jabłka). Taka dieta korzystnie ...

dawno temu

Kwas foliowy – kilka faktów i mitów

... jest jej w roślinach zielonych: szpinak, szparagi,  brokuły, brukselka, sałata, kapusta. - Najlepszy dostęp do produktów zawierających duże ilości kwasu foliowego (zielonych warzyw) mamy w miesiącach ...

dawno temu

Doprowadź domową pizzę do perfekcji!

... , czyli ok. 15 minut, to za krótko, aby dokładnie ugotować marchew czy brokuł. Pamiętaj także, że niektóre składniki, np. grzyby, cebula i szpinak, zawierają dużo wody, co może prowadzić do rozmiękczenia pizzy ...

dawno temu

Przezroczysta lodówka i wiesz co dziś jesz

... po obudowie, aby dać lodówce znać, że powinna obrócić półkę. Wygodne prawda?Tylko trzeba by w miarę możliwości zawsze utrzymywać w niej porządek - na wypadek, gdyby ktoś zauważył, że brokuł juz ...

dawno temu

6 zimowych sekretów zdrowia i energii

... . Jedz także dużo warzyw: brokuły, szpinak, kapusta, a także cebula czy czosnek.Zatrzymuj ciepło. Czasem warto ubrać się cieplej, niż ładniej, szczególnie gdy za oknem szaleje śnieżyca ...

dawno temu

Co i kiedy jeść przed treningiem?

... lub owocowy baton musli z małą porcją jogurtu. Unikaj produktów, takich jak groch i brokuł, gdyż wywołać mogą dyskomfort w jelitach. Przed treningiem warto posilić się węglowodanami z niewielkim dodatkiem ...

dawno temu

Mocne paznokcie - jak to zrobić?

... witaminy A i E, witaminy z grupy B oraz wapń i cynk. Dlatego warto jeść razowe pieczywo, sery, produkty mleczne, jaja, wątróbkę, brokuły, pomidory, marchew, ostrygi, kiełki pszenicy i orzechy.   ...

dawno temu

Być na diecie i jej przestrzegać. Trudne?

... , niż sięgnąć ręką do szuflady. Odchudzając się, powinniśmy pamiętać, aby robić to „z głową” i nie zapominać o tym, że nasze zdrowie jest najważniejsze. Źródło: informacja prasowa Maria Migdał ...

dawno temu

Szafran – najdroższa przyprawa świata

... . Szafranowe nitki mają intensywne działanie i zazwyczaj już trzy-cztery wystarczą, aby nadać potrawie ładny kolor i niepowtarzalny aromat. Szczególnie dobrze przyprawa ta komponuje się z migdałami ...

dawno temu

Co jeść, aby pokonać świąteczny stres?

... . Nie zapominaj także o migdałach. Są one bogatym źródłem witaminy E i witamin z grupy B, które oddziałują nie tylko na układ odpornościowy, ale i na nastrój. Dostarczają również magnezu, który zwalcza ...

dawno temu

Wysokokaloryczne jedzenie też może być zdrowe!

... Migdały, orzechy nerkowca, orzechy włoskie, nasiona słonecznika, fistaszki, a także sporządzone z nich masło orzechowe, zawierają ok. 160-190 kcal w 30 g. Być może są to produkty wysokokaloryczne ...

+ Pokaż więcej